Tijd lijkt steeds sneller te gaan

Beste allemaal, maandag 16-11-2009

Hier weer een verslagje van elder Croese (uit Suriname).

Afgelopen week was weer een bijzondere ervaring. Ten eerste lijkt de tijd hier op zending steeds sneller te gaan. Soms lijkt het wel of je in een stroomversnelling terecht bent gekomen, omdat het ene moment ben je bezig om een e-mail naar huis te schrijven en voor je het weet is de week al weer voorbij en doe je hetzelfde weer.

Doopdienst

Afgelopen zaterdag hadden we de bijzondere gelegenheid om Andrew A. J. (18) te helpen om de wateren van de doop te betreden. Zijn familie is laatst van Guyana naar Suriname verhuist en daar werden ze een paar weken geleden gevonden door de zendelingen. Sinds die tijd is er een nieuwe licht in zijn leven aangegaan.

Als een zendeling is het zo bijzonder om te zien hoe het licht van het herstelde evangelie mensen verlicht en versterk. De reden waarom het evangelie zo’n verschil maakt in het leven van mensen mag wel duidelijk zijn. Ten eerste geeft het die richtlijnen aan, die indien mensen het volgen, waar geluk ten gevolge heeft. Ten tweede geeft het de eeuwige antwoorden op alle belangrijke levensvragen. Mensen zien dat hun verlangen om goed te doen en hun verlangen om anderen te helpen toe zal nemen. Uiteindelijk worden ze door middel van de doop, mits die verricht is door het juiste gezag, op de juist manier en waardig is aangegaan, verlost en vergeven van alle overtredingen, fouten en zonden die ze gemaakt hebben daarvoor. Ze krijgen de belofte van God om zijn Geest in hun leven te hebben. Die grote en geweldige gave van de Heilige Geest helpt deze mensen om hun leven verder te veranderen en te verbeteren, waardoor geluk, vrede en liefde in hun eigen leven en in dat van hun familie toe zal nemen. Ze zullen dingen meer in de juiste plaats en op de juiste waarde kunnen schatten doordat ze een minder groot verlangen naar het materiële hebben en een groter verlangen naar het welzijn van hun ziel en de zielen van de mensen om hen heen. Keer op keer is dit wonderbaarlijke proces, wat met recht een wedergeboorte mag worden genoemd, te aanschouwen in het leven van hen die de waarheid te weten komen en zich dan vol overgave erop storten en het in hun leven toepassen.

Getuigenis

Ik weet dat deze kerk werkelijk waar is omdat dit mij door de Heilige Geest van God bekend is gemaakt door vele ervaringen en gebeurtenissen in mijn leven en op zending. Maar het belangrijkste en de sluitsteen van mijn getuigenis is dat ik weet dat het Boek van Mormon werkelijk een boek van God is. Er is niets dat me daaraan kan doen twijfelen en daardoor weet ik ook al deze andere dingen, waaronder dat Jezus Christus werkelijk de Heiland en Verlosser van de wereld is en dat iedereen tot Hem moet komen of zij kunnen niet worden behouden in het koninkrijk van God.

Ik wil iedereen die dit leest aanmoedigen om het voorbeeld van Andrew te volgen door in het Boek van Mormon te lezen, erover na te denken en dan God de Eeuwige Vader in de naam van Christus en met geloof in Hem en een eerlijke bedoeling en een oprecht hart te vragen of het waar is. En dan hun antwoord te volgen door die veranderingen aan te brengen in hun leven die hun dichter tot Christus zullen brengen door een betere en stevigere bekering tot Hem en Zijn evangelie en kerk.

Ik weet dat wanneer je dit doet zal je een nieuw licht in je leven zien, je zult meer gemoedsrust hebben en meer geluk en vrede, die geluk en vrede die alleen de Christus je kan geven.

Ik houd van jullie allemaal

Veel liefs en groetjes,

Elder Croese

ow ja :D Ik heb roti leren bakken samen met elder  Kinghorn. Dat was echt geweldig. Zo ver hebben we het al een keer zonder hulp zelf samen thuis gemaakt en van de week gaan we het nog een keer proberen. Het is echt lekker. Dit land heet niets voor niets ‘Switi Sarana Kondre’. :D

0 reacties:

Een reactie posten