Weer een fantastische week

Beste allemaal,

Oké, ik heb niet heel veel tijd meer vandaag dus het zal maar een kort stukje worden. Het spijt me.

Afgelopen week hebben we echt weer een fantastische week gehad. Jullie zullen wel denken, ja dat zegt hij iedere week. Hoe kan dat nou? Nou dat is eigenlijk vrij duidelijk uit te leggen. Wanneer we het werk van de Heer doen, hebben we recht op Zijn hulp en dat is vooral de hulp van zijn Geest. In Galaten 5 vers 22 kunnen we lezen over de gevoelens of vruchten van de Geest, die onder andere liefde, geduld en lankmoedigheid zijn. In andere woorden, werk je dus hard voor de Heer, zal je een goede en zelfs geweldige tijd hebben en gelukkig zijn (ook een beetje moe maar ja dat maakt niet uit).

Afgelopen week hadden we weer een paar bijzondere lessen, waarin de Geest sterk getuigde van de waarheden die we besproken.

Het bijzondere was vooral, dat in al deze lessen wij de geïnteresseerde konden uitleggen dat deze gevoelens, die zij voelden, van de Geest waren. Nadat ze begrepen dat de gevoelens die zij hadden werkelijk van de Heilige Geest van God kwamen, werden die toen natuurlijk alleen maar sterker om dat te bevestigen. Wanneer dat gebeurd is het de perfecte tijd om, met wat uitleg, een uitnodiging tot bekering en de doop te geven. Die ze dan zelf kunnen accepteren of verwerpen.

Dit is gewoon één van de vele wonderbaarlijke manieren hoe de Heer helpt in zijn werk.

Voor de rest gaat het nog steeds geweldig met Janerino. Hij doet het goed, leest veel en loopt altijd met een glimlach op zijn gezicht rond.

Ok, dat was het weer. Doei. Sorry de tijd is op, volgende week meer.

Groetjes elder Croese

Al met al een wonderbare week

Beste allemaal,

Hier weer een berichtje van de enige echt elder Croese (uit Suriname).

Afgelopen week hebben er weer een paar fantastische wondertjes plaats gevonden. Laten we beginnen bij Avinash. Avinash S. is afgelopen zaterdag gedoopt door elder Roepers en elder Lubberink. Ik was Avinash begonnen te onderwijzen vlak voordat elder Kinghorn naar huis ging en hij was echt geweldig. Hij las veel in het Boek van Mormon en zou bijna gedoopt worden voordat ik van Nickerie naar Koewarasan ging, maar hij had de kerk gemist waardoor hij dus nog niet gedoopt kon worden. Afgelopen zaterdag heeft hij de wateren van de doop kunnen betreden. hij belde me vlak na zijn doop op en hij was erg gelukkig en enthousiast.

Dan hebben wij hier een mooi wondertje mogen ervaren met Janerino I. W. M. Hij is een onderzoeker die door een verwijzing van Benjamin en Karlien en Rommy en Yvette was gegeven. Elder Lubberink en elder Schroath waren begonnen om hem te onderwijzen. Afgelopen zaterdag is hij gedoopt en zondag bevestigd en heeft ook het Aaronische Priesterschap mogen ontvangen. Het grote wonder was niet alleen dat hij gedoopt en bevestigd is. Eerst waren zijn ouders niet erg blij met zijn beslissing om gedoopt te worden omdat zij namelijk van huis uit moslims zijn, alleen hebben hij en zijn broers en zussen er nooit wat meegedaan. Nu was de reactie van de ouders in eerste instantie dus niet zo heel erg positief maar toen plots vlak na de doop vertelde Janerino dat we allemaal bij zijn huis langs moesten komen. Zijn moeder en zus hadden 's ochtends tegen hem gezegd dat hij maar wat mensen moest uitnodigen om na de doop bij hun thuis Saoto soep te komen eten en even gezellig wat na te kletsen! Dit was erg bijzonder en echt een antwoord op onze gebeden! Wat ik nog wel het bijzonderste vond van de doop van Janerino is dat hij op de dag van zijn doopgesprek van donderdag 8 uur 's ochtends tot vrijdag 8 uur 's ochtends heeft gevast. Helemaal 100% niet eten en drinken. Dat was toch wel iets heel bijzonders. Wij hadden hem daarvoor uitgedaagd en hij had de uitdaging aangenomen en voltooid. Dit is in het bijzonder zo geweldig omdat wij en Rommy en Yvette met hem aan het mee vasten waren en dit tegelijkertijd ook de eerste keer was dat Rommy en Yvette 24 uur hadden gevast i.p.v. 12 uur.  Er zijn nog steeds veel leden hier die niet helemaal begrijpen wat vasten betekend en waarom het zo belangrijk is.

