Ik leef nog steeds en ik ben gezond

Ik houd heel veel van jullie allemaal. Ik leef nog steeds en ik ben gezond.

We hadden afgelopen weekend echt een geweldige doopdienst en bevestiging van zuster Joyshree. Zij is de buurvrouw van de familie W. De Geest was erg sterk aanwezig tijdens de doopdienst en het heeft mijn getuigenis weer opnieuw kunnen versterken van de waarachtigheid van het priesterschap en de noodzakelijkheid van de verordeningen daarvan.

Ik weet door de goede, warme en zachte gevoelens van de Heilige Geest die ik geregeld in mijn hart voel, dat God werkelijk leeft en dat Hij de liefdevolle Vader in de hemel is van alle mensen hier op aarde. Dat Hij van ons houd en ons gelukkig wilt zien hier op aarde en voor eeuwig in de hemel na dit leven, daarom help Hij ons constant. Ik weet dat Jezus Christus onze Heiland en Verlosser is en dat we alleen door Hem te volgen en Zijn evangelie in ons leven toe te passen terug bij onze Hemelse Vader kunnen komen en die volheid van geluk hier op aarde kunnen ontvangen die onze Vader voor ons in petto heeft. Dat we uiteindelijk ook het eeuwige leven zullen krijgen, om met en net zoals God en Christus te wonen.

Ik ben dankbaars voor de invloed die Hij in mijn leven heeft gehad en nog steeds dagelijks heeft en de wonderen die Hij in mij leven uitvoert.

Ik getuige dat ik, zonder enige twijfel, weet dat het Boek van Mormon waar is, dat Joseph Smith een profeet was en dat Thomas S. Monson de profeet van God op aarde is vandaag.

Ik nodig iedereen uit om dit te onderzoeken en door gebed voor zichzelf dit getuigenis te ontvangen en er naar te leven, door gedoopt te worden door het priesterschap in God zijn enige waarachtige en levende kerk hier op aarde.

Ik houd van jullie allemaal en ik spreek jullie volgende week wel weer.

Groetjes,

Elder Croese - Saranan Fasi

Erg enthousiaste onderzoeker

Beste allemaal,

Hier informatie over deze afgelopen week. Zoals ik vorige week gezegd heb werk ik nu met elder Thompson. Hij is echt een grappige zendeling en het is leuk om met hem samen te werken.

We hebben echt een aantal echt leuke dingen meegemaakt deze afgelopen week.

Het is echt heel erg bijzonder om te zien hoe onze Hemelse Vader ons helpt om Zijn kinderen, die het nodig hebben, tot zegen te zijn.

Om maar te beginnen bij het begin. Afgelopen woensdag waren we naar Alan T.Y. geweest. Voor hen die het zich herinneren, Alan T.Y. was de eerste persoon die op mijn zending gedoopt werd. Ondertussen is hij een tijdje minderactief geweest door verschillende omstandigheden. Maar nu zijn we hem weer aan het bezoeken en was hij ook al weer een paar keer naar de kerk gekomen. Zijn vrouw en kinderen zijn helaas geen leden en waren vorig jaar niet geïnteresseerd in onze boodschap. Afgelopen week had Alan ons gevraagd om hem te helpen om zijn vrouw een zegening en zalving te geven omdat ze ziek is en naar het ziekenhuis toe moest voor onderzoeken. Toen we daar dus afgelopen woensdag waren, hebben we eerst hem, zijn vrouw en één van hun dochters onderwezen over het verlies en de herstelling van het priesterschap. Daarna hebben we de zalving gegeven. Tijdens de les en de zalving was de Geest echt heel sterk aanwezig en dus na de zalving hebben we gelijk een afspraak kunnen maken om langs te komen om hen allemaal te onderwijzen.

Ook hebben we weer een paar nieuwe onderzoekers gevonden, maar één daarvan was echt bijzonder. We hadden met deze jongen gesproken en hij was er erg enthousiast over, dus toen hebben we afgesproken om langs te komen wanneer zijn moeder ook thuis zou zijn. Dus zijn we langs geweest. Toen we aankwamen kwam zijn moeder naar buiten en ze was helemaal enthousiast dat we langs waren gekomen en dat we met haar en haar zoon wilden spreken. We hebben echt een goede les gehad en hen ook gelijk uit kunnen nodigen om op hun antwoorden te handelen, door zich voor te bereiden om gedoopt te worden.

Dan tot slot nog even een korte update over Joyce. Alles ziet er tot nu toe goed uit. Ze is erg enthousiast en verlangt er naar om gedoopt te worden en de verdere zegeningen van het evangelie in haar leven te zien. Ze bereid zich voor om a.s. zaterdag gedoopt te worden.

