Nieuwe collega

Beste allemaal,

We hebben een geweldige week gehad.

Ik heb niet veel tijd om te e-mailen,want vandaag is het Pagwua in Suriname. Pagwua is een hindoestaanse feestdag maar ook een nationale feestdag hier in Suriname en daarom zijn alle winkels dicht en rijden er geen bussen naar de stad waar de cybers wel open zijn. Dus zitten we nu even bij elder en zuster Dirkmaat thuis te e-mailen, maar de internet verbinding is sloom en er is maar één computer, dus neemt het extra veel tijd om allebei te e-mailen.

Maar eerst het grote nieuws, afgelopen vrijdag hebben we weer overplaatsing telefoontjes gehad en ook al had ik verwacht dat er bij ons niets zou veranderen, deze keer gebeurt dat wel. Elder Bell gaat helaas naar een ander gebied toe. Dit is wel erg jammer want alles ging net een beetje op rolletjes. Zijn Nederlands is ondertussen al aardig goed en dan moet hij alweer weg en dat zo snel al. Maar de nieuwe collega die ik zal krijgen zal ook wel leuk zijn want dat zal Elder Baantjer zijn, waar ik samen meer naar de zending ben gereisd. Tot nu toe heb ik nooit echt meer dan een halve dag met hem samen gewerkt, maar nu, als alles loopt zoals het er nu uit ziet, zullen we in ieder geval zes weken samenwerken in Koewarasan, waar hij vorig jaar gediend heeft toen ik weg ging. Dus dat is wel gezellig, want hij kent de mensen hier dus ook al heel goed.

Voor de rest hadden we gisteren echt een leuke ervaring. We zijn een meneer aan het onderwijzen en om te zeggen dat hij een beetje simpel is, zou een understatement zijn. Maar hij is erg aardig en erg enthousiast en leest ondertussen iedere dag in het Boek van Mormon. Gisteren, toen we met hem lazen uit 1 Nephi 8, waar Lehi van de vrucht van de boom des levens neemt en het met anderen wilt delen, vroeg ik wie hij nog meer kon, waar we deze boodschap mee konden delen. Ik moest mijn vraag daarna nog 3 keer anders stellen en toen begreep hij het nog niet. Toen zei Elder Bell, welke vriend van je kunnen we gaan? En hij begreep het meteen en zei, wel aan de over kant van de straat daar woont een vriend van me. Jullie kunnen hem ook wel bezoeken.

Wij na de les naar die vriend toe. Het leek wel of hij op ons aan het wachten was. Hij zat daar alleen in zijn garage toen we kwamen aan fietsen. Hij zei gelijk dat we binnen mochten komen en haalde er twee stoelen bij. Hij vertelden ons dat hij dacht dat we twee engelen waren want hij ging al naar een kerk, maar hij is in een nogal moeilijk periode van zijn leven en denkt dat het allemaal geen zin meer heeft om Christus te volgen en dat hij zijn geloof een beetje aan het kwijt raken was. Hij vroeg ons of wij hem daarmee konden helpen. En natuurlijk kunnen wij dat! Zo zie je maar weer, iedereen kent wel iemand die bereid is om het evangelie aan te nemen. We hoeven het alleen maar te vragen, ook al moet je het 4 of 5 keer vragen.

Toen we klaar waren met de les wou hij dat we vanavond gelijk terug kwamen om meer met hem erover te spreken en ook een Boek van Mormon voor hem mee te nemen.

Groetjes en veel succes.

Ik houd veel van jullie allemaal.

Elder Croese  - saranan fasi

ps. saranan fasi (uitspraak :saaraanan fassie) betekend " op zijn Surinaams"

1 reacties:

gerda zwijnenburg zei:

Hoi Jared,

Fijn dat alles goed met je gaat en dat je het naar je zin heb.
Nog een half jaar, wat gaat de tijd toch snel!
Hier gaat alles ook goed, Kim heeft het druk met de hondjes en Rick gaat trouw naar school, maar moet iets beter z'n best doen, anders moet hij eraf!!
De winter voorbij, nu hopen op een mooi voorjaar en een geweldige zomer. Dan hebben wij ook een beetje een kleurtje ( iets minder dan jij)
Nog veel succes en een fijne tijd.
Groetjes Gerda.

Een reactie posten