Al met al dus een wonderbare week.

Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Mijn beste collega elder Bell die nu ongeveer 2 weken hierzo in switi saran is, begint mij iedere dag meer te verbazen. Zijn Nederlands gaat met sprongen vooruit en je ziet erg hoe de Geest hem helpt om snel deze, toch wel lastige taal, onder de knie te krijgen.

Maar voordat ik het vergeet. Ik houd veel van jullie allemaal en ik wens jullie alvast weer een fijne week toe.

Ik zal tot slot met jullie even een van mijn favoriete schriftteksten delen, Alma 5.

Mijn uitdaging voor iedereen is: lees dit hoofdstuk met een gebed in het hart minimaal 3 keer door en stel een doel om datgene te veranderen dat God je heeft laten weten dat je moet veranderen.

Succes.

Groetjes,

Elder Croese.

Weer een week voorbij

Wow, de tijd gaat ongelofelijk snel hierzo. Ondertussen ben ik dus afgelopen woensdag de trotse "vader" (trainer) geworden van een gezonde kersverse zendeling uit Utah. Zijn Nederlands heeft natuurlijk nog wat extra hulp nodig maar hij doet het al beter dan ik verwacht had, dus dat is echt geweldig. Hij is een geweldige zendeling met veel enthousiasme en een goed getuigenis. Hij is echt een grote jongen omdat hij voor zijn zending aan bowling en rugby gedaan heeft. Het is echt gezellig om met hem samen te werken en hier in Koewarasan te werken.

Afgelopen week was dus weer nogal een aparte week. Dinsdag zijn we bezig geweest om het Wanica appartement schoon te maken, wat 4 weken had leeggestaan en door de vorige elders nogal als een zwijnenstal was achtergelaten. Nadat elder Lake (die daar nu woont) en ik (en later ook elder Vernes en elder Mecham) het appartement schoon hadden gemaakt zag het er een stuk beter uit. We zijn ook nog even wat mensen gaan bezoeken in Wanica. We eindigde de avond bij de familie R. Het was echt geweldig om hen weer te zien en te horen. Ondertussen hadden ze veel met zingen geoefend, sinds dat ik weg was. Nadat we de openingslofzang gezongen hadden was de Geest gelijk aanwezig. Echt die familie heeft een set geweldig stemmen die in een geweldige eenheid dat lofzang voortbrachten. Daarna hebben we dus om middernacht de 4 nieuwe aanwinsten van Zanderij gehaald en zijn ik en elder Bell een nachtje blijven slapen bij elder Lake en elder Thompson (ook nieuw). Woensdag zijn we dus weer, na een goede districtsvergadering, terug naar ons gebied gegaan. Al met al hebben we de rest van de week hard proberen te werken en veel minderactieven kunnen bezoeken. Alleen hebben we helaas niet zoveel nieuwe mensen kunnen vinden, mede omdat in het gebied waar we nu voornamelijk werken weinig mensen wonen en er veel in is gewerkt. Maar ja, het gaat lukken. We moeten alleen met meer eenheid en doel samenwerken met alle leden, actief en minderactief, om iedereen weer terug in volle activiteit te brengen en nieuwe mensen tot de kennis van de waarheid te brengen.