Veel liefs en groetjes,

Elder Croese - Saranan Fasi

Het heilsplan

Beste allemaal,

Ik heb niet erg veel tijd, dus ik zal proberen om toch snel nog wat te schijven. L&V 35:12 zegt dat er niemand is die goed doet of hij is voorbereid om de volheid van het herstelde evangelie aan te nemen.

Oké over deze week, het was echt weer geweldig, We hebben echt veel wonderen gezien. Ik heb voor mijzelf weer kunnen ervaren hoe dat wat  in L&V 15:6 staat waar is. Dat er niets een grotere waarde voor de mensen zal hebben dan het tot bekering "roepen" (helpen komen) van onze broeders en zusters. Afgelopen week hebben we wonderen kunnen ervaren met Joyce. Ze was in het begin nogal onzeker om gedoopt te worden omdat ze een vriend had die om de paar maanden langs kwam. Toen we met haar over de wet van kuisheid hadden gesproken was ze niet zeker wat ze wou doen, toch met die man te proberen te trouwen of hem te laten. We hebben haar verteld om erover te bidden en vooral ook in het Boek van Mormon te lezen. Toen we volgende keer terug kwamen was haar antwoord duidelijk, want ze wil graag a.s. 24 april gedoopt worden. Ze wil wel graag eerst een doopdienst zien, voordat ze zelf deze stap neemt, dus dat gaat nog even een klein probleempje vormen, maar dat gaat wel lukken.

Het was erg bijzonder want gisteren waren we bij haar en hebben we met haar het hele plaatje van het plan van zaligheid kunnen bespreken (nadat we al een paar keer een stukje besproken hadden). Het was zo bijzonder om te zien hoe er rust en blijdschap over haar kwam, toen ze begreep hoeveel God van ons houd, hoe geweldig Zijn plan is en hoe het voor al zijn kinderen zorgt, zelfs voor hen die niet gewillig zijn om het plan te volgen. Tijdens de les voelde ik de Geest weer heel sterk en ik ben zo dankbaar voor de kennis van dit plan, wat ik mijn hele leven al gehad heb. Ik ben in het bijzonder onze Hemelse Vader en Jezus Christus dankbaar voor hun plan en voor al het werk dat Zij voor ons gedaan hebben om het mogelijk te kunnen maken. Ook ben ik dankbaar voor de Heilige Geest, die mij de waarheid van het heilsplan bevestigt heeft, wat alle liefdevolle leraren en ook mijn ouders, mij door de jaren heen hebben proberen te leren. Ik weet dat het waar is en ik wil iedereen uitnodigen om het heilsplan, dat in zijn volheid is hersteld door middel van de profeet Joseph Smith te onderzoeken. Als je het niet kent, vraag de zendelingen of een lid van de kerk er over, of kijk om www.mormon.org/nl waar het ook op uitgelegd word. Voor hen die er al wel over weten, studeer erover in de schriften en predik mijn evangelie en in de boeken geschreven door de profeten in onze bedeling. Ik kan jullie beloven dat wanneer jullie dit doen, jullie beter de liefde van jullie God en Hemelse Vader zullen begrijpen en voelen en beter jullie rol, Gods rol en de rol van Christus in dit plan zullen zien en dat deze kennis daadwerkelijk jullie leven zal veranderen.

Dan hebben we ook overplaatsing telefoontjes gehad en Elder Baantjer gaat helaas weer terug naar het gebied Blauwgrond. Ik zal hier blijven werken en elder Thompson komt om met mij samen te werken. Dit zal zijn 4e overplaatsing op zending zijn.

Wel ik houd heel veel van jullie allemaal en jullie zullen volgende week weer van me horen.

Groetjes,

Elder Croese - Saranan Fasi

Gelukkig Pasen

Hallo allemaal,

Sorry het internet deed heel erg vervelend waardoor ik niet veel tijd meer heb om wat te schrijven.

Ten eerste wil ik iedereen een gelukkig Pasen wensen.

2010-04-05 Vernes DSC03277

Oké dan even snel over afgelopen week.

Algemene Conferentie was geweldig! Ik wil jullie ook aanraden om met elkaar de zondagavond sessie te kijken (kan je via het internet doen) die missen we normaal altijd (in Nederland) maar die was ook echt weer heel erg goed. De rest van de week was weer geweldig. We hadden weer een uitwisseling en deze keer werkte ik weer met Elder Lake. Dat was erg geweldig en ik heb weer veel nieuwe dingen kunnen leren en we hebben weer wat nieuwe onderzoekers kunnen vinden.

Wat ook erg leuk was, is dat afgelopen week en ook de week daarvoor hebben we samen met Jamian kunnen werken (het neefje van president R.) en dat is was echt leuk. Hij is erg enthousiast en van andere mensen waarmee hij gesproken had, hebben we gehoord dat hij het ook erg leuk vind om met ons mee te werken.

Nou dat was alles dan weer.

Ik houd van jullie allemaal. Volgende week hopelijk meer, maar de tijd is nu op.

