We hebben echt een geweldige week gehad

Het is echt erg leuk om met elder Kinghorn samen te werken. Hij is niet alleen een ervaren zendeling, maar hij is ook echt een onwijs aardige elder. Het les geven gaat zoveel beter nu ik eindelijk weer samen kan werken met een andere Nederlands sprekende zendeling. De vorige zes weken met elder Warhurst waren een beetje lastig, maar elder Kinghorn spreekt ondertussen best goed Nederlands (natuurlijk niet zoals in Nederland want zijn uitspraak heeft een beetje een mix van een Hollands, Surinaams en Amerikaans accent erin) dus dat gaat geweldig.

2009-11-09 PA270268

Bijzondere dingen

Een van de bijzondere dingen die ik heb gezien deze week is wat voor een geweldig grote verandering mensen kunnen maken met de hulp van de Heilige Geest, wanneer ze een doel hebben om naar te werken (een doopdatum) en ze zich werkelijk in het Boek van Mormon verdiepen. We hebben een onderzoeker die niet lang geleden uit Guyana is gekomen. Hij is de oudste zoon van het gezin. Zijn naam is Andrew. Tijdens de lessen zo ver, was hij er wel bij en stelde hij goede ingewikkelde vragen over de leerstelling van de kerk, maar die waren altijd van het onderwerp af en hij leek eigenlijk gewoon niet zo geïnteresseerd om er wat mee te gaan doen. Toen we hem dus uitgedaagd hebben om dagelijks in het Boek van Mormon te lezen, om zich voor te bereiden voor afgelopen zaterdag om gedoopt te worden, is zijn hele houding veranderd. Hij was erg betrokken bij de lessen. Toen het bleek dat zijn doopdatum een week uitgesteld zou worden, doordat hij nu eindelijk een baan heeft gevonden en door nog wat andere dingetjes,  was hij een beetje bedroefd maar ook vastberaden om deze a.s. zaterdag helemaal klaar te zijn om deze eerste van de reddende verordeningen te ondergaan en het doopverbond met God te sluiten.

Ook hebben we een andere onderzoeker broeder  Idoe S. die niet zo veel tot geen vooruitgang aan het maken was, omdat hij niet gewillig was om het Woord van Wijsheid na te leven. Die hebben we dus zo'n beetje terzijde gezet, totdat hij ons opbelde om een afspraak met ons te maken. Tijdens deze afspraak hebben we hem uitgedaagd om zich voor te bereiden om de 21ste van november gedoopt te worden, en zijn geloof in God te tonen en te laten groeien door het Woord van Wijsheid te onderhouden zodat hij daardoor zijn antwoord van God zal kunnen ontvangen. Hij accepteerde de toezegging en is nu enthousiast bezig om zich verder voor te bereiden voor deze grote stap in zijn leven.

In beide gevallen hebben we echt een ommekeer mogen aanschouwen in hun houding en bereidwilligheid wanneer ze een doop doel hadden, zich zelf voedde met het woord van God en toezeggingen accepteerde en nakwamen.

Getuigenis

Ik weet dat dit werk waar is en dat het word geleid door een liefdevolle Hemelse Vader, die al zijn kinderen bij hem terug wil hebben en wil dat ze geluk en vrede in dit leven en eeuwig leven in het komende moge verkrijgen.

Veel liefs,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten