Ik geniet ervan om in Suriname te zijn

Beste allemaal,

Oké afgelopen week was weer geweldig. Ik geniet er iedere dag weer van om hier in Suriname te zijn. De natuur hier is echt geweldig en de mensen zijn heel vriendelijk.

Dit was dus mijn eerste week samen met elder Freeman en dat was erg leuk. Hij is echt een hele aardige zendeling. Hij is grappig en erg nederig en gehoorzaam. Hij heeft nog wel veel problemen met het Nederlands dus daar zijn we nu samen hard aan gaan werken. Iedere ochtend tijdens taalstudie rolspelen we één of meer stukken van lessen die we die dag gaan onderwijzen. We zijn nu ook begonnen om ieder avond voor dat we naar bed gaan, samen een stukje in het Boek van Mormon in het Nederlands te lezen, waarbij ik zijn uitspraak verbeter en hij me de woorden vraagt die hij niet begrijpt. Ik bid en hoop dat dit snel zal werken en dat God hem met zijn Heilige Geest bij zal staan in deze moeilijke uitdaging om het Nederlands machtig te worden.

Voor de rest hebben we een beetje ons best gedaan om weer in contact te komen met onze onderzoekers en om nieuwe te vinden. Dit omdat, vanwege de snelle en vreemde week die we hiervoor hadden gehad, we het contact met een paar van onze onderzoekers waren kwijt geraakt.

Ook hebben we veel van onze leden mogen onderwijzen en hen mogen aanmoedigen om een tempelaanbevelingen te verkrijgen voor volledige of beperkte toegang. Allen hebben hiermee ingestemd. Het is zo'n geweldige zegen en bron van kracht om een tempelaanbeveling te hebben en waardig te zijn. Het geeft een gevoel van zekerheid. Wanneer we gedoopt worden en door de bevestiging lid worden van de kerk en de gave van de Heilige Geest ontvangen, worden we een deel van Gods verbondsvolk. We zijn door de geestelijke poort gegaan waardoor we nu met beide benen op het smalle pad dat terug naar het eeuwige leven voert terecht zijn gekomen. Maar nu hebben we de uitdaging om op dat rechte en smalle pad te blijven lopen. Dit pas is smal en recht omdat men alleen maar dezelfde stappen moet nemen (namelijk geloof, bekering, vernieuwen en sluiten van verbonden(doop en avondmaal) en het ontvangen en volgen van de Heilige Geest door de geboden te onderhouden en de dingen te doen die Christus zou doen zodat we zoals Hem zullen worden). Maar omdat deze stappen zo specifiek zijn, is het heel makkelijk om ernaast te stappen en van het rechte en smalle pad af te gaan.  Daarom is het vooral hier op aarde belangrijk om een fysiek bewijs te hebben dat we op dit pad staan en de goede richting op gaan. Het antwoord hier op kan men vinden in de tempel, wat zowel letterlijk als symbolisch het huis van God is waar wij ons op het smalle pad naar toe bewegen.

Als wij dus waardig zijn om een tempelaanbeveling te mogen bezitten en dat daadwerkelijk doen, weten we dat we onze blik de juiste richting op hebben en dat we onze weg naar het eeuwige leven aan het vervolgen zijn. Het is o zo makkelijk voor ieder van ons om onze focus te verliezen en ons te richten op de dingen van deze wereld die ons van ons ware doel proberen af te lijden en ons ons eeuwige een waarlijk geluk willen ontzeggen. Want het is het doel van satan om ons net zo ongelukkig te maken als hijzelf is. En het liefst heeft hij ook nog dat we dit zelf niet door hebben tot het te laat is en we ons in zijn ketenen vinden.

Daarom wil ik iedereen, of men nou lid van de kerk of niet is, aanmoedigen, uitnodigen en uitdagen om zich voor te bereiden en waardig te worden om een tempelaanbeveling te kunnen ontvangen en dit daarna te gebruiken zo vaak als je maar kan. Om de geweldige zegeningen die ervan komen in je eigen leven en dat van anderen te brengen. Ik weet dat wij allemaal kinderen zijn van een liefdevolle Vader in de hemel en daarom hebben we het allemaal in ons om boven het wereldse en alledaagse uit te stijgen en onze goddelijke potentie waar te maken. Omdat we daar hulp bij nodig hebben heeft God zijn kerk, de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, op aarde gebracht, met al de priesterschapsleiders daarin. Hij heeft altijd, door de hele geschiedenis van de aarde, profeten gestuurd met het priesterschaps gezag om ons daarbij te helpen zodat we de geweldige en onbeschrijfelijke verzoening van Jezus de Christus, de Zoon van God in ons leven kunnen gebruiken en de kracht kunnen ontvangen die we nodig hebben. De schriften vertellen ons dat Hij zijn arm de gehele dag lang(constant) uitgestrekt heeft om ons de hulp te geven die we nodig hebben. Wanneer we Zijn hand pakken zal Hij ons helpen en sterken en in de armen van zijn liefde omhelzen zodat wij zoals Hem kunnen worden.

Ik ben zo dankbaar dat ik hier kan zijn op zending. Afgelopen week heb ik het voorrecht gehad om weer te zien hoe het het evangelie actief werkt in het leven van de mensen hier en in dat van mijzelf. Iedere keer weer als ik over deze geweldige liefde en het plan van onze Hemelse Vader spreek of schrijf, voel ik de Heilige Geest die mijn hart doet branden waardoor ik zonder twijfel weet en kan getuigen dat dit waar is! Iedereen kan dit voor zichzelf weten door het te onderzoeken, erover te bidden en het in zijn leven toe te passen.

Groetjes,

Elder Jared Croese - Saranan Fasi

0 reacties:

Een reactie posten