Groetjes,

Elder Croese - Saranan Fasi

Maandag 29 maart 2010

Beste allemaal,

Afgelopen week hebben we weer een geweldige week gehad. Echt er zijn zoveel dingen gebeurt!

Laten we eerst beginnen met broeder R. Eigenlijk zou broeder R. afgelopen zaterdag en zondag gedoopt en bevestigd worden, maar hij heeft zelf zijn eigen persoonsgegevens niet. Die liggen bij zijn zussen.  Toen we dus vrijdag die gegevens op de doop en bevestigingskaart wilden schrijven, lieten zijn zussen niet al te vriendelijk weten dat ze het er niet mee eens waren en dat R. niet gedoopt zou worden. Dit omdat zij hem niet zouden toestaan om gedoopt te worden in deze kerk omdat hij al in hun volle evangelie kerk gedoopt was. Zij  begrepen niet waarom hij opnieuw gedoopt zou moeten worden. Toen ik ze dus even fijn wou uitleggen dat dat te maken heeft met de herstelling van het priesterschapsgezag door middel van de profeet Joseph Smith, wilden ze natuurlijk niet luisteren en liepen gepikeerd weg. Ze lieten ons niet met broeder R. spreken. Wij waren dus een beetje verdrietig over het feit dat broeder R. niet gedoopt zou kunnen worden, maar ja het werk gaat verder. Maar toen we de volgende dag rond 4 uur bij de kerk langs reden, zagen we daar in één keer broeder R. in zijn witte overhemd en stropdas, en met een tas in de hand met droog ondergoed en een handdoek, naar de kerk toe lopen.

Wij waren dus helemaal verrast. Maar wat bleek nou, zijn zussen hadden hem helemaal niet verteld wat zij de dag daarvoor tegen ons gezegd hadden. Ze hadden hem wel gezegd dat ze niet wilde dat hij gedoopt zou worden maar hij had hen verteld dat dit zijn eigen beslissing was en dat hij zich wel zou laten dopen. We hebben toen gelijk alles uitgelegd en hij zal deze week zijn best doen om zijn persoonsgegevens van een andere zus van hem te krijgen, zodat hij alsnog deze week gedoopt kan worden.

Dan hebben we afgelopen week echt een paar geweldige lessen gehad, met de buurvrouw van de familie W. Zij was van geloofsovertuiging en opvoeding hindoe, maar nadat zuster W. haar het Boek van Mormon had geleend en zij er in was gaan lezen, voelde ze een bijzonder gevoel van rust en enthousiasme en wilde graag daar meer over leren. Wij zijn toen langs gekomen en hebben uitgelegd dat die gevoelens van God komen door middel van zijn Heilige Geest en haar uitleg gegeven over de herstelling. Komen we volgende keer terug om over het evangelie van Jezus Christus te spreken en haar een doopdatum te geven, verteld ze ons dat ze een droom had gehad waarin ze een sigaret oppakte, het neerlegde en toen ze het weer wilde oppakken hoorde ze een stem tegen haar zeggen " Nee, pak die sigaret niet op, dat is heel slecht voor je lichaam en die moet je niet meer gebruiken”. Waarna ze dus begonnen is om te minderen met roken, zodat ze er nu bijna vanaf is. Toen hadden we dus de rest van de les over de doop gesproken. We kwamen gisteren terug en toen zei ze ons:”Wel, als ik gedoopt ga worden, dan moet ik ook zorgen dat ik eerst met mijn vriend trouw, want ik denk niet dat ik kan gaan dopen en samen met hem wonen, (wanneer hij is Suriname is) als ik niet met hem getrouwd ben. Dit was echt heel bijzonder. We hebben niet over het Woord van Wijsheid of de Wet van Kuisheid verteld en ze voelde zelf al aan, onder leiding van de Geest, wat ze moet veranderen. We zullen haar samen met broeder en zuster W. blijven begeleiden en helpen zodat zo zo spoedig mogelijk het doopverbond kan sluiten.

Dan hadden we ook echt nog een leuke tijd zaterdag. Eén van de jongemannen hier J. (13), was met ons mee geweest. Hij had met ons samengewerkt en het was echt bijzonder om te zien hoeveel invloed en kracht zijn getuigenis had op de mensen die we onderwezen.

Nou dat was het weer zo'n beetje voor deze week.

Dan tot slot wil ik bij deze iedereen uitnodigen om hetzelfde te doen als de familie W. heeft gedaan. Neem een Boek van Mormon, markeer de 50 schriftteksten en leen het met een gebed in je hart uit aan een vriend, kennis, familielid of buur. Ik kan jullie beloven dat je wonderen zal ervaren en vele mensen zal vinden die bereid zijn om het evangelie te accepteren. Dit zal u en hen veel vreugde geven (1 Nephi 8 :10-12).

Ik houd veel van jullie.

Groetjes,

Elder Croese - Saranan Fasi

;;