Geen tijd voor een brief

Beste iedereen,

Elder Croese heeft deze week geen mogelijkheid gehad om een brief te sturen. Hij heeft alleen een drietal foto’s kunnen versturen.

Volgende week meer.

IMG_0110

IMG_0106IMG_0105

Geweldige week

Hoi allemaal,              maandag 17 augustus 2009

We hebben echt een geweldig drukke week gehad. We hebben voornamelijk de mensen bezocht die afgelopen zondag in de kerk waren en we hebben echt veel zegeningen gezien van de Heer in het werk.

IMG_0081

Reynold


Een van de meest bijzondere zegening was dat Reynold Slamd Bangsajiwa afgelopen zaterdag de wateren van de doop heeft mogen betreden. Hij heeft daardoor een verbond met Hemelse Vader gemaakt om Hem de rest van zijn leven te dienen en Zijn geboden te onderhouden en in alle plaatsen waar hij zich ook mag bevinden als een getuige te staan voor Hem. Ook is hij gisteren bevestigd als lid van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en heeft de gave van de Heilige Geest ontvangen. Hij heeft ook het Aaronische Priesterschap ontvangen, waarin hij geordend is tot priester. Reynold is echt een coole 17 jarige jongen. Hij is een beetje Moksi-Javaan-Hindoe en hij is echt geweldig. In zijn leven is hij tot nu toe christen (volle evangelie), moslim en hindoe geweest en nu heeft hij eindelijk zijn zoektocht beëindig en heeft zich laten dopen in Gods enige ware kerk op aarde. Hij is echt onwijs enthousiast en wil/gaat zich nu al voorbereiden om op zending te gaan. Er is een grote kans dat hij over een paar weken/maanden verhuist naar Amsterdam, waar zijn moeder nu woont. Elder Koenen heeft het adres al opgezocht en de kerk is dichtbij waar hij woont. Wat wel grappig was, is dat zijn moeder hem had gezegd dat als de kerk niet in Amsterdam zou zijn, hij dan niet naar Nederland mocht komen. Dus dadelijk zullen we hem het goed nieuws vertellen.

IMG_0089

Anish


Een goede vriend van hem, Anish (19 jaar), staat ook zo wat te springen om gedoopt te worden. Hij kon helaas niet deze zaterdag gedoopt worden, omdat hij nog geen twee keer in de kerk was geweest, maar hij heeft het doel gesteld om aankomende week gedoopt te worden. Hij is echt cool! Iedere toezegging heeft hij direct gedaan en het is altijd echt grappig om hem te zien antwoorden. Wij vroegen hem bijvoorbeeld of hij tijd vrij wou maken om naar de kerk te komen en toen we daar twee dagen later (de volgende afspraak) op terug kwam zei hij met echt een droog gezicht "jah ik heb al tegen mijn baas gezegd dat ik niet meer op zondag werk he".  En zo ging het ook met roken, wat hij in drie dagen gestopt heeft en met alle andere toezeggingen die we hem gegeven hebben. Het bijzondere aan het verhaal is dat hij uit een hindoe familie komt en helemaal hindoe is opgevoed, maar al vanaf jongs af aan erg geïnteresseerd was in Christus. Toen wij langs begonnen te komen en hij de antwoorden op zijn gebeden heeft ontvangen heeft hij besloten om zijn antwoord te volgen en zich ook te laten dopen.

IMG_0098

De doop

Dan om het bijzondere van een doop nog maar eens te benadrukken. We hadden een aantal van onze onderzoekers uitgenodigd om naar de doop te komen kijken. Diezelfde en de volgende dag hebben de vier kinderen van de familie Bedesi en een andere onderzoeker van ons, Brian Patterson, een datum gesteld om zich op de 29ste van deze maand te laten dopen.
Ik ben zo dankbaar voor onze Hemelse Vader die van al zijn kinderen houd en ze voorbereid om zijn waarheid te ontvangen. Ik ben dankbaar voor zijn Heilige Geest die hij stuurt om ons de waarheid te laten weten en ons te herinneren aan ons hemels huis waar wij samen woonden met Hem en met onze oudste broer Jezus Christus .


