Een leuk verhaal

Beste allemaal,

Afgelopen week is weer voorbij gevolgen.

Het was echt geweldig. Het is heel druk geweest en we hebben weer wat nieuwe mensen kunnen vinden. Eén daarvan was wel een leuk verhaal. Zo, we hadden deze hindoestaans man aangesproken en een afspraak gemaakt. Toen we bij hem kwamen om met hem te spreken vertelde hij ons dat hij hindoe was (ja, dat hadden we dus al gezien) en dat hij niet van geloof ging veranderen. Dit verbaasde mij een beetje omdat eigenlijk de dag daarvoor hij erg enthousiast was om met ons te spreken. Maar aangezien mensen dit wel vaker tot ons zeggen hebben we alsnog met hem gesproken. Zijn dochter en kleinzoon kwamen ook bij ons zitten en we legde hen uit hoe God onze Hemelse Vader is en dat Hij zoveel van ons houd en dat Hij wilt dat we hier op aarde gelukkig zijn. Een aantal dingen waaraan we dat kunnen zien is dat Hij de wereld voor ons geschapen heeft, wat alles bevat dat we nodig hebben en dat Hij ons hier op aarde in gezinnen heeft geplaatst. Alles wat we hier op aarde doen draait om het gezin. We worden in een gezin geboren. Daar ontvangen we de opvoeding en liefde en hulp en onderwijs die we nodig hebben. Daar leren we van het voorbeeld van onze ouders hoe we zelf ooit goede en liefdevolle ouders kunnen worden. Maar omdat God van ons houd begrijpt Hij dat we van onze gezinsleden gaan houden en daarom wilt Hij dat dezelfde liefde en geluk die hier op aarde binnen het gezin bestaat voor eeuwig zal duren. Maar als we hier op aarde trouwen, of het wel of niet gezegd word, is dat alleen maar tot de dood ons scheid. Na de dood zou ons gezin en huwelijk dan kapot zijn. Dus om die reden heeft God zijn boodschappers of profeten naar deze aarde gestuurd met een bijzondere macht om gezinnen hier op aarde aan elkaar te binden zodat ze ook voor eeuwig aan elkaar gebonden konden worden. Ondanks dat de mensen de profeten vaak hebben verworpen, heeft God iedere keer weer liefdevol zijn hand naar ons uitgestrekt. Wanneer de mensen weer wilden luisteren riep Hij een nieuwe profeet. Uiteindelijk heeft Hij ook zijn zoon Jezus Christus gestuurd om het voor alle mensen mogelijk te maken om terug bij God te keren, mits ze zijn voorbeeld volgen. Christus, op zijn beurt, heeft deze macht weer aan anderen gegeven (zijn apostelen). Na de dood van deze apostelen was die macht voor een lange tijd verloren geraakt. Maar tweehonderdjaar geleden, in het jaar 1820, heeft God weer een nieuwe profeet naar de aarde gestuurd om Zijn macht en Zijn waarheid te herstellen en het weer mogelijk te maken dat de mensen kunnen leren hoe ze terug bij God kunnen komen en hoe ze voor eeuwig met hun familie verenigd kunnen zijn. Doormiddel van oprecht gebed kunt u voor uzelf te weten komen dat dit waar is. God zal u goede gevoelens geven in uw hart, die u laten weten dat dit werkelijk waar is en van Hem afkomstig is.

Hierna vroeg de dochter ons of ze gedoopt moest worden als je Jezus wou volgen. We hebben we de tijd genomen om de reden en het verbond en de zegeningen van de doop uit te leggen. Toen het tijd was om weg te gaan hebben we een afspraak gemaakt voor deze week en hadden ze toegezegd om het pamfletjes over het evangelie van Jezus Christus te lezen en er in de naam van Christus over te bidden.

Ook hadden we een geweldige zuster ontmoet die gewillig en erg enthousiast was over het herstelde evangelie. Toen we afgelopen zondag langs kwamen om haar te vertellen over het Boek van Mormon gaf ze ons een reactie die ik niet had verwacht. (De keer daarvoor had ze ons verteld dat dit de eerste keer was dat ze me de zendelingen had gesproken.) Toen we over het Boek van Mormon spraken zei ze, o daar heb ik over gehoord. Ze vertelde toen dat haar vader een zeeman was en dat hij op één van zijn vele reizen de zendelingen had ontmoet. En omdat er op zee, in haar woorden, niet veel anders te doen is dan te lezen, had hij op zee het Boek van Mormon gelezen en later haar er ook over verteld. Hij heeft daarna nooit meer de zendelingen ontmoet. Dus ze zei vol enthousiasme toe om het Boek van Mormon te gaan lezen en er over te bidden.

Wel dat was het weer voor vandaag. Bedankt voor de e-mails en tot volgende week.

Groetjes,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten