Week vliegt voorbij

Deze afgelopen week is gewoonweg voorbij gevlogen. We hebben hard gewerkt, maar wat er met de tijd gebeurt is weet ik niet. We hadden dagen dat we rondliepen of fietsten op straat en het leek of wij de enige twee mensen op straat waren, terwijl de zon maar bleef branden. Maar ondanks dat alles hebben we weer de nodige wondertjes mogen mee maken.

2009-09-28 Koenen, Croese IMG_0227

Wekelijkse haardvuur/filmavond

Afgelopen vrijdag hadden we weer onze wekelijks haardvuur/filmavond en daar hadden we eigenlijk allemaal met veel verwachting naar uitgezien. Dit omdat we via een lid hier de film " Joseph Smith - the Prophet of the Restoration" geregeld hadden. Wij als zendelingen en ook wat leden hier, keken er erg naar uit om deze geweldig film te kunnen bekijken. Zijn we dus vrijdagavond in de kerk, werkt de film niet!! Omdat we alle andere films en lessen al zo'n beetje gegeven hadden, moesten we snel iets anders verzinnen. Jammer genoeg had niemand echt een idee en heb ik dus uiteindelijk een haardvuuravond/les gehouden over het visioen van Lehi van de Boom des Levens. Ik had in de kast een paar plaatjes vanuit de jeugdwerkboeken hierover gevonden. Wij hebben dus gezamenlijk wat van de welbekende symbolen die er in de droom zitten besproken en uitgelegd onder andere aan de hand van de schriften. (In het bijzonder de uitleg die Nephi ervan gehad heeft.) De Geest was sterk aanwezig en het was echt een bijzondere les. Terwijl we het aan het bespreken waren, hebben we een nieuw patroon ontdekt in het verhaal dat ik hiervoor nog niet had gezien. De bekendste patronen in het verhaal zijn het patroon van onze eigen levensloop op weg naar het Celestiale Koninkrijk, als ook de weg van een onderzoeker naar de doop en bevestiging. Er zijn nog wat andere, maar deze keer viel me heel erg op hoe we in de droom van de Boom des Levens kunnen zien wat wij in dit leven kunnen doen om alle verleiding te weerstaan en deel te blijven nemen aan de verzoening van Jezus de Christus ofwel de liefde Gods.  Dit zijn eigenlijk 3 hele bekende stappen, namelijk: bidden, lezen en van het avondmaal nemen.

Zoals we zien in de droom, het eerste wat Lehi doet wanneer hij in het duister is, is dat hij gaat bidden. Dan komt hij bij de boom. Om bij de boom te komen moet men de ijzeren roede vasthouden, of met andere woorden, dagelijks schriftstudie. Om niet bij de boom weg te gaan moeten we van de vrucht van de boom blijven eten, met andere woorden, we moeten de verzoening in ons leven blijven gebruiken en dat doen we door middel van bekering en het avondmaal. Een mooier symbool is er bijna niet .

2009-09-28, beest IMG_0239

Uitdagingen

Wel, voor de rest had deze week ook zijn uitdagingen die mijn getuigenis weer erg hebben versterk. Omdat Elder Warhurst helemaal geen Nederlands spreekt heb ik hem daar veel mee moeten helpen. Het is erg bijzonder om te zien hoeveel vooruitgang die twee elders maken in zo'n korte tijd en hoeveel ze al van het Nederlands begrijpen na maar 1 week in Suriname te zijn..

Ik weet dat dit echt het werk van de Heer is en dat ze daardoor geholpen worden.

Veel liefs en groetjes,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten