Nog steeds in Nickerie

Nieuw appartement

Afgelopen week hebben we veel verschillende dingen moeten doen. Eén daarvan was een nieuw appartement zoeken, want iemand had ons vertelt dat er twee extra elders naar Nickerie zouden komen en dat we dan toch echt een groter appartement nodig zouden hebben. Wij gezocht en dus een geweldig appartement gevonden. Alles is geregeld, alleen we kunnen we er pas de eerst van oktober in, dus tot dan is het een beetje kamperen in dit appartement.

Overplaatsing

Dan over de overplaatsing, 4 dagen en 3 telefoontje later is het dus als volgt: Elder Koenen en ik blijven in Nickerie werken en krijgen allebei een Engelstalige collega (die geen Nederlands heeft geleerd op de MTC omdat ze Engelstalig geroepen zijn) en ik ben gevraagd om districtsleider te zijn over dit vernieuwde ,nu vier man, Nickerie district.

Zoneconferentie

We hebben echt een geweldige week gehad en echt veel dingen moeten regelen maar eigenlijk het hoogtepunt van de week was toch wel de zone conferentie gisteren. De Geest was erg sterk aanwezig en we hebben een geweldig les gehad van president Gamiette, de assistenten en van Elder Anderson van de zeventig, die raadgever in het gebiedspresidium is en lid van het 1e of 2e Quorum der Zeventig.

Onderzoeker

Ook hebben we een geweldig tijd en lessen gehad met Loyd Asanredjo een van onze geweldige onderzoekers. Eigenlijk kent hij de elders al heel lang, al voordat Elder Beute hier was, maar nu zijn we hem weer aan het onderwijzen en hij is er echt open voor en gewillig om het te volgen. Er zijn op het moment alleen nog wat kleine struikelblokken die uit de weg geruimd moeten worden. Wat ook leuk was, was dat hij zaterdag was wezen vissen en met een berg koebie's terugkwam, grote lekkere witvis, waarvan hij er één aan ons gegeven heeft. Ik heb die 's avonds gelijk schoongemaakt en Elder Koenen heeft het gebakken. Echt bun switi yere.

Oké, dat was het weer voor deze week.

Groetjes,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten