Geweldige week

Hoi allemaal,              maandag 17 augustus 2009

We hebben echt een geweldig drukke week gehad. We hebben voornamelijk de mensen bezocht die afgelopen zondag in de kerk waren en we hebben echt veel zegeningen gezien van de Heer in het werk.

IMG_0081

Reynold


Een van de meest bijzondere zegening was dat Reynold Slamd Bangsajiwa afgelopen zaterdag de wateren van de doop heeft mogen betreden. Hij heeft daardoor een verbond met Hemelse Vader gemaakt om Hem de rest van zijn leven te dienen en Zijn geboden te onderhouden en in alle plaatsen waar hij zich ook mag bevinden als een getuige te staan voor Hem. Ook is hij gisteren bevestigd als lid van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en heeft de gave van de Heilige Geest ontvangen. Hij heeft ook het Aaronische Priesterschap ontvangen, waarin hij geordend is tot priester. Reynold is echt een coole 17 jarige jongen. Hij is een beetje Moksi-Javaan-Hindoe en hij is echt geweldig. In zijn leven is hij tot nu toe christen (volle evangelie), moslim en hindoe geweest en nu heeft hij eindelijk zijn zoektocht beëindig en heeft zich laten dopen in Gods enige ware kerk op aarde. Hij is echt onwijs enthousiast en wil/gaat zich nu al voorbereiden om op zending te gaan. Er is een grote kans dat hij over een paar weken/maanden verhuist naar Amsterdam, waar zijn moeder nu woont. Elder Koenen heeft het adres al opgezocht en de kerk is dichtbij waar hij woont. Wat wel grappig was, is dat zijn moeder hem had gezegd dat als de kerk niet in Amsterdam zou zijn, hij dan niet naar Nederland mocht komen. Dus dadelijk zullen we hem het goed nieuws vertellen.

IMG_0089

Anish


Een goede vriend van hem, Anish (19 jaar), staat ook zo wat te springen om gedoopt te worden. Hij kon helaas niet deze zaterdag gedoopt worden, omdat hij nog geen twee keer in de kerk was geweest, maar hij heeft het doel gesteld om aankomende week gedoopt te worden. Hij is echt cool! Iedere toezegging heeft hij direct gedaan en het is altijd echt grappig om hem te zien antwoorden. Wij vroegen hem bijvoorbeeld of hij tijd vrij wou maken om naar de kerk te komen en toen we daar twee dagen later (de volgende afspraak) op terug kwam zei hij met echt een droog gezicht "jah ik heb al tegen mijn baas gezegd dat ik niet meer op zondag werk he".  En zo ging het ook met roken, wat hij in drie dagen gestopt heeft en met alle andere toezeggingen die we hem gegeven hebben. Het bijzondere aan het verhaal is dat hij uit een hindoe familie komt en helemaal hindoe is opgevoed, maar al vanaf jongs af aan erg geïnteresseerd was in Christus. Toen wij langs begonnen te komen en hij de antwoorden op zijn gebeden heeft ontvangen heeft hij besloten om zijn antwoord te volgen en zich ook te laten dopen.

IMG_0098

De doop

Dan om het bijzondere van een doop nog maar eens te benadrukken. We hadden een aantal van onze onderzoekers uitgenodigd om naar de doop te komen kijken. Diezelfde en de volgende dag hebben de vier kinderen van de familie Bedesi en een andere onderzoeker van ons, Brian Patterson, een datum gesteld om zich op de 29ste van deze maand te laten dopen.
Ik ben zo dankbaar voor onze Hemelse Vader die van al zijn kinderen houd en ze voorbereid om zijn waarheid te ontvangen. Ik ben dankbaar voor zijn Heilige Geest die hij stuurt om ons de waarheid te laten weten en ons te herinneren aan ons hemels huis waar wij samen woonden met Hem en met onze oudste broer Jezus Christus .


Ik houd heel veel van jullie en wens jullie het beste.
Groetjes,
Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten