Geweldige onderzoekers!

Hier in Suriname was het weer echt druk en fantastisch. Het weer was jammer genoeg een beetje warmer dan vorige keer, omdat het deze week weer haast niet geregend heeft.

Jammer genoeg hadden we deze week geen doopdienst, maar we hebben wel weer een paar geweldige onderzoekers. Van de familie die we nu les geven, hadden we als eerste de zoon ontmoet. We hebben even met hem gesproken en een afspraak met hem gemaakt. Maar toen we bij hem kwamen, was hij niet thuis. Toen hebben we met zijn moeder gesproken en daar een afspraak mee gemaakt. Toen we terugkwamen voor de volgende afspraak, was die er ook niet. Toen hebben we met de dochter gesproken en die was onwijs enthousiast. Daar hebben we een afspraak mee gemaakt en de volgende keer was zij er wel en heeft de moeder ook mee geluisterd. Toen we de laatste keer terug kwamen was de afspraak echt fantatisch. De les ging over het plan van Zaligheid. Maar voor de les vroegen we of ze al een antwoord op hun gebed hadden gehad. De dochter vertelde ons haar antwoord. Eerst moet ik vertellen dat het kerkgebouw van de gemeente Kwarasan aan een zandweg ligt, tegenover een polikliniek/dokter. De dochter vertelde ons dat ze een droom heeft gehad dat ze bij de dokter was en dat ze daar buiten op een bankje ging zitten en naar de overkant keek. Daar zag ze twee personen staan in het wit en met veel licht. Daarna werd ze wakker. (Wat een geweldig antwoord is dat zeg. Ik weet dat wij antwoorden op onze gebeden kunnen krijgen door dromen, maar zelf heb ik daar geen ervaring mee. Maar toen zij deze ervaring deelde, voelde ik dat ze echt oprecht was en dat ze niet zomaar iets aan het verzinnen was. Wat een geweldige mannier om je antwoord te krijgen van onze Hemelse Vader! Later sprak ik hier met Elder Ash over en we kwamen er samen op uit dat de mensen hier in Suriname en omstreken vaker een antwoord door een droom krijgen dan mensen in bv. Nederland en de USA) Nadat de dochter ons dit had verteld, zei haar moeder dat ze het pamfletje over de herstelling helemaal door had gelezen. Ze vertelde, dat wanneer ze dingen leest, ze gewoon kan voelen of het waar is of niet en dat ze voelde dat dit waar was. Ze vertelde ook dat ze er met haar man over had gesproken en dat die had gezegd: "Ik zei je toch, dat er delen uit de Bijbel missen, door vertaalfouten en dergelijke." Wat een geweldig gezin! Later tijdens deze afspraak kwam de zoon er ook bij zitten en hebben we ze allemaal gevraagd of ze gedoopt zouden willen worden en dat wilden ze. Dus nu gaan we ze verder onderwijzen en voorbereiden op de doop. Hopelijk kunnen ze tussen zaterdag 4 en zaterdag 11 oktober gedoopt worden. Afgelopen zondag was de dochter en haar jongere broertje (niet de jongen waar we het eerst mee gesproken hadden) in de kerk :D.

Ook hebben we geweldige leden hier in Kwarasan. Het is nog een kleine gemeente, we hebben nog geen unitnummer en onze gemeentepresident is eigenlijk bijna nooit in de kerk. Zijn raadgever, broeder Werio, is er wel. Broeder Werio is gisteren 40 geworden. We zijn 's avonds naar zijn huis gegaan en hebben voor zijn verjaardag pizza gebakken. Dit was echt geweldig. Hij was er zo blij mee en de sfeer op de verjaardag was echt fijn.

Erik, een pas gedoopt lid, is ook echt fantastisch. Hij is voor mij echt een groot voorbeeld van zendingswerk. Vorige week zondag bracht hij een vriendin van hem mee naar de kerk, die in moeilijkheden zat thuis. Zij gaf aan dat ze hulp nodig had, dus zei Erik: "Oh, dan moet je naar de kerk gaan en bidden, dan zal God je helpen". Zij was deze zondag ook in de kerk en ze wil a.s. zaterdag gedoopt worden. We hebben nog wel veel werk met haar te doen, lessen en toezeggingen, maar ze ziet nu al veranderingen in haar leven tussen vroeger en nu . Haar ouders en haar ex waren bezig met zwarte magie, maar daar proberen zij en haar moeder nu vanaf te komen. Ze voelen echt hoe satan en zijn volgelingen aan hen trekken en hoe boze geesten hen iets proberen aan te doen. Maar zodra ze bidden en God om hulp vragen, dan voelen ze gelijk de hulp en bescherming van God.
Ook heeft Erik afgelopen zondag een andere vriendin van hem meegebracht naar de kerk. Hij is echt geweldig bezig. Hij is een echt goed lid en zendeling en dat terwijl hij pas een paar maanden gedoopt is.

Verder zijn we hard aan het werk en leer ik iedere dag weer meer.

Nou dat was het weer voor deze week. Ik houd heel veel van jullie, ik mis jullie en ik stel alle brieven en berichtjes die ik van jullie krijg erg op prijs. Sorry dat ik deze week weer geen foto's voor jullie heb, maar de computers hier doen nogal raar en het internet is traag.

Groetjes Elder Jared Croese

0 reacties:

Een reactie posten