Het werk rolt voort

Het werk hier begint langzaam maar zeker weer wat beter te rollen door gehoorzaam te zijn aan de raad van onze zendingspresident die we afgelopen zaterdag weer hebben kunnen ontvangen door een geweldige zoneconferentie, interviews, priesterschapsvergadering en districtsconferentie. Het was heel bijzonder. Tijdens zoneconferentie heeft president Gamiet wat met ons gedeeld over de tempel, waar we wat over konden lezen in Alma 40. Natuurlijk kende ik dit stuk al, omdat ma en pa me daar al voor mijn eigen begiftiging op hadden gewezen, en het was dus erg interessant om daar meer over te leren. We werden wat meer onderwezen in de leer van het priesterschap wat o.a. inhoud dat wij als priesterschap dragers verantwoordelijk zijn voor de zonde van dit geslacht, indien wij niet met alle ijver werken om ze bekering toe te roepen. Dit was best wel intens, omdat ik veel van deze dingen wel een beetje wist, maar niet in hun volheid begreep. Nu we er met z’n allen wat meer licht over hebben laten schijnen is het wat duidelijker en zorgt dat dan natuurlijk ook weer voor extra motivatie en inzicht in je taak en de uitvoering ervan.

We hebben afgelopen week weer veel mooie successen mee kunnen maken. Eén daarvan is met broeder  Rommy en zuster Yvette. Het is echt bijzonder om te zien hoe enthousiast ze zijn en hoe hard ze werken. Een paar weken geleden had Rommy ons een verwijzing gegeven voor zijn broer. Die hebben we aan Elder Koenen en Elder Vernes doorgegeven, die hem bezocht hadden en toen aan de overkant ook gelijk Rommy’ s tante hadden bezocht, die in de woorden van Rommy een ketting rokende theemachine was. Maar afgelopen zondag was ze op districtsvergadering en was ze al een paar dagen gestopt met roken en thee drinken. Rommy was helemaal in de gloria over dat succes met zijn tante. Hij is ook bezig om een Boek van Mormon te lenen aan een collega van hem op zijn werk die ook erg geïnteresseerd is in het evangelie na vele gesprekken met broeder Rommy. Dus we hopen en bidden voor hem dat het goed gaat lukken.

Met Rijnier gaat alles echt geweldig. Afgelopen week hadden wij hem uitgedaagd om voor zijn doop het Boek van Mormon, tot Alma gelezen te hebben. Toen we twee dagen later bij hem terugkwamen, was hij al meer dan halverwege. Hij was echt enthousiast over het Boek van Mormon en hij kijkt uit naar zijn doopdienst op de 27ste. Van de week gaan we samen met hem zijn zus onderwijzen die hij graag wat meer over het Boek van Mormon wil leren.

Echt, deze nieuwe manier van werken en onderwijzen is knap lastig, maar het begint nu langzaam zijn vruchten aftewerpen. Een onderdeel daarvan is dat de leden echt enthousiast worden over zendingswerk en de tempel.

Gisteren kwam zuster Wirjo naar ons toe en vertelde ons dat ze het Boek van Mormon wat we haar gegeven hadden, aan haar buurvrouw had geleend en dat ze er erg enthousiast over was. We hebben toen gelijk een afspraak gemaakt om donderdag daar te komen en samen met hen hun buurvrouw te onderwijzen.

Ook het enthousiasme voor de tempel groeit meer. President Steve R. (die in 2008 door Elder Ash en Elder Riding en mij onderwezen en gedoopt is) gaat deze augustus in Florida naar de tempel toe. De plannen staan vast en we zijn hem nu de rest van de tempel lessen aan het geven. Ook Rommy en Yvette en Karlien en Benjamin zijn zich steeds verder aan het voorbereiden om deze september in Salt Lake naar de tempel te gaan

Al met al, zendingswerk is fantastisch en de tijd hier is geweldig.

Ik houd heel veel van jullie en wil iedereen bij deze uitnodigen om een Boek van Mormon te pakken, hun getuigenis erin te schrijven en de 50 schriftteksten erin te markeren en het dan aan een vriend of kennis te lenen met het verzoek dat ze het lezen.

Ik weet dat als jullie dit doen, zal je de geest van zendingswerk ontvangen en veel successen ervan zien.

Groetjes,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten