Wat een geweldige week is het geweest!

Zonsondergang

Doopdienst van Ismaella, Moise en Joram Landvreugd

Doopdienst
Afgelopen zaterdag zijn Ismaella(21), Moise(13) en Joram(10) Landvreugd gedoopt. Dit zijn de dochter en de twee jongste zoons van het gezin Landvreugd. Zuster Peggy Landvreugd is helemaal klaar om het water in te gaan, maar haar man broeder Romeo Landvreugd heeft haar gevraagd om nog op hem te wachten aangezien hij zich nog niet helemaal klaar voelt/is. We gaan hier hard aan werken, zodat ze aankomend weekend of het weekend daarna de wateren van de doop kunnen betreden, zodat ze een sterker gezin kunnen hebben. We hebben ervoor gekozen om deze kinderen nu te dopen om de rest van het gezin meer reden te geven om te dopen en omdat ze al een tijdje klaar waren. Ze moesten steeds op hun ouders wachten, totdat hun vader van de week zei dat hij wilde dat ze alvast gedoopt zouden worden. Broeder en zuster Landvreugd hebben nog 3 andere zoons waarvan er twee het huis uit zijn en één nog bij hen thuis woont. De thuis wonende zoon wilt niet echt naar ons luisteren, maar natuurlijk gaan we hen ondersteunen en helpen om hun volledige familie deel te laten nemen aan de zegeningen van het evangelie.

Het veld is reeds wit om te oogsten
Wat is het geweldig om de Heer hier te dienen. Hemelse Vader bereid mensen voor om zijn evangelie te horen. Ik zie het iedere dag .

Het geweldigste voorbeeld was gisteren. Gisteren was er een meisje, Rachel(17) en haar moeder die zo maar de kerk in waren gekomen. Dus zodra het avondmaal afgelopen was, hebben we met ze gesproken en gelijk een afspraak gemaakt om 's middags langs te komen. Toen we daar waren hebben we een geweldige les gedeeld. Je zag echt de verandering, eerst waren ze vriendelijk tegen ons maar niet echt helemaal open, tot op het moment dat ik de ervaring van Joseph Smith deelde over het 1e visioen ("ik zag recht boven mijn hoofd... dit is mijn geliefde zoon, hoor hem"). Toen stond rachel helemaal open. Ze vertelde ons dat ze een tumor achter haar oog had, waar ze twee keer aan geopereerd was. De eerste keer hebben ze 99% weggehaald maar dat was een paar jaar geleden. Laatst had ze een vervolgoperatie waar ze van hopen dat ze de rest hebben weggehaald. Die operatie ging niet zo geweldig. Daarna heeft ze nog een operatie gehad om haar ooglid omhoog te halen, omdat die helemaal over haar oog hing (de hechtingen van de laatste operatie zaten er nog in). Ze zei zelf dat dat kwam omdat ze in de tussentijd gestopt was met naar een kerk gaan en schriften lezen.

Toen vertelde ze ons dat ze laatst een droom had gehad. Ze stond in een grote groep mensen op het schoolplein van de school tegenover onze kerk en ze zag in de lucht twee personen staan. (Hier kreeg ik echt kippenvel van. Dit leek onwijs veel op de droom van Ismaella). Toen ze van de week naar de polikliniek reed en ze onze kerk zag, heeft ze besloten om zondags maar langs te komen, samen met haar moeder, om maar weer een kerk te onderzoeken. (Ze had namelijk al een paar kerken onderzocht.) Ze vertelde ons ook dat, tijdens dat ik getuigde over Joseph Smith's ervaring over het eerste visioen, ze zo'n goed gevoel voelde dat ze bijna wilde gaan huilen. We hebben haar gelijk een Boek van Mormon gegeven (die we daar voor van iemand anders terug hadden gekregen) en hebben haar gevraagd of ze over twee weken gedoopt wil worden. Ze zei: "Ja ik heb in de bijbel gelezen dat ik gedoopt moet worden en dat het belangrijk is dus, ja ik wil gedoopt worden."

Een andere ervaring was van de week toen we door een verwijzing van iemand op straat bij een huis aan klopte. De persoon die daar woonde kwam naar buiten en hij zag er een beetje geërgerd uit. We hebben met hem kort een boodschap gedeeld en hem een pamfletje over de herstelling gegeven en toen een vervolg afspraak gemaakt. Toen we bij hem terug kwamen, kwam hij naar buiten en was nog al twistgierig. Hij begon met, ja, wat jullie zeggen kan niet. Na Jezus Christus is er geen profeet. Er is alleen maar de bijbel en het Boek van Mormon kan dus niet waar zijn. (Iets in die trend). Dus hebben we even met hem gepraat maar dat begon nogal een discussie te worden. Tot dat Elder Ash (geleidt door de Geest) tegen hem zei dat we hier niet waren om te discussiëren, maar om nieuwe informatie te leren over Jesus Christus en het plan van onze Hemelse Vader, mits hij daar bereid toe was. Deze broeder veranderde helemaal, hij luisterde vol aandacht en op het eind vroeg hij zelfs of we hem een Boek van Mormon konden brengen, zodat hij het kon lezen. De twee afspraken die we daarna met hem hebben gehad waren echt geweldig. Hij is een onwijs aardige en vriendelijk meneer en hij weet al heel veel over de waarheid. Iedere keer als wij daar komen leert hij een beetje extra, maar leer ik ook heel veel van hem.

Getuigenis
Ik weet dat deze kerk het koninkrijk van God hersteld op aarde is. Ik weet dat Joseph Smith een profeet van God is. Dat hij door middel van de macht van God het Boek van Mormon gevonden en vertaald heeft. Het Boek van Mormon is ware schriftuur. Er is geen boek op aarde wat ons meer leert over christus en ons er toe aanzet om zijn leringen te leven en getuigd dat hij onze verlosser is.

Ik houd heel veel van jullie, groetjes.

Elder Croese.

0 reacties:

Een reactie posten