Algemene Conferentie

Conferntie centerDit was weer een geweldige week. Als klapper op de vuurpijl was het deze week Algemene Conferentie. Echt geweldig, twee dagen lang in de kerk zitten en naar de profeten en apostelen en andere Algemene Autoriteiten luisteren. Ik houd er echt van. Hier in Suriname hebben we het voorrecht om alles life te zien, dus hebben we alle 5 sessie gekeken. Door het tijd verschil waren we de zaterdag wel erg laat thuis en was ik dus, toen alles zondagavond klaar was, erg moe en ben eigenlijk gelijk in slaap gevallen. Maar ik heb er echt van genoten!

Elder José A. Teixeira Ik vond de toespraak van de vader van Elder Teixeira (mijn MTC collega) erg leuk. Deze toespraak was tijdens de zondag middag vergadering.  Hij vergeleek een gps navigatie systeem met de profeten, schriften en de Heilige Geest die ons in ons leven kunnen leiden als we er naar  luisteren en ons niet door obstakels van ze afsluiten.

Ook heb ik erg genoten van de toespraak van Elder Holland over de laatste periode in het leven van Christus. Dit was erg ontroerend.

Eten

Afgelopen donderdag was de dochter van een onderzoekster van ons jarig. Elder Vernes heeft voor haar een cake gebakken en we hebben daar wat te eten gekregen.

We hebben erg veel plezier gehad deze week met eten. Op dinsdag waren Elder en zuster Mertopawiro langs geweest en die hebben ons geleerd om bakabana's te maken. Best makkelijk en erg lekker, Elder Vernes is er helemaal verzot op. 

Ook hebben we van een onderzoeker een recept gehad om roti te maken. Dit was alleen want minder goed gelukt. Elder Vernes had dit gemaakt en het deeg was goed gelukt, alleen omdat we geen deegroller hebben kregen we de roti's niet plat, groot en dun, dus hadden we dikke ronde schijfjes. Ze waren best wel oké alleen ze hadden veel dunner gemoeten. Maar deze week gaan we ergens een deegroller vinden en dan gaat het beter lukken. 

We waren afgelopen zondag uitgenodigd om bij de Mertopawiro's te komen eten voor conferentie. Dit was erg gezellig. Ik heb een berg foto's gezien van Elder Reijnders, Elder Artz, Elder Witte en vele anderen. Ook heb ik foto’s van hun vakantie naar Nederland gezien, waar ik het gebouw van Rotterdam Noord en Zuid heb gezien, de wachtkamer van de tempel en de familie Palmans. Dit was erg leuk om allemaal te zien. Ik heb mijn naam in zuster Mertopawiro's Boek van Mormon mogen zetten. Ze verzameld namen van zendelingen die daar zijn geweest en daar zag ik veel namen van Nederlandse zendelingen in staan en ook stond daar Elder D. Todd Christofferson in, toen hij als zendingspresident of zeventiger in de West Indies was. Dat was erg grappig. En om dan maar even aan te geven hoe klein de wereld eigenlijk is, ze zijn ook erg goed bekend met de familie van zr. NG  hier in Suriname.

Elder D. Todd ChristoffersonElder D. Todd Christofferson

Zendingswerk

Het zendings werk gaat zo zijn gangetje. We doen ons best om onze onderzoekers vooruit te helpen en nieuwe mensen te vinden die naar de geweldig boodschap van geluk en vrede, die de herstelling van het evangelie van Jezus Christus brengt, willen luisteren.

Tempel

Eén van de dingen die mij erg opviel in de Conferentie is de hernieuwde aanmoediging om de tempel in ons leven centraal te zetten. Er werd in iedere sessie wel één of twee toespraken aan gewijd, aan het feit dat we wanneer het mogelijk is, veel naar de tempel moeten gaan en met regelmaat. Ik weet dat de tempel het huis van Heer is en dat zoals op de Algemene Conferentie verteld is, dat het ons extra kracht en hulp van God zal geven wanneer we ons daar geregeld dienstbaar maken voor hen die ons voor zijn gegaan.

Wachtkamer Zoetermeer TempelWachtkamer Zoetermeer Tempel 

Getuigenis

Ik houd heel veel van jullie allemaal en ik weet dat dit werk Gods werk is. Ik weet dat de kerk is hersteld door de profeet Joseph Smith en dat God door hem zijn enige ware kerk, zijn zuivere leer en het priesterschap heeft hersteld. Er is niets in deze wereld dat ons werkelijk gelukkig zal maken dan alleen de gehoorzaamheid aan de wetten en verordeningen die God voor de grondlegging van de wereld heeft vastgesteld.

0 reacties:

Een reactie posten