Gelukkig en gezegend 2009

Deze week was een gekkenhuis, vanwege eerste en tweede kerstdag en alle drukte daarom heen. Ook door de voorbereidingen op het eind van het jaar, liepen een hele hoop dingen niet zoals normaal, zoals we gepland hadden, maar toch was het een fantastisch Kerst hier in Suriname. Het is echt raar, het was bewolkt, warm en het regende. Het voelde helemaal niet als Kerst, maar toch ook weer wel.

Spin dec 2008

Een flinke spin

Doopdienst Benjamin en zijn zoon Ray

Afgelopen zaterdagochtend zijn Benjamin en zijn zoon Ray gedoopt. Op zondag zijn ze bevestigd en is Karlien, de vrouw van Benjamin gedoopt. Dit was echt geweldig! De Geest was sterk aanwezig, ondanks dat iedereen haast had en alles er nog  even extra tussen Kerst en oud en nieuw is gestopt. Ook heeft Henny (die vorige week gedoopt is en de vriend van Rachela is) het Aaronische priesterschap ontvangen. Oftewel een heel bijzondere kerkdienst met een hele hoop geestelijke ervaringen voor iedereen die er aanwezig was.

doopdienst 29-12-2008 Foto van Elder Croese en wat onderzoekers

Karlo

Op de doopdienst van Karlien gaf Karlo (vorig week gedoopt) zijn getuigenis, ondanks dat hij heel zenuwachtig was ging het geweldig! Hij is echt fantastisch! Steeds zegt hij tegen ons: "Broeders Rider en broeders Croes", zo noemt hij ons, omdat het hem niet lukt om onze namen goed uit te spreken, "Ik wil meer leren, ik wil meer over het evangelie weten" en dan zeggen wij hem dat dat precies is wat hij kan doen, omdat we nooit volleerd zullen zijn in het evangelie en dat wij er ook constant nieuwe dingen bijleren. Op het moment is hij hard in het Boek van Mormon aan het lezen. Het is echt geweldig om te zien hoe hij iedere keer als hij ons ziet weer verteld wat er gebeurd is met Nephi Lehi of iemand anders uit het Boek van Mormon. Hij houd er echt van en ziet hoe het zijn leven kan helpen. Hij heeft echt een geweldig getuigenis van het Boek van Mormon. Ik vind dat heel bijzonder om te zien. Ook omdat hij mij ook helpt om te zorgen dat ik dingen beter onthoud en doorlees. Omdat ik ook laatst weer opnieuw ben begonnen (omdat ik het weer uit had), vraagt hij me steeds waar ik ben. Dat is echt leuk.

Ik houd veel van de mensen hier. en ik ga hard werken in het aan komende jaar.

Koekjes kerst De koekjes die we hebben gebakken voor de leden en onderzoekers

Ik wens jullie allemaal een gelukkig en gezegend 2009 toe.

Groetjes elder Croese.

Lees het Boek van Mormon

Hoi allemaal hier ben ik weer,

broeder Wirjo als kerstman Broeder Wirjo als kerstman

Nou ik hoop dat jullie de foto’s leuk vinden. Jaja een extra deze week.

Wonderen

Deze week was geweldig, we hebben weer vele wonderen gezien. Oké, even een vervolg op het verhaal van Benjamin. Vorig week zondag was hij begonnen met stoppen met roken en afgelopen zaterdag had hij maar liefst 0 sigaretten gerookt! Wow wat een wonder! Ik zei nog tegen Elder Riding: nou hoe zou dat boek verkopen “van 80 tot 0 in een week, een handleiding om te stoppen met roken,het Boek van Mormon!” Benjamin heeft veel in het Boek van Mormon gelezen deze week om hem die kracht en hulp te geven die hij nodig had. Ook is hij in één dag helemaal gestopt met koffie drinken. Dit is echt een wonder!

doopdienst  15-21 december 2008

Doopdienst

Dan hadden we ook deze week een doopdienst, met niet 1, niet 2, maar met maar liefst 5 dopelingen! En ook al ben ik er onwijs enthousiast over, ik wil het niet laten klinken of dat dit mijn werk is, want dat is het niet. Al deze mensen, daar heb ik eerlijk gezegd niet veel voor gedaan. Ze waren zo voorbereid door Hemelse Vader dat ze gedoopt  wilden worden en dat ze de waarheid herkende toen ze het hoorde. Alles zijn zegening van Hemelse Vader en ik voel me onwijs gezegend dat ik de gelegenheid heb om dit mee te maken en te zien hoeveel geluk het deze mensen geeft in hun leven en hoe hun leven veranderd als ze het herstelde evangelie van Jezus  Christus accepteren en naleven.

