Eindelijk foto’s

Beste allemaal,

Wel, zoals jullie kunnen zien heb ik eindelijk weer wat foto's gestuurd. Elder Thompson heeft me uitgelegd hoe ik ze kleiner kan maken, dus dan lukt het eindelijk weer om ze als bijlagen bij te voegen. Dit lukte eerst niet omdat de internet snelheid hier een beetje langzaam is.

2010-05-24 IMG_5375

Oké, dan laat ik eerst het overplaatsings nieuws maar geven. Ik zal tot mijn grote spijt Koewarasan weer moeten verlaten. Ik word overgeplaatst naar Uitkijk (het gebied direct naast Koewarasan), om daar met elder Badoni te gaan werken. Ondanks dat ik het natuurlijk jammer vind om Koewarasan en elder Thompson te moeten verlaten, zie ik er wel naar uit om naar mijn 4e, en waarschijnlijk ook laatste, gebied te gaan. Uitkijk is een nogal bijzonder gebied omdat er daar veel indianen wonen en het zo'n beetje weer een uithoek is buiten de stad. Al is de kerk al wel een aardig tijdje in uitkijk aanwezig. zo waarschijnlijk zal ik nooit in de stad (Paramaribo) dienen in mijn zending (naja je weet nooit natuurlijk).

Wel, afgelopen week was echt geweldig. We hebben echt veel succes kunnen zien. We zijn een familie aan het onderwijzen (familie De W.) die laatst uit Nederland zijn verhuist. Het is blanke broeder die getrouwd is met een Javaanse zuster. Ze hebben twee kinderen. Het is echt leuk om ze te onderwijzen omdat ze de boodschap goed begrijpen en ze echt een gezellige familie zijn. Tijdens onze laatste les hadden ze Saotosoep voor ons gemaakt, waarna we met zijn allen rond de tafel de avond maaltijd hebben gegeten. Wel dat deed me erg aan thuis denken en hoeveel ik het wel niet mis om gezellig samen te eten.

2010-05-24 IMG_5401Ook hebben we een aantal andere onderzoekers die goed vooruitgang maken. Een hindoestaanse dame, genaamd Angelien en ook een creoolse broeder die Marciano heet. Hij was echt heel erg bijzonder want hij heeft zelf, zonder onze hulp, zijn weg naar de kerk gevonden. Hij bleek bij iemand thuis in de kast het Boek van Mormon te hebben gezien en door gelezen en weet dat het waar is. We hebben hem daarom gelijk uitgenodigd om gedoopt te worden, wat hij natuurlijk heeft geaccepteerd.We zullen hem de aankomende weken begeleiden om helemaal klaar en voorbereid te zijn om het doopverbond te sluiten.

2010-05-24 IMG_5381

Groetjes,

Mij

Weer een geweldige week!

Beste allemaal,

Wel, we hebben afgelopen week weer een geweldige week gehad.

Ten eerste hadden we afgelopen week op donderdag weer zoneconferentie. Het was echt weer erg leuk. Het begon eerst een beetje langzaam maar de laatste twee lessen die we hadden over gebed en geloof waren echt heel goed. Vooral tijdens het getuigenis gedeelte op het einde was de Geest echt sterk aanwezig. Het was deze keer extra leuk omdat we erg veel zendelingen hadden. Omdat we nu wat extra zendelingen in Nickerie hebben werken en de zendelingen van Frans-Guyana weer over kwamen, waar er nu ook een paar extra zijn, zaten we dus met een hele grote groep zendelingen. Er was een zendeling van Frans-Guyana bij, zijn naam is elder West en hij komt uit Engeland. Hij is goede vrienden met de familie Navarro, dus het was wel grappig om weer eens te zien hoe klein deze wereld wel niet is.

De kerkdienst deze afgelopen zondag was echt heel bijzonder. De gemeente hier is echt goed geestelijk aan het groeien. Iedereen begint meer en meer zijn taken als lid en van zijn of haar roepingen te begrijpen en ze ook uit te voeren. Ook zijn er wat mensen geheractiveert die nu ook een beetje mee kunnen helpen. Dus het gaat echt de goede kant uit met Koewarasan. Ook het zendingswerk gaat gestaag vooruit. We doen ons best om nieuwe mensen te vinden en hebben kunnen zien hoe de Heer ons helpt om zijn voorbereide kinderen te vinden.

Afgelopen weken waren we weer begonnen om de familie Landvreugd opnieuw te onderwijzen. Jammer genoeg waren alleen de twee jongste zoons geïnteresseerd, maar we hebben een paar goede lessen met hen kunnen delen en ze begrijpen alles echt goed. En als wonder boven wonder was een van hen afgelopen zondag in de kerk. Hij werd echt gelijk heel goed gefellowshipt door zijn leeftijdgenoten en het gemeente presidium.

Oké mijn tijd is weer bijna voorbij.

Ik houd heel veel van jullie en wens jullie veel succes.

Groetjes,

Elder Croese - Switi Saranan.

Ik wil nog even kort met jullie delen dat ik weet dat God leeft en dat Hij onze liefdevolle Hemelse Vader is. Dat Hij van ons allemaal houd, nog meer dan wij kunnen begrijpen, en dat Hij wilt dat wij Hem beter leren kennen zodat we zoals Hem kunnen worden. Daarom wil ik iedereen uitnodigen om hun best te doen om God beter te leren kennen o.a. door gebed, schriftstudie, dienen in de kerk en gehoorzaamheid en vooral niet te vergeten TEMPEL bezoek.

Geen tijd

beste allemaal,

Ik heb helaas geen tijd meer om nog veel te zeggen vandaag. Mijn week hier in Koewarasan, Suriname was weer geweldig. Het was in het bijzonder weer erg fijn om afgelopen zondag met mijn familie te kunnen spreken .