Het gaat geweldig met J. Hij bereid zich voor om aankomende zaterdag de wateren van de doop te betreden en hij doet het echt geweldig. Hij is goed voorbereid. Eén van de enige stappen die hij nu alleen nog moet maken om gedoopt te worden is dat hij ons een verwijzing moet geven en die met ons onderwijzen. En dan is hij helemaal klaar. Hij begrijpt alles echt goed en is best enthousiast voor zijn doop. Mede omdat hij net een paar minder prettige reacties heeft gehad van zijn familie, die allemaal moslim zijn, zullen we aankomende donderdag samen met hem en met R. en Y. een dag vasten ter voorbereiding op zijn doop.

Wel dat was het weer zo'n beetje voor de afgelopen week

Ik houd heel veel van jullie.

Groetjes,

Elder Croese

Sweet succes

Best allemaal,

Oké hier dan weer een verslag over afgelopen week.

Vorige week had ik jullie verteld hoe ik het geweldige voorrecht heb gekregen om met elder Schroath te werken in Koewarasan. Maar jammer genoeg is dat maar van korte duur. Vanaf a.s. woensdag zal ik samen gaan werken met elder Bell. Dit omdat er 4 nieuwe elders komen en die krijgen vandaag (maandag) eindelijk hun visums. Elder Bell is één van hen en ik zal dus het voorrecht en de grote verantwoordelijkheid krijgen om zijn eerste Surinaamse collega te zijn. Daar zie ik vol enthousiasme en goede moed naar uit. Ik hoop dat ik een goed voorbeeld en een hulp kan zijn bij het leren van de Suri-Nederlandse taal.

Voor de rest hebben we echt een geweldige week gehad. We hebben oud en nieuw gevierd met weer wat leuke activiteiten, een film en lekker eten. Voor de rest hebben we hard gewerkt om hier ook de nieuwe manier van onderwijzen van de grond te krijgen (van minderactief lid naar minderactief lid en tussendoor contacten maken e.d). Dat is een beetje stroef gegaan. Het van minderactief lid naar minderactief lid te gaan lukt nu al aardig, omdat ik al aardig wat mensen ken. Jammer genoeg zijn onder de minder actieve leden ook een paar van de mensen die ik vorig jaar geholpen heb om gedoopt te worden. Maar de successen blijven natuurlijk niet uit. We hebben echt een geweldige onderzoeker, die een vriend is van Benjamin H. en zijn zwager Rommy. Die zijn we dus ook met hun aan het onderwijzen en hij is echt fantastisch bezig. Hij maakt veel vooruitgang en iedere keer als we langskomen zie je zijn enthousiasme groeien.

Ook hebben we weer geprobeerd om met de familie Landvreugd te zitten. Dit is helaas niet helemaal gelukt, maar Ismaella had wel de tijd genomen om wat met ons te spreken en dat heeft weer voor een sweet succes gezorgd. We hebben haar van de week uitgedaagd om iedere dag in het Boek van Mormon te lezen. Zaterdag hadden we haar verteld dat ze dat dan wel helemaal van kaft tot kaft moest doen. Toen we gisteren getuigenis vergadering hadden, was ze ook in de kerk en gaf ze haar getuigenis. Ze vertelde dat ze zaterdagavond begonnen was met het Boek van Mormon opnieuw te lezen en dat, nu ze opnieuw vanaf het begin begonnen is, ze er meer van begrijpt en dat ze tijdens het lezen ook heel sterk de Geest had gevoeld. Ze was zo enthousiast over het lezen in het Boek van Mormon, dat ze 4 keer zo veel had gelezen dan ze zich van te voren had voorgenomen.

Nou, dit was het dan weer een beetje voor deze week. Alles gaat echt geweldig hier.

Ik houd heel veel van jullie en ik schrijf jullie volgende keer weer.

veel liefs,

Elder Croese

;;