Toch een andere collega

Eerst het eerste nieuws, ik werk niet met Elder Vernes deze zes weken maar..... met .... ELDER koning toeter (Kinghorn). Op het laatste moment waren er toch nog veranderingen en nu werk ik dus met Elder Kinghorn. Ik zal hem ook "dood maken" zoals ze dat hier in Suriname noemen, omdat dit de laatste zes weken van zijn zending zijn en hij hierna dus  naar huis gaat en geen zendeling meer is.

Zendelingen slang

Gewoon een klein beetje over zendelingen slang hier in Suriname. Je "huis" is je eerst gebied waar je "geboren" bent. Je trainer is je zendings "vader" en je tweede collega je zendings "moeder". De rest zijn ooms, tantes, broertjes en zusjes etc. Zoals net uitgelegd, je laatste gebied is de plaats waar je "sterft". Daarna ga je naar huis toe en begint het "echte" leven weer, of in andere woorden, heb je niet meer de tijd om alle tijd en aandacht aan het werk van de Heer te besteden. Dit omdat je dan ook andere verantwoordelijkheden zal hebben zoals werk, school en gezin.

Afgelopen week

Oké, dan over de afgelopen week. Het was echt geweldig. We hebben de afgelopen week hard gewerkt en de overgang van vier zendelingen naar twee en de overgang van de onderzoekers naar de nieuwe zendelingen is geweldig goed gegaan. Nickerie is echt een geweldig gebied om in te werken en ik houd veel van de mensen hier. Als hulp van de gemeente president hebben we de mogelijkheid gehad om hem te helpen om de stappen te maken om meer roepingen uit te geven. Zodra mensen een verantwoordelijkheid in de kerk hebben, hebben en ze weer een extra connectie die hen zal helpen om actief te blijven in het goede werk.

De wegen van de Heer zijn ondoorgrondelijk

Ook is het echt geweldig om te zien hoe de wegen van de Heer ondoorgrondelijk zijn. Afgelopen week had ik iemand aangesproken die niet echt heel erg geïnteresseerd was in onze boodschap, maar toch zijn naam en adres gegevens bij ons had achtergelaten, zodat we hem op een dag zouden kunnen bezoeken. Dus afgelopen zaterdagavond hadden we een beetje tijd en opeens heb ik het idee om toch die meneer maar te bezoeken. Toen we daar waren werden we warm ontvangen en bleek inderdaad dat de meneer alleen maar geïnteresseerd was in de informatie over de kerk en niet echt gewillig was om er wat mee te doen. Maar wat erg bijzonder was, is dat zijn zwager, vrouw, dochters, zoon en kleinkinderen die er toevallig ook waren, onze boodschap geweldig vonden en graag meer willen leren en het ook in hun leven willen toepassen. Dit was echt een geweldig wonder om te zien hoe God iedereen gebruikt om ons naar die kinderen van Hem toe te leiden die klaar en voorbereid zijn om zijn boodschap te aanvaarden.

Veel liefs,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten