Zoneconferentie

Beste allemaal,

Afgelopen zaterdag hadden we zone conferentie en dat was natuurlijk weer helemaal geweldig. President Gamiette was net terug gekomen van een zendingspresidenten vergadering in de Dominicaanse Republiek, met Elder Ballard en het Gebiedspresidium. Daar heeft hij weer veel instructie gekregen en in het bijzonder over het gebruik van het Boek van Mormon in ons werk. De Geest en het Boek van Mormon zijn DE middelen die God ons gegeven heeft om mensen te helpen om tot bekering te komen en zichzelf klaar te maken voor de doop. En die moeten we dus ook gebruiken zo effectief en zo vaak mogelijk. Wat erg bijzonder was, was dat President Gamiette al meer dan 12 weken geleden was begonnen ons die instructies te geven, voordat hij daarover die vergadering had gehad met de Apostelen en 70-ers! Dus dat toont maar weer wat een geïnspireerd man hij is en hoe hij op één lijn zit met de wil van de Heiland voor dit gebied van de wereld.

Ook heeft hij ons meer inzicht gegeven over effectief studeren en in het bijzonder hoe we anderen aan kunnen zetten om ditzelfde te doen. Tot slot hebben we de vergelijking van de olijfboom in Jakob 5 toegepast op het werk, de gemeente en de districten hier in de West Indies en daarmee de kwaliteit van de bomen, die onder onze hoedde zijn, kunnen evalueren. Zoals het al duidelijk is uit de schriften zelf, er is veel werk aan de winkel.

Muskieten

De muskieten waren weer afgrijselijk afgelopen week, maar ze beginnen nu weer wat minder te worden tot dat ze dadelijk weer terug komen! (Dat is het voordeel van een dorp dicht bij een moeras aan de oever van de rivier.)

Focussen op priesterschapsdragers

We hebben voor de rest echt een geweldig week gehad. We hebben hard kunnen werken en we gaan beginnen om de tips van pa en President Gamiette toe te passen door ons werk in het bijzonder ook te focussen op de minder actieven priesterschapsdragers en we hebben zover al echt een goede les gehad met een minder actieven leraar en we hebben veel dingen geplant voor de aankomende week.

De Heer leid ons

Ook zien we dagelijks hoe de Heer ons lijdt naar hen die voorbereid zijn om naar Zijn boodschap te luisteren. Zo hadden we laatst een familie waar we aanklopte en het leek gewoon alsof ze op ons aan het wachten waren en ons al verwachten. Omdat we " klop klop" riepen lieten ze ons gelijk binnen en zeiden dat we moesten zitten. Ze vroegen ons wat voor boodschap we hadden. Dat op zich is niet heel raar in Suriname, want dat gebeurt vrij vaak, maar het gebeurt niet zo vaak dat ze er ook gelijk naar willen handelen en zich willen voorbereiden op de doop. Deze familie is echt heel bijzonder. Het is een mevrouw die getrouwd is en met haar man hier in Suriname woont. Maar omdat ze zelf geen kinderen kan krijgen zorgt ze voor de kinderen van een aantal van haar broers/ zussen/neven/nichten uit Guyana. Dus heeft ze een 19 jarige jongen en een iets ouder meisje en een kleintje van een paar maanden thuis bij zich wonen waar ze op let en voor zorgt.

Veel goede mensen

Er zijn zoveel mensen hier overal op aarde, die gewoon van naturen zo goedhartig zijn. Het enige dat ze nog missen is de extra kracht en geluk die het herstelde evangelie ze kan brengen. Die mensen zijn overal en het is alleen aan ons als leden om ze uit te nodigen om het Boek van Mormon te lezen en er over te bidden. Wanneer men dat doet en bereid is het Boek van Mormon van kaft te kaft te lezen en daarmee door te gaan zal de geest vanzelf hun hart veranderen en zal er een blijvende bekering ontstaan en niet gewoon een tijdelijke.

Ik weet dit door eigen ervaring. De manier waardoor ik weet dat deze kerk waar is, is niet omdat mijn ouders me dat verteld hebben, of door de andere mensen in de kerk of door hun voorbeelden en hun liefde (ook al heeft dit mij wel geholpen en aangemoedigd), maar omdat ik in het Boek van Mormon gelezen heb, vele keren, en God onze Hemelse Vader gevraagd heb of het werkelijk van hem kwam. Toen ik dit vele keren heb gedaan, heb ik uiteindelijk de rustige verzekering van de Heilige Geest gevoeld die heeft laten weten, voor mijzelf, dat dit werkelijk waar is en en dit God zijn enige ware kerk op aarde is.

Ik houd veel van jullie allemaal,

Veel liefs,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten