Het mysterie van de stroopwafels

Jup, een dag eerder dan verwacht,deze email. We hadden gisteren gehoord, vlak voordat we naar de kerk gingen, dat we niet naar Paramaribo toe hoeden te komen na de kerk, want de zone conferentie was een week verschoven omdat de zeventiger die mee zou komen nog geen visum kon krijgen. Dus proberen ze het voor volgende week. Zone conferentie zal hoe dan ook doorgaan want het is de laatste maandag in de overplaatsing. Dat zal trouwens ook spannend worden want er is een grote kans dat Elder Koenen of ik overgeplaatst word, omdat we al zo lang samen in Nickerie zijn.

Wondertjes

Oké, deze week ging een beetje langzaam, maar toch hebben we hard ons best gedaan en dus ook de nodig wondertjes mogen meemaken. Een daarvan is de doopdienst, bevestiging en priesterschapsordening van broeder Brian Sylvester Patterson (34). Dit was echt een geweldige ervaring. Vanaf het moment dat we hem bij zuster Wendy hebben ontmoet en hem gelijk zijn gaan onderwijzen, had hij al een groot verlangen om gedoopt te worden. Hij wilde een grote verandering in zijn leven maken en zijn leven aan Christus geven. Dus zo gezegd, zo gedaan. Na de vele bezoekjes en de duidelijk uitleg van de geboden en leer van de kerk, voelde hij zich zaterdag klaar om het doopverbond met onze Hemelse Vader te sluiten. Tijdens de doopdienst was de Geest sterk aanwezig en de glimlach en het geluk dat hij uitstraalde na de doop is niet echt te beschrijven. Zelf vertelde hij, toen hij zijn getuigenis gaf, dat hij werkelijk een last van zich af voelde gaan en dat hij nu gelukkiger door het leven zal gaan als een volgeling van Christus. Het herstelde evangelie van Jezus Christus is werkelijk waar en het maakt alle mensen, die het in hun leven toepassen, betere personen en geeft hun geluk en vrede in dit leven. Het bereid hen voor op de verbonden van de tempel zodat ze zich kunnen voorbereiden om dadelijk het eeuwig leven in te gaan en samen met God te wonen in Zijn koninkrijk in een staat van nimmer eindigend geluk.

Nog meer wondertjes

Een van de andere wondertjes die we hebben ervaren was met Nanda, Vanessa en Sandra. Dit zijn drie onderzoeksters van ons van Amerikaans Indiaanse afkomst. Ze zijn echt geweldig en hebben hun getuigenissen gehad dat het waar is. Ze streven ernaar om de geboden na te leven voor zover dat op dit moment mogelijk is (ze moeten namelijk alle drie nog trouwen met hun mannen waar ze samen mee wonen). Ze hadden nu al een paar weken problemen om naar de kerk te komen omdat het best ver van ze weg is en ze geen vervoer hebben en ook niet echt een manier hebben om met hun baby's te komen.Vorig week, toen we daar waren, had Elder Riding hen aangemoedigd om geld te sparen voor een taxi. Deze zondag waren ze zomaar in de kerk gekomen zonder er van te voren iets over te hebben gezegd en ze hielden er van (Sandra was niet gekomen omdat ze naar haar " eigen" kerk (RK) moest, maar ze vertelde ons dat ze de afgelopen week al constant het gevoel heeft dat ze daar niet meer naar toe moet gaan maar naar de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste Dagen moet gaan komen). De gemeente president is zo vriendelijk geweest om ze thuis af te zetten. Het was wel weer een wonder om te zien dat ze er waren, vooral omdat een lid had aangeboden om ze te halen, maar op zaterdag afbelde omdat haar auto door iemand anders gebruikt werd op dat moment.

Grappig

Ok, zo ver voor de bijzondere ervaringen, nu iets grappigs.

Ik noem het:

Het mysterie van de stroopwafels in Guyana. Afgelopen vrijdag en zaterdag was een gemeente president van de gemeente Crabwoodcreek vanuit Guyana even over in Nickerie om wat zaken te regelen. Hij wou ons gelijk ook even ontmoeten en ook de gemeente president. Hij is ook gelijk bij de doopdienst geweest en we hebben zijn geweldige bekeringsverhaal gehoord. Maar toen we dus aan het praten waren vroeg hij ons ineens, weten jullie waar ik hier stroopwafels kan kopen? Blijkt dus dat er een keer een paar zendelingen uit Suriname of Nederland naar dat gebied zijn overgeplaatst en stroopwafels mee hadden genomen en aan de leden gegeven hebben. Nu zijn zij hartstikke verzot op stroopwafels en halen ze dus in Nickerie, bij een supermarkt hier, die ze uit neder land haalt.

Doei, groetjes

Elder Jared Croese

0 reacties:

Een reactie posten