Ik houd heel veel van jullie en wens jullie het beste.
Groetjes,
Elder Croese

Switi Nyan

Beste allemaal,        maandag 10 augustus
Afgelopen donderdag was de dochter van broeder Karsodimedjo (Angelie) 9 jaar geworden en waren we uit genodigd om even langs te komen om wat switi nyan (lekker eten) te komen eten. Dat gaat er natuurlijk bij mij altijd wel in, maar omdat je natuurlijk niet met lege handen naar een verjaardag kan gaan, hebben we een taart voor ze gebakken. Gewoon een chocolade cake mix gekocht, gebakken en dan komt mooi maken er nog aan, dus Elder Koenen heeft de cake netjes door midden gesneden, een halve pot kersenjam er tussen gesmeerd. Hazelnoot pasta in de magnetron, dat aan de bovenkant er overheen en daarna een negen afgedekt en twee kleurtje hagelslag er over, zodat er een mooie negen overblijft. De beschrijving klinkt heel lang, maar het was snel gedaan, het zag er mooi uit en het smaakte eigenlijk ook best goed. Ze waren er in ieder geval erg blij mee en erg onder de indruk, dus dat vond ik wel leuk. We zijn er niet lang gebleven want we hadden het nogal druk met al onze afspraken.

IMG_0046

De grote dag

Afgelopen vrijdag was dan de Grote  dag aangebroken. We zijn vroeg naar buiten gegaan en we hebben van half acht tot half acht graffiti gespoten (van te voren hebben we speciaal toestemming gevraagd om dat te doen) en ik heb ook mee kunnen helpen. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien is het resultaat echt geweldig geworden en hebben we toch redelijk nog wat aandacht gekregen op de dag zelf. Ook erna, want vandaag is Elder koenen weer gefilmd voor een lokaal tv-station en morgen hebben we een interview over de graffiti en over de kerk met een landelijk tv station. Hij heeft echt veel talent. Ik vond het erg leuk om een beetje mee te helpen al vind ik het knap lastig. Aan het eind van de dag was ik helemaal kapot en had ik het gevoel dat mijn vinger niet meer op of neer wilde gaan, terwijl ik alleen de makkelijke ondergrond in kleurwerk gedaan had.

IMG_0062

Voor de rest van de week hebben we keihard gewerkt. We hebben veel dingen moeten regelen voor de graffiti met de Hekrin bank en wat andere mensen en daarnaast hebben we al onze onderzoekers veel moeten bezoeken.

Roepingen

We zijn keihard ons best aan het doen om de gemeente Nickerie hier een beetje wat stabieler te maken. Het gaat hier de laatste tijd erg goed, maar de gemeente draait alleen op de schouder van de familie Emanuelson en die van de zendelingen. En nu hebben we (2e raadgever en administrateur) de gemeentepresident geadviseerd over roepingen, zodat de kerk wat meer structuur gaat krijgen en alles wat beter kan gaan werken. De organisatie is perfect, dus als wij ons best doen om alles goed uit te voeren gaat het zeker allemaal lukken.


Onderzoekers

Afgelopen zondag hadden we gewoonweg de raarste ervaring die ik tot nu toe ooit op zending heb gehad. Elder koenen was (als 2e raadgever) mensen aan het interviewen voor roepingen en ik zat daar dus in de buurt zoals dat hoort als zendeling. Toen we dus naar beneden kwamen toen het tijd was voor de avondmaalsvergadering zag ik iets wat ik nog nooit eerder gezien had. Er waren meer onderzoekers in de kerk als leden. Afgelopen zondag hadden we 28 mensen in de avondmaalsdienst waarvan 15 onderzoekers en een “ onderzoeker” van onder de 8 .
De avondmaalsdienst was geweldig en alle onderzoekers vonden het echt leuk. Het mooie was dat eigenlijk iedereen, op 2 mensen na, bleven voor het hele uur en zij die weggingen, gingen weg omdat de man een nachtdienst had gedraaid dus bijna zat de slapen in de kerk.

Wel ik houd heel veel van jullie en de rest van de verhalen horen jullie later wel weer.
Groetjes,
Elder Croese

Nog niet overgeplaatst

Het was weer een geweldige week deze week. De eerste mededeling is dat elder Koenen vanaf nu officieel mijn langste collega is. Afgelopen zaterdagavond hoorden we van de zone leiders dat we niet overgeplaatste gingen worden dus dat maakt dan dadelijk over 6 weken 3 overplaatsingen met elder Koenen. Ik had gehoord dat elder Vernes naar St.Maarten toe gaat, dus misschien zal hij broeder Sommersal  daar ontmoeten( zou leuk zijn).

Muskieten

Omdat het deze week erg warm was en het een paar keer hard geplensd heeft, zijn de muskieten hier erg vrijpostig. Normaal gesproken heb je alleen rond bepaalde uren in de avond en in de ochtend last van muskieten maar nu bijten ze je de hele dag en ze steken gelijk, ze gaan niet eerst even rustig zitten, maar ze gaan gelijk in de aanval. Gelukkig helpt dat deet spul aardig goed, maar ja dat werkt alleen waar geen kleding zit. Dus laatst zijn tijdens een les elder Koenen zijn enkels helemaal op gegeten (gelukkig had ik die dag geen zwarte sokken aan (ze houden op een of andere mannier van zwart daar gaan ze sneller naar toen). Ok dat is dus weer genoeg over de muskieten en overplaatsingen nu de rest van de week

Bezoek distictspresidium

Afgelopen zaterdag en zondag zijn president Haverkamp en president Nazir (de raadgevers in het districts presidium) helemaal naar Nickerie gekomen en hebben op zaterdag een beetje met ons wat leden bezocht en een paar onderzoekers en hebben op de zondag alle aanwezig leden geïnterviewd. EN.... br. Karsodimedjo is geordend tot het ambt van ouderling in het Melchizedekse Priesterschap en hij is geroepen en aangesteld tot 1e raadgever in het gemeente presidium. Dat was natuurlijk geweldig nieuws nu hebben we in Nickerie 2 actieve Melchizedeks Priesteschap dragers (buiten de zendelingen). Dat zal zeker veel helpen om Gods werk verder voorwaarts te laten gaan, omdat er weer een beetje meer van zijn macht hier aanwezig kan zijn. Natuurlijk zal dit ook een geweldige zegen zijn voor de familie van broeder Karsodimedjo, ondanks dat ze nog geen lid zijn.

Op televisie

Voor de rest hebben we een echt leuke week gehad. We hebben van het tv station, dat elder Koenen heeft gefilmd tijdens het graffiti spuiten, het nieuwsbericht en het ruwe materiaal gehad dus dat is echt cool. We horen dagelijks van veel verschillende mensen positieve berichten erover, omdat hij van maandag tot donderdag op 4 verschillende tv stations te zien was (elke dag een andere) en in het weekend is het nog een keer herhaald . Eén van deze tv stations word nationaal uitgezonden, dus de elders van de stad hebben er ook over gehoord van mensen die ze tegen kwamen.

Graffiti

Dan zijn we op het moment bezig om toestemming en ondersteuning te krijgen om deze week een groot graffiti te maken voor een bank hier in Nickerie voor het 130 jaar Nieuw Nickerie feest, waar natuurlijk dan ook weer de nodig pers aanwezig zal zijn en waar dan ook de naam van de kerk in te zien zal zijn :) dus allemaal positieve reclame voor de kerk.

Begi-ballon

Dan tot slot één van de hoogtepuntjes tijdens de lessen. We zijn al een tijdje echt een geweldig gezin aan het onder wijzen, maar het gaat nog steeds niet helmaal goed met het dagelijks bidden. De kinderen zijn wel dol enthousiast en zijn nu al meer dan 7 weken in de kerk geweest, alleen de ouders hebben nog wat problemen met werk. Dus wij zaten te denken wat te doen, komt elder Koenen met het idee van de begi (bidden)-ballon. Dus hij ballonnen meegenomen en leuke tekeningetjes erop gemaakt en erop gezet dat ze moesten bidden. En ja hoor, een succes. De kinderen vonden het helemaal geweldig.

Ik houd veel van jullie.

Groetjes,
Elder Croese

;;