Afgelopen week

Oke, deze week was weer geweldig. Na vorig weekend was ik helemaal opgeladen om er weer keihard tegenaan te gaan deze week. We hebben vele geweldige lessen gehad en ik houd echt van de mensen hier. Ze zijn geweldig!

Rachel
Even weer een stukje over Rachel. Wow, wat geweldig! Tijdens onze derde afspraak bleek ze een verslag te hebben gemaakt van de eerste hoofdstukken van het Boek van Mormon en vertelde ze ons in een half uur uit haar hoofd allemaal feiten en dingen die er gebeurd waren in dat stuk van het boek. Met feitjes over de regering van Zedekia en zo, echt, ze is geweldig, ze houd van het Boek van Mormon en heeft er al veel in gelezen. Ze verlustigt zich echt in de woorden van God.

Ook hadden we van de week een kleine hobbel op de weg want het bleek dat ze samenwoonde, maar nadat we gelijk een Wet van Kuisheid les hebben gedeeld, heeft ze gezegd dat alles goed ging komen. Toen we volgende keer terug kwamen zei ze dat haar vriend voorlopige terug naar zijn moeder ging totdat ze konden trouwen, zodat ze a.s. zaterdag alvast gedoopt kon worden. Haar enthousiasme is echt aanstekelijk en het heeft ook invloed op de rest van haar familie die nu dus ook geregeld bij onze lessen zitten.

Fam. Landvreugd
Wat geweldig, ook broeder en zuster Landvreugd gaan a.s. zaterdag de wateren van de doop betreden Broeder Landvreugd rookt nog een beetje, maar vandaag of morgen stopt hij helemaal en hij ziet de kracht die hij krijgt als hij in het Boek van Mormon leest en bid. Dat is echt geweldig! Ook letten zijn vrouw en kinderen heel erg op hem om hem te steunen in zijn besluit om te stoppen.
Afgelopen zondag is Moise Landvreugd (13 jaar) geordend tot diaken dit was erg bijzonder.

Opa en oma Nyda gaan trouwen!
Iets wat ik vorige week vergeten ben om te vertellen: Opa en oma Nyda gaan trouwen! Afgelopen week kwam opa terug van het binnenland en had hij weer geen vis kunnen vangen. Dit keer omdat het water veel te laag stond. Toen had hij er genoeg van, en had hij zo iets van, die ringen komen later wel, ik wil nu eerst trouwen en dopen. Dus ze zijn naar de CBB gegaan en hebben een afspraak gemaakt om vrijdag 12 december te gaan trouwen (op zijn verjaardag dus dat is dubbel feest). Dan gaan ze zaterdag 13 december gedoopt worden en krijgen ze zondag de Gave van de Heilige Geest. Ook zal opa Nyda dan tot priester geordend worden. Wat was dat een geweldig verrassing! Ik kijk er nu al naar uit. Ik hoop dat ik tegen die tijd nog hier in Kwarasan ben, want de overplaatsingen komen er weer aan en je weet maar nooit.

Nou, veel liefs en groetjes,
Elder Croese

0 reacties:

Een reactie posten