Ik zal volgende week weer wat meer schrijven maar nu is de tijd om.

Ik houd van jullie allemaal en ben dankbaar voor alle steun, gebeden en brieven.

Fijne week verder

Groetjes,

Elder Croese - Wan Lala Bakara

De tijd op zending gaat verschrikkelijk snel

Beste allemaal,

Oké, dan een beetje over onze afgelopen week. Het lijkt wel of de afgelopen week voorbij gevolgen is. De tijd hier op zending gaat echt verschrikkelijk snel. Maar toch was het een hele leuke week. Afgelopen donderdag hadden we afgesproken om met onze gemeentepresident op stap te gaan. Toen we met hem onderweg waren vroeg hij ons hoe het met een minder actief lid ging. Ik vertelde hem dat hij weer in de buurt woont en dat hij het heel druk met werk heeft, maar dat hij die avond thuis zou zijn en als hij zou willen we daar gelijk naar toe konden gaan. Zo gezegd zo gedaan. Dus zaten we een uurtje later bij dat minder actieve lid thuis en hebben echt een hele mooie les gedeeld. En op het eind vraagt de gemeente president, voordat wij dat konden vragen, wat wij voor dat lid konden doen. Hij vertelde ons dat hij heel graag zou willen dat zijn pasgeboren zoontje een naam en een zegen zou krijgen ook al kon hij dat op dit moment niet zelf doen.

Natuurlijk konden we dat voor hem doen. Dus afgelopen zondag voor het avondmaal werd zijn zoontje ingezegend door de lokale priesterschapsdragers. Dat was echt iets heel bijzonders om te zien, omdat dit voor bijna allemaal van hen de eerste keer was dat ze deze verordening verrichtten. De Geest vulde de kapel en de rest van de vasten en getuigenisvergadering was echt heel erg bijzonder en geestelijk. Ik ben zo dankbaar voor de leiders in de kerk, lokaal en regionaal, die door God geleid worden om hun broeders en zusters tot zegen te zijn. Het mooie was dat alles hield daar niet bij op. Omdat de gemeentepresident druk was had hij ons gevraagd om bij een lid van de gemeente langs te gaan, die helaas verhinderd was om naar de kerk te komen omdat zijn dochtertje ziek was, om haar een zalving te geven en het avondmaal te bedienen. Dit was heel bijzonder omdat de broeder in kwestie zelf ook het Melchizedekse priesterschap heeft, maar nog nooit een zalving had gedaan. We hebben hem uitgelegd hoe een zalving verricht word en dat hij een deel daarvan kon doen. We vroegen hem waarmee hij wilden dat wij hem mee hielpen. Daarna heeft hij zijn dochtertje gezalfd en mocht ik de zalving bezegelen. Daarna hebben we het avondmaal gezegend en bediend. Wat heel bijzonder was dat het dochtertje, dat inmiddels al wat meer energie had, gelijk herkende wat we deden en toen we het avondmaal klaar zetten zei ze :" Hé, net zoals in de kerk!"

Het was bijzonder om ze te helpen en het belang van het avondmaal te doen inzien. Tijdens de kerk kwam een echtpaar naar ons toe en vertelde ons dat ze graag met ons naar een minder actieve vriend van hen wilde gaan en naar een vriendin van hen die ze het Boek van Mormon hadden geleend. Beide afspraken waren erg succesvol en het was erg bijzonder om te zien hoe, na wat onderwijs en uitleg, deze leden zelf degene waren die hun vrienden onderwezen. Tot slot hadden we ze meegenomen naar zuster Joyce bij wie we thuis samen met de Wirijo's en Rommy en Yvette (die onder andere daarvoor bij hun vrienden hadden meegebracht) ‘Joseph Smith, the prophet of the restoration’ hebben gekeken. Dit is natuurlijk echt een geweldige film, echt één van mijn lievelings films, om het zo maar te zeggen. Ik ben zo dankbaar voor de getrouwheid en het geloof en de standvastigheid van Joseph Smith, zijn familie en alle andere leden van de kerk en algemene autoriteiten in het begin van de kerk tot vandaag de dag. Ik ben dankbaar voor mijn familieleden die mij voor zijn gegaan en mij het voorbeeld hebben laten zien. Maar het meest dankbaar ben ik voor onze oudste broer Jezus De Christus, voor zijn liefde en voorbeeld. Voor zijn gewilligheid om al onze zonden op zich te nemen en ons de mogelijkheid te geven om weer terug bij Hem en Zijn vader in de Hemel te komen. Ik weet met heel mijn hart dat Jezus van Nazareth, de Zoon van God, onze Heiland, Heer en Verlosser is door zijn lijden en dood en opstanding. Ik weet dat Hij leeft en ons lief heeft. Dat Hij daarom Zijn kerk weer heeft hersteld door middel van de profeet Joseph Smith. Diezelfde kerk word nu geleid door de profeet van God vandaag op aarde, namelijk Thomas S Monson. Ik nodig iedereen uit om voor zichzelf te handelen, deze boodschap te onderzoeken door in het Boek van Mormon te lezen, wat een getuigenis van Christus is en van de waarheid van de herstelling van zijn kerk. En daarna God onze liefdevolle Hemelse Vader in de naam van zijn eniggeboren zoon, Jezus Christus te vragen of dat het waar is.

Ik kan jullie beloven dat wanneer jullie dit doen met een oprecht verlangen om de waarheid te leren en te volgen, dan zal God de waarheid ervan aan u bekend maken door de gevoelens van rust, troost en enthousiasme die Hij door zijn Heilige Geest in uw hart zal brengen.

Ik wens jullie allemaal een fijne week verder.

Groetjes,

Elder Croese - Switi Saranan

;;