Deze week is voorbij gevlogen

Beste allemaal,

Wow, deze week is voorbij gevlogen. Ik kan niet geloven dat het alweer maandag is.

Wel we hebben best veel gedaan afgelopen week. Op woensdag hebben we 's ochtends zuster Joyce geholpen om het onkruid bij haar achter in de tuin te wieden. Onkruid wieden hier in Suriname gaat er een beetje anders aan toe dan thuis. Hier wieden ze onkruid met een machete of houwer of hoe ze die lange messen ook noemen. Daarmee sla je het onkruid weg net boven de grond. En aangezien zuster Joyce erg last van haar rug had kon ze dat dus niet meer doen en hebben wij dat voor haar gedaan.

En toen op zaterdagochtend hebben we broeder de Witte geholpen met het verplaatsten van wat hout. Hij is samen met zijn vrouw en twee kinderen laatst van Nederland naar Suriname verhuist en hij woont nu tijdelijk in het huis van zijn zwager. Hij is nu dus bezig om zijn eigen huis te bouwen. Hij was volgens mij timmerman van beroep dus hij doet het, heel eerlijk gezegd, een stuk beter en professioneler dan dat de meeste Surinamers het hier doen. Maar hij had dus een lading hout voor zijn huis liggen en we hebben geholpen om het te verplaatsen en op maat te zagen.

Voor de rest gaat het werk hier gestaag vooruit.We zijn erg gezegend door onze Hemelse Vader met broeders en zusters die graag naar onze boodschap willen luisteren en het in hun leven willen toepassen. Een hiervan is de moeder van een sterk lid in de gemeente Uitkijk, Christy. Haar moeder en haar zus die minder actief zijn, zijn we nu aan het onderwijzen. Afgelopen week hebben we haar de boodschap van de herstelling onderwezen en haar uitgenodigd om zich te laten dopen zoals Christus gedoopt was, door onderdompeling en met het juiste gezag. En eerst was ze er niet zo enthousiast over maar toen we de volgende keer terugkwamen had ze er over nagedacht en gebeden en had ze sterk het gevoel gehad dat ze deze beslissing toch moest maken. Nu is ze zich aan het voorbereiden om het doopverbond met onze Hemelse Vader te sluiten. Het mooie van de verhaal is dat het mes aan twee of zelfs aan drie kanten snijd. We onderwijzen haar met allebei haar dochters daar ,waardoor Christy’s getuigenis versterkt word omdat ze haar getuigenis deelt met haar familieleden. Krista, haar zus, word gesterkt omdat het getuigenis wat ze had weer word aangewakkerd en ze samen met haar moeder word uitgenodigd om daad bij woord te voegen. Hun moeder word gesterkt door het evangelie en als resultaat van de hierboven genoemde dingen komt er meer liefde en eenheid in het gezin.

Ook zijn we weer verder gegaan met het onderwijzen van de familie de Witte. Zij doen het echt geweldig. Afgelopen zondag kon broeder helaas niet naar de kerk komen omdat hij het laatste beetje hout moest verplaatsen voor de de volgende lading zou komen maandagochtend, maar zuster en de kinderen waren er wel. Jammer genoeg hadden we deze week niet veel met ze kunnen spreken, maar afgelopen vrijdag hadden we een geweldige les over de zegeningen die wij dagelijks van onze Vader in de hemel krijgen en hoeveel meer er nog zullen komen wanneer we gehoorzaam zijn aan Zijn geboden. Daarna hebben we hen uitgenodigd om zich voor te bereiden om op 17 juli gedoopt te worden. Dit zal de datum zijn waar we gezamenlijk voor zullen bidden en werken, zodat ze klaar zullen zijn om die extra zegeningen in hun leven te ontvangen. Daarna kunnen ze dan ook naar een tempelhuwelijk toewerken, zodat ze voor eeuwig als gezin samen kunnen zijn. Dit is één van de grootste zegeningen van onze liefdevolle Hemelse Vader.

Ja, verder hebben we een goede week tegemoet. Vanavond (28 juni)zullen we een gezinsavond met de familie de Witte hebben. Morgen (29 juni) interviews met president Gamiette en zoneconferentie. Donderdag de Surinaamse zelfstandigheids dag (srefidentie). En dan hebben we een gemeente uitje waar hopelijk ook wat onderzoekers en minder actieve leden aanwezig zullen zijn. Zaterdag overplaatsings telefoontjes. Zondag de Amerikaanse zelfstandigheid dag.  Dan gaan we met zijn allen naar een feestje op de ambassade. (Ik vind het wel een beetje suf dat onze ambassade niets deed op vier en vijf mei, maar ja.) En dan maandag gaan we naar het Brokopondo stuwmeer op onze zoneactiviteit. Dus deze aankomende week zal ook wel voorbij schieten.

Maar ja, jullie veel succes allemaal.

Veel liefs en groetjes,

Elder Croese - Saranan Fasi

0 reacties:

Een reactie posten