Maandag 8 maart 2010

Beste allemaal,

Afgelopen week hebben we echt een geweldige week gehad. Het was erg leuk om samen met Elder Baantjer te werken. Hij is echt een gezellige en grappige zendeling.

Afgelopen zondag was broeder Rijnier S. voor het eerst naar de kerk gekomen. Dat was echt leuk. Hij is echt een goedaardige meneer en hij begrijpt de dingen die we onderwijzen erg goed. Het was erg leuk. Hij vertelde ons toen we over het Woord van Wijsheid spraken, dat hij iedere ochtend thee dronk en niet wist of hij ermee kon stoppen. Toen we de volgende dag even langs stopten, vertelde hij ons dat hij geen thee gedronken had en sindsdien heeft hij het nooit meer gedaan. Het is echt leuk want hij begint ondertussen ook een beetje kennissen in de kerk te krijgen. We hadden broeder Benjamin meegenomen om hem te onderwijzen. Broeder Rommy heeft hem thuis gebracht omdat het regende. We waren samen met hem naar de kerk gelopen en dat zou dus betekenen dat hij terug door de regen zou moeten lopen maar dat hoefde gelukkig niet.

Ook hadden we echt een leuke les met een indiaanse man afgelopen week. We hadden hem onderwezen en hij vertelde ons een verhaal over één van zijn voorouders, die de medicijnman was van een dorp ergens in het binnenland van Suriname toen de eerste christelijke zendelingen kwamen.

Die mensen vertelde dat hun leringen en verordeningen veranderd waren en hun kracht hadden verloren. En dat ze het niet wilde accepteren.  Nu hij met ons sprak over het Boek van Mormon was hij erg geïnteresseerd en wilde graag meer leren.

Voor de rest doen we hard ons best om nieuwe mensen te vinden en om de leden hier in Koewarasan meer te helpen en te sterken zodat ze, of weer terug in activiteit zullen komen, of dat ze stipter gehoorzaam aan de geboden zullen zijn.

Elder Baantjer heeft het boek "Het wonder der vergeving" dat ik tussendoor (tijdens lunch en ontbijt en voor het slapen) aan het lezen ben. Het is echt een geweldig boek. Maar wat vooral tot me is doorgedrongen is, dat halfwassen gehoorzaamheid of activiteit niet werkt. Voor de Heer is het alles of niets, of we zijn 100% gehoorzaam en we krijgen 100% van de zegeningen, of we zijn 99% of minder gehoorzaam en zijn dus ongehoorzaam en krijgen de zegeningen niet. Omdat we allemaal onvolmaakt zijn, maken we allemaal fouten en onderhouden wij dus niet alle wetten, regels, geboden en verbonden 100%. Daarom hebben we allemaal dagelijkse bekering nodig. Er is niemand die "al bekeerd is" . Dit maakt me zo dankbaar voor de verzoening van Christus, want door Zijn offer en lijden heeft Hij het mogelijk gemaakt dat wanneer wij ALLES doen wat wij kunnen, Hij ons zal vergeven en versterken. De schriften gaan hier allemaal over en tonen ons dat zonder de verzoening en het ijverig volgen van Christus wij allemaal verloren zullen gaan. Om ons bij dit bekeringsproces te helpen laat de Heilige Geest ons onze zwakheden zien zodat we weten waar we aan moeten werken.

Het is niet makkelijk, maar het is het waard. Dat is het plan van onze God en dat is de enige manier om gelukkig te worden en het eeuwige leven te beërven.

Daarom moeten wij allemaal ijverig arbeiden om onszelf dagelijks te bekeren en onze broeders en zusters tot bekering aan te sporen in welke situatie we ons ook mogen bevinden.

Ik wens jullie allemaal veel succes en in het bijzonder smeek ik onze Vader in de hemel om jullie en ook mijzelf te helpen om dit dagelijks bekeringsproces voor te zetten, zodat we door de verzoening van Christus een heilige kunnen worden.

Groetjes,

Elder Croese - Saranan fasi

0 reacties:

Een reactie posten