Bedankt!!!

Namens elder Croese wil ik iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook aan hem gedacht heeft tijdens zijn verjaardag. Hij heeft alle berichtjes en felicitaties enorm gewaardeerd!!!

Bedankt!!

Overplaatsing

De brief zal jammer genoeg niet lang zijn want ik heb niet veel tijd omdat ik eerst graag al jullie brieven wilden lezen. Dan over wat er te gebeuren staat. De 6 weken zijn weer om, dus het is weer tijd voor overplaatsing. Zo, wat het voorlopig bracht is, dat ik hier in Nickerie zal blijven als district leider en mijn 5de overplaatsing in Nickerie inga. Dat mijn huidige collega Elder Warhurst naar St. Maarten gaat, om weer engels te spreken. Dat Elder Koenen terug gaat naar Paramaribo Noord, waar hij een half jaar geleden al voor een half jaar gediend heeft. Zijn collega, Elder Vance gaat naar Trinidad, ook om weer engels te spreken en dat Elder Vernes hier heen komt, om de komende zes weken met mij te dienen. Daar kijk ik erg naar uit. Dit zal dus ook betekenen dat mijn gebied weer groter word en mijn district van 4 terug naar 2 zendelingen gaat.

De rest van de week

Voor de rest was het werk echt geweldig deze laatste week. Ik heb bijna iedere dag mijn persoonlijke doelen kunnen halen en daarbij echt de hand van de Heer gezien. Op sommige momenten leek het of het niet mogelijk was om mijn doelen te bereiken en dat er dan toch iets gebeurde of iemand langsliep waardoor ik die doelen wel kon halen. De laatste paar dagen waren echt een gekkenhuis omdat ik nu niet alleen al mijn onderzoekers moet kennen, maar ook al die van het gebied van Elder Koenen, zodat dadelijk de voortgang zo soepel mogelijk gaat.  Vaak is het toch erg lastig voor mensen als de zendelingen waaraan ze gewent zijn en waar ze in zo'n korte tijd een band mee hebben opgebouwd, weg gaan. Daarom heb ik de afgelopen dagen met Elder Koenen gewerkt om ze allemaal te bezoeken en te leren kennen en vooral ook om hen mij te laten leren kennen.

Geweldig nieuws

Dan een laatste geweldig nieuwtje: F. (de boswachter) is weer terug in Nickerie. In de stad waren de zendeling hem een beetje kwijt geraakt, maar wonder boven wonder vond Elder Koenen hem afgelopen vrijdag hier in Nickerie terug en dus zal ik hem de aankomende weken weer bezoeken.

Echt het werk is geweldig en er is niets beters wat ik zou willen doen op dit moment dan om zendeling te zijn. Het is echt een bijzondere en leerzame ervaring.

Veel liefs en groetjes

Elder Croese

Verjaardag Elder Croese

Nog even een kleine reminder dat Elder Croese 29 oktober 20 jaar wordt. Post blijft erg leuk. Als u meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden om een felicitatie achter te laten, kunt u het blog bericht van 7 oktober lezen, waar alle mogelijkheden uitgebreid in staan.

Laten we Elder Croese met z’n allen een leuke verjaardag geven door hem te verrassen met heel veel post!!! Alvast bedankt.

Zendingswerk is geweldig!!!

Afgelopen week was weer een geweldige week. Zendingswerk is het geweldigste wat je maar in je leven kan doen. Afgelopen zaterdagavond liepen we over straat en er staat een man op straat een beetje verdwaast te kijken. Ik heb het gevoel dat ik hem gewoon moet aanspreken, dus ik spreek hem aan. Gelijk daar en dan, leg ik uit over hoe God ons extra zegeningen kan geven wanneer we zijn geboden naleven. En dat wij als zendeling helpen om mensen de geboden te leren kennen en na te leven, die God weer opnieuw aan een levende profeet heeft bekendgemaakt in deze tijd. Ik leg hem uit over de wet van de sabbat en de daaraan verbonden zegeningen en nodig hem uit/ daag hem uit om de volgende dag in de kerk te komen. Na zijn contactinformatie opgenomen te hebben heb ik er verder niet veel meer over gedacht tot warempel op zondagmorgen diezelfde man toch de kerk binnenstapt. Hij is nog steeds een beetje verdwaasd maar wel geïnteresseerd om meer te leren, en de leringen in zijn leven toe te passen. Zo zie je maar weer, dat je een boek niet naar zijn kaft moet oordelen en dat je altijd open moet zijn om met iedereen de vreugdevolle boodschap van het herstelde evangelie te delen.

