Weer een week voorbij

Wow, de tijd gaat ongelofelijk snel hierzo. Ondertussen ben ik dus afgelopen woensdag de trotse "vader" (trainer) geworden van een gezonde kersverse zendeling uit Utah. Zijn Nederlands heeft natuurlijk nog wat extra hulp nodig maar hij doet het al beter dan ik verwacht had, dus dat is echt geweldig. Hij is een geweldige zendeling met veel enthousiasme en een goed getuigenis. Hij is echt een grote jongen omdat hij voor zijn zending aan bowling en rugby gedaan heeft. Het is echt gezellig om met hem samen te werken en hier in Koewarasan te werken.

Afgelopen week was dus weer nogal een aparte week. Dinsdag zijn we bezig geweest om het Wanica appartement schoon te maken, wat 4 weken had leeggestaan en door de vorige elders nogal als een zwijnenstal was achtergelaten. Nadat elder Lake (die daar nu woont) en ik (en later ook elder Vernes en elder Mecham) het appartement schoon hadden gemaakt zag het er een stuk beter uit. We zijn ook nog even wat mensen gaan bezoeken in Wanica. We eindigde de avond bij de familie R. Het was echt geweldig om hen weer te zien en te horen. Ondertussen hadden ze veel met zingen geoefend, sinds dat ik weg was. Nadat we de openingslofzang gezongen hadden was de Geest gelijk aanwezig. Echt die familie heeft een set geweldig stemmen die in een geweldige eenheid dat lofzang voortbrachten. Daarna hebben we dus om middernacht de 4 nieuwe aanwinsten van Zanderij gehaald en zijn ik en elder Bell een nachtje blijven slapen bij elder Lake en elder Thompson (ook nieuw). Woensdag zijn we dus weer, na een goede districtsvergadering, terug naar ons gebied gegaan. Al met al hebben we de rest van de week hard proberen te werken en veel minderactieven kunnen bezoeken. Alleen hebben we helaas niet zoveel nieuwe mensen kunnen vinden, mede omdat in het gebied waar we nu voornamelijk werken weinig mensen wonen en er veel in is gewerkt. Maar ja, het gaat lukken. We moeten alleen met meer eenheid en doel samenwerken met alle leden, actief en minderactief, om iedereen weer terug in volle activiteit te brengen en nieuwe mensen tot de kennis van de waarheid te brengen.

Het gaat geweldig met J. Hij bereid zich voor om aankomende zaterdag de wateren van de doop te betreden en hij doet het echt geweldig. Hij is goed voorbereid. Eén van de enige stappen die hij nu alleen nog moet maken om gedoopt te worden is dat hij ons een verwijzing moet geven en die met ons onderwijzen. En dan is hij helemaal klaar. Hij begrijpt alles echt goed en is best enthousiast voor zijn doop. Mede omdat hij net een paar minder prettige reacties heeft gehad van zijn familie, die allemaal moslim zijn, zullen we aankomende donderdag samen met hem en met R. en Y. een dag vasten ter voorbereiding op zijn doop.

Wel dat was het weer zo'n beetje voor de afgelopen week

Ik houd heel veel van jullie.

Groetjes,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten