Uitwisseling

Beste allemaal,

Afgelopen week hebben we echt weer een geweldige week gehad. Het is echt zo geweldig om een zendeling te zijn, ik houd er heel veel van!!

Afgelopen woensdag hadden we uitwisselingen en ging elder Thompson op uitwisseling met elder Bell, dus werkte ik een dag met elder Bell en Badoni in Koewarasan. Nou die dag begon dus al goed want 's ochtend kwamen we er achter dat elder Bell zijn fietshelm in Wanica was vergeten en dat er ook geen extra helm aanwezig was. Toen hebben we dus de Dirkmaats en de zoneleiders gebeld om wat te proberen te regelen. Bleken de zone leiders in Nickerie te zijn en bleek de auto van de Dirkmaats kapot te zijn. Dus hebben we rond gekeken in de Chinese winkels om ons heen waar we uit eindelijk een goedkope, knal oranje, valhelm gevonden hebben. Elder Bell heeft daar dus de rest van de dag mee rond gereden. Het was echt hilarisch om te zien. Die dag ging voor de rest wel goed en ‘s avonds had Rommy weer met ons mee gewerkt en hadden we een geweldige les over de tiengeboden met de familie de Witte. De Geest was sterk aanwezig. We hebben ze uitgenodigd om op zondag de kerk te bezoeken en de sabbatdag heilig te houden. Na de les was Rommy zo geweldig geweest om ons te helpen om elder Bell en elder Thompson weer terug te wisselen, anders zou dat ook nog een aardige lastige fietstocht zijn geweest. Maar ja, dat is allemaal geweldig verlopen.

We zijn op het moment ook begonnen om te tempelvoorbereidingslessen met zr. Joyce door te nemen. Ook al is ze pas net lid, ze is echt enthousiast en wil graag meer leren over de tempel. Ze was wel een beetje teleurgesteld toen ze hoorde dat ze pas na een jaar volledig door de tempel kon. We hadden haar verteld dat ze na 3 maanden al een tempelaanbeveling voor beperkt gebruik kon krijgen en ze was van plan om kort daarna een vakantie te nemen in de buurt van een tempel, maar dat plan heeft ze nu dus uitgesteld tot ze een jaar lid is.

Ondertussen in Uitkijk gaat alles een beetje rustig verder. We hebben echt een goede ervaring met het onderwijzen van Christy haar moeder. Christy had ons uitgenodigd om haar moeder te gaan onderwijzen en de afgelopen twee lessen hadden we over het plan gesproken. Ze begreep het echt heel goed en laatste keer zei ze dat ze al gedoopt was, maar dat ze erover twijfelt of alles wel goed was. Dus deze week gaan we de herstelling met haar delen en haar een doopdatum geven.

Dan een van de geweldige wonderen van Vaderdag. De familie de Witte was in de kerk in Koewarasan. Broeder, zuster van hun dochter en zoontje. En ook al was het een beetje een rare kerkdienst vanwege Vaderdag, op het eind van de dienst vertelde de dochter haar vader dat ze het jeugdwerk erg leuk vond en volgende week graag terug zou willen komen.

Wel dat waren een paar van de gebeurtenissen hier in Suriname

Tot volgende week, doei

0 reacties:

Een reactie posten