Doel van de zending bereikt!!

Deze week was fantastisch, vermoeiend, leuk en ook een beetje verdrietig.

Doel bereikt

Oké ten eerste, we hebben als zending ons doel bereikt! We hebben 2012 mensen gedoopt in 2008. Het was nog even heel spannend op het eind toen we op 31december nog 13 dopen nodig hadden, maar Guyana en Trinidad hebben hard gewerkt toen wij op Browns berg waren. Het was echt geweldig om iedere keer van de zoneleiders te horen als er weer mensen gedoopt waren. (De assistent belde alle dopen door naar alle zoneleiders zodra er weer één gerapporteerd was.)

Onderzoekers

Elder Riding en ik hebben de zegening van God hierin gezien. Rond kerst hadden we zr. Kertoidjojo gevonden en zij is gewoon geweldig! Ze was al naar de kerk geweest een paar jaar geleden maar ze was niet meer gekomen omdat ze van een zendeling had begrepen dat ze niet naar de kerk kon komen als ze niet getrouwd was (op dat moment woonde ze nog samen). Ze dacht dat het nu ook nog telde, nu ze alleen woont met haar kinderen. We hadden haar uitgelegd dat dat niet zo was, dat ze alleen niet gedoopt kon worden als ze samenwoonde en niet getrouwd was. En dus wilde ze graag naar de kerk komen op zondag. Toen we maandag bij haar langs kwamen hebben we haar gevraagd of ze de volgende dag gedoopt wilde worden. Ze sprong bijna in de lucht van vreugde! Dus wij zijn die maandag en dinsdag voor haar doop door alle lessen heengegaan. Ze snapte alles en hield zich eigenlijk al aan alle geboden. Ze dronk alleen een klein beetje koffie, waar ze gelijk mee is gestopt. En toen is ze op dinsdag 30 december gedoopt.

Echt geweldig om te zien hoe Hemelse Vader deze mensen, die gewoon zo ontzettend voorbereid zijn, op ons pad stuurt. Ook blijkt het dat ze een kennis (vriend) heeft die bij ons in Rotterdam woont en waar ze regelmatig mee belt en smst.

Brownsberg 31-12-2008

Browns berg

Browns berg was leuk, hij leek veel op het vele wandelen in Oostenrijk (en zeker zo zwaar) alleen de bomen zijn anders.

Brownsberg 2 31-12-2008

Overplaatsingen

Ook heb ik te horen gekregen dat ik overgeplaatst ga worden naar Wanica. Mijn nieuwe collega zal Elder Shakespeare zijn. Ik zal Kwarasan en Elder Riding dus verlaten, wat ik best jammer vind, maar het nieuwe gebied en collega zullen ook wel goed zijn.

Ik houd heel veel van jullie, veel liefs en een gelukkig nieuwjaar!
Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten