Nog steeds in Nickerie

Oké, dan komt hier het nieuws van afgelopen week weer.

Ik weet niet of ik al over overplaatsingen had gesproken, maar ik werk inmiddels samen met de enige echte elder Roepers, die trouwens echt ontzettend enthousiast is. Echt een leuke zendeling om mee samen te werken. Dan zijn we met zijn tweeën nog steeds district Nickerie, en ik ben nog steeds district leider.2009-12-14 roti maken HPIM0587

Andrew

Dan over afgelopen week. Laat ik eerst beginnen met afgelopen zondag, dit was echt geweldig. Andrew die pas gedoopt is, is een indiaan en indianen zijn van nature nogal schuw (in ieder geval alle indianen die ik hier op mijn zending heb ontmoet). Hij durfde eerst dus niet te bidden in de kerk en al helemaal niet met een wit shirt en een stropdas naar de kerk toe te komen. Dus afgelopen week hebben we hem uitgelegd wat het betekend om het Melchizedeks priesterschap te dragen en hoe dat zijn familie kan helpen. Toen hebben we uitgelegd dat om zich voor te bereiden om het Melchizedeks priesterschap te ontvangen, hij eerst het Aaronische priesterschap moest ontvangen en dat moest gebruiken om zich voor te bereiden op het Melchizedeks Priesterschap. Daarna hebben we hem uitgelegd dat wanneer we als priesterschapsdragers dingen doen met het priesterschap, we vertegenwoordigers van God zijn. Dat het witte shirt ons zelf en de mensen die we dienen herinnert aan het wit van de doop en de tempel. En je raad het zeker wel, afgelopen zondag was Andrew in de kerk met een wit shirt en een stropdas aan. Hij heeft na de avondmaalsdienst gelijk het Aaronisch Priesterschap ontvangen en is geordend tot het ambt van priester, onder de handen van president Emanuelson. Daarna, op het einde van de zondagschool heeft hij zelf het slotgebed gezegd. Voor het eerst openbaar in de kerk gebeden, dat was wel een grote stap voor hem. Hij is echt geweldig aan het doen. Hij leest dagelijks uit de schriften, persoonlijk en met zijn gezin, en hij had laatst het bericht gekregen dat hij naar een nicht van hem in New York kan gaan om daar muziek te studeren op het eind van februari. Dit was natuurlijk geweldig nieuw voor hem, echt een droom die uitkwam. Dus hebben we hem gelijk ook uitgelegd dat er een tempel in New York is en dat hij daar doop voor de doden kan doen wanneer hij daar is en een tempel aanbeveling daarvoor bij zich heeft. Hij was er erg enthousiast over en dat was echt geweldig om te zien.

2009-12-14 Elder Kinghorn en de familie Ronodimedjo IMG_0604

Avinash

Ook Avinash en de familie R. doen het geweldig. Avinash was afgelopen zondag voor het eerst in de kerk en bereid zich vol enthousiasme voor op zijn doop op 26 december. Broeder en zuster R. doen hun best om nog voor de kerst te trouwen, alleen hun budget laat het op het moment niet helemaal toe. Maar we hopen en bidden dat alles gaat lukken, zodat ook zij voor het eind van dit jaar het doopverbond met de Heer kunnen sluiten.

Voor de rest hebben we weer wat nieuwe mensen gevonden en gaat het werk echt lekker. Zoals al gezegd, elder Roepers zit echt vol enthousiasme en dat maakt het les geven natuurlijk altijd veel beter.

Ik houd veel van jullie allemaal.

Groetjes Elder Croese,

" er mi libi te na dede , mi sa feti gi sranan."

- Laatste regel van het God zij met ons Suriname (het Surinaams volkslied)

0 reacties:

Een reactie posten