Leden bezoeken

We zijn de afgelopen week vooral bezig geweest met het bezoeken van actieve en minder actieve leden, wat ons zeker vele zegeningen heeft gebracht. Velen van hen waren deze week weer naar de kerk gekomen, waardoor we nu al twee weken achter elkaar meer dan 35 mensen in de kerk hebben. Dit terwijl het een paar weken geleden niet boven de 27 uit kwam. Zo zien we maar weer dat vele mensen gewillig zijn om de geboden van God te volgen. Door omstandigheden weten ze alleen niet precies wat ze moeten doen of ze zijn verdwaald of zoek totdat iemand langs komt en ze weer een handje verder op weg helpt.

Getuigenis

Ik weet dat de Kerk van Jezus Christus van de Heilige der Laatste Dagen werkelijk Gods enige ware kerk op aarde is. Dat God het evangelie, nadat het een lange tijd verloren is geweest, weer door de profeet Joseph Smith heeft hersteld. Ik weet dit omdat ik weet dat het Boek van Mormon waar is. Een ieder kan diezelfde getuigenis ontvangen wanneer ze erin lezen en erover nadenken en met een oprecht hart en eerlijke bedoeling God bidden of het waar is. Hierdoor zal men ook te weten komen welke geboden, verordeningen en verboden zij moeten gehoorzamen om gelukkig en gezegend te worden en weer terug bij God in zijn koninkrijk te komen.

Groetjes,

Elder Croese

Gelijkenis van de talenten

Beste allemaal,

Alvast bedankt voor de vroege vogels die me nu al gefeliciteerd hebben met mijn verjaardag. Ik wil er niet over nadenken dat ik alweer bijna 20 ben en dat er dan al meer dan een jaar van mijn zending op zit. Maar ja, de tijd gaat door en het is aan ons om aan de Heer te laten zien hoe we het investeren. Een tijd geleden had ik toespraak gehoord van Elder Eyring die de gelijkenis van de talenten toepast op onze tijd. Dat onze tijd het kapitaal is wat de Heer ons heeft gegeven. Hij heeft aan ons de verantwoordelijkheid gegeven om het zo goed mogelijk te investeren. Door onze talenten te ontwikkelen, te leren: zowel eeuwige (geestelijke) kennis als wereldse scholing, en hoe we voor ons gezin zorgen, investeren we in de eeuwigheid. Zoals Joseph Smith heeft uitgelegd, wat wij ook aan kennis of kwaliteiten vergaren in dit leven het zal voor ons nut zijn in de opstanding.

Veel heen en weer reizen

Deze week was echt geweldig. We hadden midden in de week zone conferentie waardoor ons werk deze week een beetje kapot geslagen werd. We waren eerst twee dagen in de stad voor de Algemene Conferentie. Toen zijn we op maandag terug naar huis gekomen en toen moesten we woensdagochtend weer naar de stad, om donderdagavond weer terug te gaan. Dus na 4 taxi ritten van ongeveer 4 uur en een paar keer een nachtrust van maar een paar uurtjes, was ik helemaal verrot en was mijn ritme een beetje in de war geschut.

Bijzondere ervaringen

Maar gelukkig hebben we nog veel werk kunnen doen en vele bijzondere ervaringen kunnen hebben. Eén daarvan is de familie R, die nu al twee weken naar de kerk zijn gekomen. Ik had broeder R. gewoon op straat aangesproken en een afspraak met hem gemaakt voor de volgende week en hem uitgenodigd om naar de kerk te komen die komende zondag. Toen we vorige week bij hem kwamen excuseerde hij zich dat hij niet kon komen naar de kerk met zijn gezin omdat hij naar zijn dochter toe moest die in de stad was en die aan het bevallen was. Toen hebben we een goede herstelling les met hem gehad. Omdat hij nogal ver weg in ons gebied woont (helemaal in Paradise, dat is ongeveer 30-40 min fietsen) en omdat we naar de Algemene Conferentie moesten, hadden we pas een volgende afspraak met hem afgelopen week. Die was echt geweldig. Toen we vrijdag bij hem terugkwamen was hij erg enthousiast om zondag weer naar de kerk te komen. (Hij was al in de kerk geweest. Toen wij in de stad waren omdat het Algemene Conferentie was, is de kerk gewoon door gegaan hier in Nickerie) Hij is dus afgelopen zondag ook geweest. We zijn ze op dit moment aan het helpen om zo spoedig mogelijk in het huwelijksbootje te stappen, zodat ze een verbond met God kunnen gaan sluiten door de wateren van de doop te betreden. Ook is zijn vrouw, zuster R. een geweldige kok, serieus ze doet wonderen met rijst. Kilian zou helemaal gek op haar eten zijn (ik ben het in ieder geval wel).

Ik houd van jullie allemaal.

Veel groetjes,

Elder Croese

Verjaardag Elder Croese

Op 29 oktober wordt Elder Croese 20. Nu is het vieren van je verjaardag natuurlijk altijd een leuke aangelegenheid, met cadeautjes en het gezelschap van al je vrienden en familie. Nu Jared op zending is en als Elder Croese in Suriname werkzaam is, zal hij zijn verjaardag helaas moeten vieren zonder ons allemaal.
We willen daarom een oproep doen aan iedereen die dit leest, om op de een of andere manier iets van je te laten horen. Dit kan zijn door het sturen van een kaartje of het achterlaten van een berichtje op deze blog. Het opsturen van cadeautjes zal Elder Croese natuurlijk ook uiteraard niet erg vinden. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat hij zijn verjaardag toch nog kan vieren in het bijzijn van al zijn vrienden en familie.
Kaartje sturen
De post in Suriname is helaas niet zo goed georganiseerd als hier in ons luxe Nederland. Wanneer je Elder Croese een kaartje voor zijn verjaardag wilt sturen, kan je dit het beste zo snel mogelijk doen. Op die manier is de kans dat hij het voor kerst ontvangt redelijk aanwezig. Brieven en kaartjes kunnen gestuurd worden naar:
Elder Jared Croese
P.O. Box 2932
Paramaribo
Suriname
Voor een normaal kaartje moet hier een postzegel van €0,95 op. Vergeet ook niet 'Priority' op de brief/kaart te schrijven.
Bericht Achterlaten
Het achterlaten van een berichtje hier is natuurlijk ook een mogelijkheid. Het is aan te raden om dit voor 26 oktober te doen, aangezien hij dan onze verjaardag wensen op zijn voorbereidingsdag voor zijn verjaardag kan lezen. Het achterlaten van een berichtje kan je doen door op de volgende link te klikken: Reactie Verjaardag Elder Croese
Op de pagina die dan volgt kunt u onder "Laat een reactie achter" uw bericht typen. Onder het reactievenster ziet u een combinatie van letters die iets vervormd zijn. Typ in het veld "woordverificatie" de letters die u daar ziet staan. Daarna moet u onder "Kies een identiteit" een naam kiezen. Voor degene die niet helemaal begrijpen wat hier moet gebeuren, adviseren we te klikken op het rondje voor "Naam/URL". U kunt hier dan uw naam typen in het vakje achter "naam". Als dit gedaan is kunt u het berichtje versturen door op de knop "Reactie publiceren" te klikken.
Pakketje sturen
Bent u van plan om Elder Croese een pakketje te sturen. Neem dan aub contact op met zijn ouders. Dit omdat zij manieren weten om goedkoper pakketjes te versturen naar Suriname. Eventueel kunnen meerdere pakketjes gezamenlijk verzonden worden, wat ook in de kosten zal schelen.
Alvast bedankt!

Algemene Conferentie

2009-10-05 Jared IMG_02472009-10-05 Aapje IMG_0256

Wat een geweldige Algemene Conferentie was dat zeg!! Ik heb er weer erg van genoten. Ik ben onderwezen en opgebouwd, mijn verstand is verlicht en ik heb weer nieuwe doelen gezet om mezelf en mijn zendingswerk te verbeteren. Wat is het altijd weer een geweldige ervaring om precies die dingen te horen te krijgen die je op dat moment nodig hebt. Ik weet dat wanneer we voorbereid naar de Algemene Conferentie toegaan, dan zullen de antwoorden en oplossingen op onze problemen en vragen komen. Laats was ik bij een lid hier, die dus nog nooit een Algemene Conferentie had meegemaakt. We hadden haar aangemoedigd om deze keer wel de moeite te nemen om te komen. Gelukkig kon er wat geregeld worden en was het voor haar alsmede voor een paar andere leden van onze gemeente mogelijk om de Algemene Conferentie bij te wonen. Van te voren had ik haar gevraagd om Alma 5 te lezen, waarin Alma ons een paar check-up vragen stelt waardoor we, onder leiding van de Heilige Geest, kunnen uitvinden op welke vlakken van ons persoonlijk, familie, lichamelijk en geestelijk leven we ons kunnen verbeteren. Daarna had ik haar aangemoedigd om zich voor te bereiden op de Algemene Conferentie door vragen voor zichzelf op te schrijven waar ze antwoord op wilde hebben. Ik heb haar belooft dat ze daar op de conferentie de antwoorden op zou ontvangen door de toespraken alsmede door de Geest. Het wonder vond plaats. Na de zaterdagavond sessie had ik het voorrecht om even een paar woorden met haar te wisselen. Ze vertelde me dat ze nooit meer een Algemene Conferentie wil missen en dat ze nooit besefte hoe bijzonder en geestelijk het eigenlijk was totdat ze het nu zelf meemaakte en de Geest heeft kunnen voelen die haar de antwoorden en oplossingen heeft gegeven die zijn nodig had.

O, wat is het een grote zegen om levende vertegenwoordigers, ambassadeurs oftewel profeten van God op aarde te hebben die ons onderwijzen, sterken en leiden.

Ik weet dat dit werkelijk Gods enige ware kerk op aarde is. Ik weet dat het evangelie door God en zijn zoon Jezus Christus werd hersteld door middel van de profeet Joseph Smith en dat de kerk op dit moment door hen word geleid doormiddel van de profeet Thomas S. Monson, zijn raadgevers en de twaalf apostelen.

Er is geen twijfel in mijn gedachten over het bestaan en de liefde van God onze almachtige Hemelse Vader. Alles om ons heen, en in het bijzonder zijn kerk, getuigen tot ons dat Hij leeft, van ons houd en ons bij Hem terug wil hebben.

De rest van de week

Voor de rest van de week hadden we echt een geweldige week.

De foto’s zijn van een baby aapje van een van onze minder actieve leden. Het was een geweldig grappig gezicht om te aanschouwen hoe het aapje vast " gekleefd" zat aan de kat.

2009-10-05 Aapje en kat IMG_02522009-10-05 Aapje en kat IMG_0254

Ook hebben we in een nieuw stuk in ons gebied gewerkt, genaamd Paradise. Daar hebben echt geweldige en aardige mensen gevonden waar van de meeste Javaans zijn( wat alleen een beetje jammer is voor mijn collega want die spreekt nog geen Nederlands en zij spreken meestal geen Engels.

Oké volgende keer meer, doei,

Elder Croese,

;;