Wat tegenslag

Met mij gaat alles goed vandaag. We hebben een goede week gehad maar we hebben wel wat tegenslagen gehad.

zone conferentie 16-3-2009 Croese 

Een klein wondertje!

Vorige week zondag was er dus echt een wondertje gebeurd! Iemand die Elder Vernes op straat had aangesproken was gewoon zomaar naar de kerk gekomen. Dit is iets wat sowieso niet echt vaak gebeurt maar als je er dan nog bij optelt dat die man nogal in aangeschoten toestand was toen Elder Vernes met hem sprak, maakt dat het nog wonderlijker.

Deze week hebben we hem geregeld bezocht en geweldige lessen gedeeld. Het ging nogal moeilijk omdat deze meneer niet echt naar school is geweest en amper Nederlands spreekt. Ik kan zijn Saranan Tongo niet heel goed verstaan vanwege het feit dat hij er veel Hindi door heen gooit. Maar gelukkig, toen we bij hem langs kwamen bleek dat zijn nichtje ook erg geïnteresseerd is en die spreekt wat meer Nederlands. Zij helpt ons om alles aan hem uit te leggen.

Deze zondag zou hij weer naar de kerk komen maar het ging niet omdat hij, toen hij onderweg naar de kerk was samen met zijn nichtje, werd lastig gevallen door een stel junks (één daarvan is zijn broertje). Ze hebben daar nogal een flinke ruzie gekregen en aangezien alles bij die meneer in de buurt onder een dikke lag modder ligt (vanwege de regen en het missen van bestrate wegen) waren alle kleren dus vies door de modder geworden. Hij was flink boos en ze zouden veel te laat voor de kerk komen. Dus hebben ze besloten om dan maar niet te gaan omdat ze het niet netjes vonden om boos en vies in de kerk te zitten.

Het typerende is dat die junks dus langs kwamen zo'n 2-3 min nadat wij daar die ochtend weg waren gegaan. Dus we hebben even met ze gesproken en gekeken wat nou precies de problemen waren. Maar iets waar ik dan nog bozer over word is dat die overlast van de agressieve en luidruchtige junks al langer bezig is en hij meerdere malen de politie heeft gebeld en langs geweest is op bureau, maar de politie hier niet wil komen omdat de weg naar zijn huis te modderig is!!!! 

Diarree wijzigt plannen

Dan hadden we een andere geweldige onderzoeker gevonden deze week. Haar naam is Anderea en ze is familie van zuster Dollard die afgelopen december door Elder Shakespear is gedoopt. Ze is enthousiast over de kerk, maar heeft veel moeite om te stoppen met thee drinken (zoveel moeite heb ik nog nooit met thee drinken gezien, vooral omdat er zoveel alternatieven zijn, chocolade melk/ kruiden thee enz.). Maar zij en haar twee kinderen zouden dus met zuster Dollart mee naar de kerk reizen. Dat ging allemaal goed omdat zuster Dollart graag weer naar de kerk wilde komen omdat ze de afgelopen paar weken niet kon komen omdat ze ziek was. (De hangmat was gebroken toen ze erin zat en ze heeft haar stuitje verzwik of gescheur of iets dergelijks. In ieder geval heeft ze er lang pijn aan gehad. Het ging nu eindelijk een stukje beter, zodat ze weer naar de kerk kon gaan). Maar nu kreeg ze onderweg naar de kerk last van diarree en moesten ze allemaal dus weer terug keren. 

Voor de rest hebben we een paar nieuwe mensen gevonden en een paar mensen die niet meer geïnteresseerd zijn laten gaan.

Zangles

Maar gisteren was nogal bijzonder. Elder Vernes heeft toestemming van president Robison gekregen om zangles te geven/een koor te gaan leiden. Dus wij gevraagd wie er allemaal in het gemeente koor wilden. Stond daar dus na de dienst de voltallige ZHV en JV en de gemeente zendingsleider! Nou, een geweldige koor les gehad van hem. Het verschil dat we hoorden na een half uur samen oefenen was geweldig. Het was echt een dag en een nacht verschil. Elder Vernes is erg getalenteerd en heeft een groot talent voor dingen die met muziek te maken hebben echt geweldig ik heb zitten genieten. (vooral wanneer hij piano speelt, geweldig!)

Hier nog wat foto’s van de zoneconferentie van vorige week, met dank aan zuster Robison, die deze foto’s op haar blog plaatst.

zone conferentie 16-3-2009 Suriname zone zoneconferentie 16-3-2009 zoneconferentie 16-3-2009 role play 2 zone conferentie 16-3-2009 eten zone conferentie 16-3-2009 lunch elders 2 zone conferentie 16-3-2009 Vernes Lubberink 

0 reacties:

Een reactie posten