Zendingswerk zonder de leden werkt niet

zoek de leguaan 2009-07-27 Zoek de leguaan

Bezoek zoneleiders

Over afgelopen week. We hebben echt een geweldige week gehad en ik heb er flink van genoten. De zoneleiders waren weer een dagje helemaal naar Nickerie toe gekomen en hadden weer een paar brieven en het pakket meegenomen. Ik had het geweldige voorrecht om een hele dag samen met Elder Kinghorn (koningtoeter, zoals sommige zendelingen hem noemen) te werken. Hij is echt een geweldige zendeling uit Hawaii. Het is echt leuk om zo nu en dan even met iemand anders samen te werken. Daardoor kan je weer nieuwe dingen leren en weer een betere zendeling worden. Elder Kinghorn is al een tijd op zending en heeft daardoor dus weer andere kwaliteiten dan ik en daar heb ik van kunnen leren. Ook is hij gewoon een gezellige elder dus het was erg leuk om elkaar tijdens die dag ook wat beter te leren kennen.

onderzoeker, Shanil Bedesi

Onderzoeker, Shanil, één van de Bedesi kinderen

Ritchie

Dan hadden we ook nog de geweldige zegen dat een lid uit de stad die binnenkort op zending gaat, Ritchie uit Blauwgrond, in het weekend met ons heeft mee kunnen werken. Dat was echt een grote zegening. Je ziet gewoon het verschil hoe mensen reageren wanneer ze spreken met iemand van hun omgeving en cultuur.

Hulp van de leden

Mede door al deze hulp en de hulp van de leden hebben we deze week echt weer een wonder gezien. Een van onze onderzoekers zuster Sheila (ze is echt geweldig), is naar de kerk gekomen. Ze is een oudere dame die haar kinderen praktisch alleen heeft opgevoed omdat haar man naar de USA vertrokken is en nooit meer iets van zich heeft laten horen. Maar ze houd van onze boodschap en weet dat het waar is, mede door de zegening die ze er al van in haar leven heeft gezien. Ze heeft namelijk last van een zenuwinzinking en mede daardoor durft ze niet echt haar huis uit te gaan, waardoor het dus erg lastig voor haar was om naar de kerk te komen. Maar afgelopen zondag was ze er dus. We hebben haar deze week veel met de leden bezocht en ook haar buurvrouw bij de lessen betrokken en uitgenodigd voor de kerk. Gisteren vlak voor de avondmaals vergadering begon maakte mijn hart een sprongetje! Daar kwamen ze binnen gelopen met zijn tweeën, en ze vonden de dienst echt geweldig! Dit heeft zeker weer veel van mijn gebeden beantwoord en het mooie is dat ze hierdoor weer die extra zegening van God zal kunnen ontvangen die ze nodig heeft,

Zo kan je maar weer zien, zendingswerk zonder de leden werkt niet.

onderzoeker, Furgil, is naar Paramaribo verhuisd Onderzoeker Furgil. Hij is terug verhuisd naar Paramaribo

Graffiti

Vanochtend heeft Elder Koenen echt een mooi graffiti kunstwerk in het lokale zwembad gemaakt. Echt schitterend, wat een talent heeft die jongen toch.

Nou dat was het weer.

Veel liefs en groetjes,

Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten