De meest rare en zware week

Sorry voor de foto's. Deze week is het internet extreem sloom en lukt het mij dus niet om wat te sturen.

Tegenstelling in alle dingen

Het is heel bijzonder om te zien hoe er een tegenstelling in alle dingen moet zijn en hoe wanneer de Geest van God over de mensen uitgestort word de kettingen van satan rinkelen. Afgelopen week hebben we echt de meest rare en zware week gehad die ik tot nu toe ooit op zending heb gehad. Maar gelukkig hebben we genoeg steun en hulp van onze Hemelse Vader gehad om ook deze uitdagingen weer te doorstaan.

Hoe we geholpen zijn

De eerste manier hoe Hij ons geholpen heeft is door broeder Ralph Wahl (uit de gemeente Tam'nga), die vandaag op zending gaat, met ons te laten werken. Ralph vroeg zelf of hij een weekje met ons zendingswerk kon doen en na de nodig telefoontje te hebben gepleegd was alles geregeld en heeft hij ons erg veel geholpen.

Dan heb ik tijdens deze week meerdere keren, tijdens lessen, zeer sterk de Geest gevoeld die aan mij persoonlijk getuigde dat het werk dat ik nu aan het doen ben goed is en dat het werkelijk van God afkomstig is. Ook heb ik de kracht ontvangen die ik nodig had om te volharden en daar waar nodig te veranderen.

De gekke dingen

Dan nu een beetje over de gekke dingen. Ten eerste is Elder Koenen een paar keer ziek geweest. Eén keer had hij een of andere rare oog ontsteking/virus/ irritatie, wat gelukkig na een zegen en de nodige oogdruppels vrij vlot verdween was. Dan was hij ook nog een middag helemaal niet lekker. We weten nog steeds niet wat het was maar het is nu in ieder geval een beetje over.

Maar dat was natuurlijk niet alles. Afgelopen dinsdag hoorden we 's avonds dat een van onze AP-ers bij zijn tante was weggelopen en dat niemand hem kon vinden. Wij zijn dus samen met de gemeentepresident gaan zoeken maar konden hem helaas niet vinden. Dan hoorden we de woensdag dat hij waarschijnlijk door de politie gepakt was. Toen we daar navraag gingen doen vertelde ze ons dat ze hem in het weeshuis gezet hadden en dat hij hen verteld had dat hij illegaal in Suriname was en alleen maar engels sprak en geen familie hier had. Wij uitgelegd dat het anders was en ze zeiden dat ze er iets aan gingen doen " na de voetbal wedstrijd" :| Ik kon mijn oren bijna niet geloven, maar ja, het zij zo. Wij verder gegaan. Hadden we vrijdag toch het gevoel om even bij het weeshuis te kijken en hoorden we daar dus doodleuk dat hij uitgezet is terug naar Guyana toe. Wij gekeken wat we er nog aan konden doen, maar ja, dat kon helaas dus niet meer.

Natuurlijk zijn er nog meer dingen gebeurt maar nu is de tijd om.

Het gaat in ieder geval geweldig met mij, ook al ben ik wel echt versleten.

Veel liefs en groetjes,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten