Regen,regen,regen

 

Deze week was gewoonweg geweldig! Ook al ben ik redelijk wat keren drijfnat geregend en ging zaterdag terwijl het regende, vlak voor de laatste afspraak, mijn band kapot, en moesten we dus door de regen naar huis lopen, heb ik het geweldig gehad!

de wegen van de Heer zijn ondoorgrondelijk

We hebben veel lessen met onderzoekers kunnen delen en we hebben echt zegeningen van Hemelse Vader ontvangen. Iedere dinsdag, voor onze districts vergaderingen, zingen we met alle zendelingen voor de kerk. Een aantal zendelingen spreken dan de mensen aan. Hierdoor hebben we veel verwijzingen gehad voor ons gebied. Alhoewel er veel nep waren zien we dat de wegen van de Heer ondoorgrondelijk zijn. Bij een aantal van de neppe verwijzingen waren de mensen die er wel woonden erg bereid om naar ons te luisteren en meer over het evangelie van Jezus Christus te leren.

Luisteren naar de Geest

Erg bijzonder deze week vond ik de ervaring die we hadden met broeder Ritveld. We zouden met hem naar een afspraak gaan en toe we daar aankwamen was er niemand thuis. Dus vroegen we hem, omdat hij toch in de buurt woonde, of hij misschien iemand kende die we zouden kunnen bezoeken. Eerst zei hij dat hij de mensen in de buurt niet echt kon, maar toen we hem vroegen of er iemand in zijn gedachte opkwam, die hij dan misschien niet zo goed kende maar waar we toch de boodschap van de herstelling mee konden delen, was er gelijk iemand in zijn hoofd waar we naartoe zijn gegaan. Dit was echt geweldig. We hebben een goede les gehad. Toen we gisteren terugkwamen om verder te onderwijzen en te checken hoe alles was gegaan, vertelde ze ons, nadat we erom vroegen, dat ze als antwoord op haar gebed een goed en warm en brandend gevoel in haar boezem had gehad toen ze God in gebed vroeg of dat deze dingen waar waren. Ze zei dat het voor haar een getuigenis was dat deze dingen waar zijn. Dit was echt bijzonder om mee te maken. Omdat  broeder Ritveld naar de Geest luisterde, die hem heeft geleid naar die mensen die voorbereid waren om met ons te spreken, hebben we weer iemand verder kunnen helpen.

Commewijne

Ook hebben we vanochtend in Commewijne gewerkt. Dit gebied is nog niet open voor zendingswerk, daarom werken we er nu in onze vrijetijd in, om er meer leden en onderzoekers te krijgen zodat het geopend kan worden. Toen we daar aan het werk waren kwam een mevrouw van Guyana op ons af en na even met haar gepraat te hebben bleken zij en haar man lid te zijn van de kerk. Nadat ze vorig jaar vanuit Guyana verhuist waren, naar Commewijne, wisten ze niet waar de kerk hier was. We hebben haar gelijk de informatie gegeven en ze was harstikke gelukkig. Wat een geweldige ervaring met de hulp van de Heer die ons precies daar stuurde!

0 reacties:

Een reactie posten