Nog niet overgeplaatst

Het was weer een geweldige week deze week. De eerste mededeling is dat elder Koenen vanaf nu officieel mijn langste collega is. Afgelopen zaterdagavond hoorden we van de zone leiders dat we niet overgeplaatste gingen worden dus dat maakt dan dadelijk over 6 weken 3 overplaatsingen met elder Koenen. Ik had gehoord dat elder Vernes naar St.Maarten toe gaat, dus misschien zal hij broeder Sommersal  daar ontmoeten( zou leuk zijn).

Muskieten

Omdat het deze week erg warm was en het een paar keer hard geplensd heeft, zijn de muskieten hier erg vrijpostig. Normaal gesproken heb je alleen rond bepaalde uren in de avond en in de ochtend last van muskieten maar nu bijten ze je de hele dag en ze steken gelijk, ze gaan niet eerst even rustig zitten, maar ze gaan gelijk in de aanval. Gelukkig helpt dat deet spul aardig goed, maar ja dat werkt alleen waar geen kleding zit. Dus laatst zijn tijdens een les elder Koenen zijn enkels helemaal op gegeten (gelukkig had ik die dag geen zwarte sokken aan (ze houden op een of andere mannier van zwart daar gaan ze sneller naar toen). Ok dat is dus weer genoeg over de muskieten en overplaatsingen nu de rest van de week

Bezoek distictspresidium

Afgelopen zaterdag en zondag zijn president Haverkamp en president Nazir (de raadgevers in het districts presidium) helemaal naar Nickerie gekomen en hebben op zaterdag een beetje met ons wat leden bezocht en een paar onderzoekers en hebben op de zondag alle aanwezig leden geïnterviewd. EN.... br. Karsodimedjo is geordend tot het ambt van ouderling in het Melchizedekse Priesterschap en hij is geroepen en aangesteld tot 1e raadgever in het gemeente presidium. Dat was natuurlijk geweldig nieuws nu hebben we in Nickerie 2 actieve Melchizedeks Priesteschap dragers (buiten de zendelingen). Dat zal zeker veel helpen om Gods werk verder voorwaarts te laten gaan, omdat er weer een beetje meer van zijn macht hier aanwezig kan zijn. Natuurlijk zal dit ook een geweldige zegen zijn voor de familie van broeder Karsodimedjo, ondanks dat ze nog geen lid zijn.

Op televisie

Voor de rest hebben we een echt leuke week gehad. We hebben van het tv station, dat elder Koenen heeft gefilmd tijdens het graffiti spuiten, het nieuwsbericht en het ruwe materiaal gehad dus dat is echt cool. We horen dagelijks van veel verschillende mensen positieve berichten erover, omdat hij van maandag tot donderdag op 4 verschillende tv stations te zien was (elke dag een andere) en in het weekend is het nog een keer herhaald . Eén van deze tv stations word nationaal uitgezonden, dus de elders van de stad hebben er ook over gehoord van mensen die ze tegen kwamen.

Graffiti

Dan zijn we op het moment bezig om toestemming en ondersteuning te krijgen om deze week een groot graffiti te maken voor een bank hier in Nickerie voor het 130 jaar Nieuw Nickerie feest, waar natuurlijk dan ook weer de nodig pers aanwezig zal zijn en waar dan ook de naam van de kerk in te zien zal zijn :) dus allemaal positieve reclame voor de kerk.

Begi-ballon

Dan tot slot één van de hoogtepuntjes tijdens de lessen. We zijn al een tijdje echt een geweldig gezin aan het onder wijzen, maar het gaat nog steeds niet helmaal goed met het dagelijks bidden. De kinderen zijn wel dol enthousiast en zijn nu al meer dan 7 weken in de kerk geweest, alleen de ouders hebben nog wat problemen met werk. Dus wij zaten te denken wat te doen, komt elder Koenen met het idee van de begi (bidden)-ballon. Dus hij ballonnen meegenomen en leuke tekeningetjes erop gemaakt en erop gezet dat ze moesten bidden. En ja hoor, een succes. De kinderen vonden het helemaal geweldig.

Ik houd veel van jullie.

Groetjes,
Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten