Maandag 29 maart 2010

Beste allemaal,

Afgelopen week hebben we weer een geweldige week gehad. Echt er zijn zoveel dingen gebeurt!

Laten we eerst beginnen met broeder R. Eigenlijk zou broeder R. afgelopen zaterdag en zondag gedoopt en bevestigd worden, maar hij heeft zelf zijn eigen persoonsgegevens niet. Die liggen bij zijn zussen.  Toen we dus vrijdag die gegevens op de doop en bevestigingskaart wilden schrijven, lieten zijn zussen niet al te vriendelijk weten dat ze het er niet mee eens waren en dat R. niet gedoopt zou worden. Dit omdat zij hem niet zouden toestaan om gedoopt te worden in deze kerk omdat hij al in hun volle evangelie kerk gedoopt was. Zij  begrepen niet waarom hij opnieuw gedoopt zou moeten worden. Toen ik ze dus even fijn wou uitleggen dat dat te maken heeft met de herstelling van het priesterschapsgezag door middel van de profeet Joseph Smith, wilden ze natuurlijk niet luisteren en liepen gepikeerd weg. Ze lieten ons niet met broeder R. spreken. Wij waren dus een beetje verdrietig over het feit dat broeder R. niet gedoopt zou kunnen worden, maar ja het werk gaat verder. Maar toen we de volgende dag rond 4 uur bij de kerk langs reden, zagen we daar in één keer broeder R. in zijn witte overhemd en stropdas, en met een tas in de hand met droog ondergoed en een handdoek, naar de kerk toe lopen.

Wij waren dus helemaal verrast. Maar wat bleek nou, zijn zussen hadden hem helemaal niet verteld wat zij de dag daarvoor tegen ons gezegd hadden. Ze hadden hem wel gezegd dat ze niet wilde dat hij gedoopt zou worden maar hij had hen verteld dat dit zijn eigen beslissing was en dat hij zich wel zou laten dopen. We hebben toen gelijk alles uitgelegd en hij zal deze week zijn best doen om zijn persoonsgegevens van een andere zus van hem te krijgen, zodat hij alsnog deze week gedoopt kan worden.

Dan hebben we afgelopen week echt een paar geweldige lessen gehad, met de buurvrouw van de familie W. Zij was van geloofsovertuiging en opvoeding hindoe, maar nadat zuster W. haar het Boek van Mormon had geleend en zij er in was gaan lezen, voelde ze een bijzonder gevoel van rust en enthousiasme en wilde graag daar meer over leren. Wij zijn toen langs gekomen en hebben uitgelegd dat die gevoelens van God komen door middel van zijn Heilige Geest en haar uitleg gegeven over de herstelling. Komen we volgende keer terug om over het evangelie van Jezus Christus te spreken en haar een doopdatum te geven, verteld ze ons dat ze een droom had gehad waarin ze een sigaret oppakte, het neerlegde en toen ze het weer wilde oppakken hoorde ze een stem tegen haar zeggen " Nee, pak die sigaret niet op, dat is heel slecht voor je lichaam en die moet je niet meer gebruiken”. Waarna ze dus begonnen is om te minderen met roken, zodat ze er nu bijna vanaf is. Toen hadden we dus de rest van de les over de doop gesproken. We kwamen gisteren terug en toen zei ze ons:”Wel, als ik gedoopt ga worden, dan moet ik ook zorgen dat ik eerst met mijn vriend trouw, want ik denk niet dat ik kan gaan dopen en samen met hem wonen, (wanneer hij is Suriname is) als ik niet met hem getrouwd ben. Dit was echt heel bijzonder. We hebben niet over het Woord van Wijsheid of de Wet van Kuisheid verteld en ze voelde zelf al aan, onder leiding van de Geest, wat ze moet veranderen. We zullen haar samen met broeder en zuster W. blijven begeleiden en helpen zodat zo zo spoedig mogelijk het doopverbond kan sluiten.

Dan hadden we ook echt nog een leuke tijd zaterdag. Eén van de jongemannen hier J. (13), was met ons mee geweest. Hij had met ons samengewerkt en het was echt bijzonder om te zien hoeveel invloed en kracht zijn getuigenis had op de mensen die we onderwezen.

Nou dat was het weer zo'n beetje voor deze week.

Dan tot slot wil ik bij deze iedereen uitnodigen om hetzelfde te doen als de familie W. heeft gedaan. Neem een Boek van Mormon, markeer de 50 schriftteksten en leen het met een gebed in je hart uit aan een vriend, kennis, familielid of buur. Ik kan jullie beloven dat je wonderen zal ervaren en vele mensen zal vinden die bereid zijn om het evangelie te accepteren. Dit zal u en hen veel vreugde geven (1 Nephi 8 :10-12).

Ik houd veel van jullie.

Groetjes,

Elder Croese - Saranan Fasi

0 reacties:

Een reactie posten