Hier weer een bericht uit het geweldige Suriname

Beste allemaal,
We hebben weer een fantastische week gehad hier in dit warme en zonnige land.

2010-02-15  Bell, Mertopawiro P2130036Afgelopen week heb ik weer de gelegenheid gehad om op uitwisseling te gaan. Dit keer met elder Lake onze districtsleider. Dit was erg leuk want we hebben niet alleen veel plezier en een leuke tijd gehad, maar ik heb ook weer vele nieuwe dingen geleerd. Elder Lake is echt een geweldige zendeling. Een kleine energie bal net zoals elder Riding. Eén van de leuke dingen die we hadden, is dat we één van onze nieuwe onderzoekers voor de tweede keer bezochten en hun onderwezen. We hadden echt een goede les over het Boek van Mormon. Wat geweldig was, is dat Jenny, de jongste van de twee zussen die hun Boek van Mormon deze paar dagen bij zich had, er veel uit had gelezen en er erg enthousiast over was. Ze legde haar oudere zus uit hoe Moroni aan Joseph Smith was verschenen en hoe Lehi met zijn gezin vanuit Jeruzalem weg moesten gaan omdat God hem dat in een visioen had verteld, omdat de joden hem dood wilde maken. Het was echt geweldig om te zien hoe enthousiast ze was over het Boek van Mormon. Nu haar zus ook haar eigen exemplaar heeft, lezen ze er allebei iedere dag veel in. We hebben ze uitgedaagd om het Boek van Mormon voor hun doop door te lezen en ze zijn er vol goede moed aan begonnen. De doopdatum die we in eerste instantie gezet hadden met ze is 13 maart, maar omdat ze nog niet naar de kerk zijn geweest zal dat misschien uitgesteld moeten worden, maar dat gaat allemaal wel goed komen.

2010-02-22 DSC03014Ook hebben we Janerino deze week even figuurlijk bij zijn kraag gegrepen en weer een paar keer met hem kunnen zitten. Dit heeft ook zijn vruchten afgeworpen. Hij is langzaam maar zeker echt onderdeel van de gemeente aan het worden. Afgelopen zondag is hij geroepen als assistent administrateur en hij heeft als doel gesteld om het Boek van Mormon binnen twee maanden uit de lezen (ongeveer 10 pagina’s per dag). Vanavond hebben we een les gepland samen met zijn zwager die meer over de kerk wou weten.
Dus dat word allemaal geweldig en het belooft om deze week ook weer een goede week te worden. 2010-02-15 P2130033Oké, dat was het dan weer.
Groetjes,
Elder Croese - Saranan fasi !

0 reacties:

Een reactie posten