Getuigenis

Ik weet dat dit Gods enige ware kerk is en dat het door de profeet Joseph Smith is hersteld. Dat wij allemaal door gehoorzaamheid aan de wetten en verordeningen van het evangelie werkelijk gelukkig kunnen worden en eeuwig leven zullen verkrijgen, om voor eeuwig in een staat van nimmer eindigend geluk samen met onze Hemelse Vader, Jezus Christus en onze geliefde samen te wonen.

In het bijzonder in deze tijd dat we de geboorte van Jezus Christus, onze heiland en verlosser herdenken wil ik jullie allemaal het beste wensen en nodig ik iedereen uit om het Boek van Mormon te lezen, de boodschap die het bevat in hun hart te overwegen en God de Eeuwige Vader in geloof en in de naam van Jezus Christus te vragen of dat deze dingen waar zijn. Ik beloof dat wanneer jullie dat doen (of jullie het al eerder hebben gedaan of niet), God de waarachtigheid ervan aan jullie zal openbaren door zijn Heilige Geest en dat dit jullie zal kunnen helpen in jullie leven zodat jullie door dit boek en door het naleven van de leringen erin werkelijk gelukkig zullen worden.

kerst 2008 Croese- Riding

Ik wens jullie prettige feestdagen en een gezegend en gelukkig nieuw jaar.

Groetjes,

Elder Croese

Wat een bijzondere week!!!

Wonderen

Afgelopen week hebben we wonderen mee gemaakt!! Het was echt bijzonder. We hebben hard gewerkt en broeder Wirjo en Erik hebben ons echt veel meegeholpen. Het is echt bijzonder om te zien hoe onze onderzoekers steeds enthousiaster worden om gedoopt te worden, naarmate ze de geest meer voelen en meer over het evangelie leren.

Een bijzonder verhaal vandaag over Benjamin. Benjamin, de baas van Karlo bleek een groter rookprobleem te hebben dan we dachten. Hij rookt gemiddeld 3 tot 4 pakjes per dag, dat is 60 tot 80 sigaretten op een dag. Hij heeft ons ook verteld dat hij nogal last had van onthoudingsverschijnselen de vorige keren dat hij probeerde te stoppen. Maar deze keer, met de hulp van de Heer, weet hij dat het hem gaat lukken. Zaterdag hebben we met hem afgesproken dat hij gaat stoppen en gisteren heeft hij maar 10 sigaretten gerookt. Wat een wonder, dat is 50 tot 70 sigaretten minder dan normaal. Ook was hij in de kerk en heeft hij daar erg de Geest gevoeld. Jammer dat zijn vrouw niet in de kerk was, maar daar gaan we aan werken. Ze is wel gewillig om meer te leren, alleen was er gisterenochtend iets tussen gekomen.

trouwerij opa en oma Nijda

Opa en Oma Nijda

Ook hadden we deze week de doop, bevestiging en het huwelijk van opa (Jacobus, 63) en oma (Telly, 56) Nijda. Dit was geweldig! Het was erg geweldig en de glimlach op opa’s gezicht is echt onbeschrijfelijk . Hij is nu de eerste priester in zijn familie en hij heeft zich voor genomen om zijn zonen, die tot nu toe niet willen trouwen, een goed woordje toe te spreken en ze het goede voorbeeld te geven. Het is echt leuk om te zien hoe een vreugde hij in de kerk en het evangelie vind.

doopdienst opa en oma Nijda

Nou dit was het zo’n beetje volgens mij.

Ik houd heel veel van jullie en wens jullie al het best toe.

Groetjes,
Elder Croese

Wonderen

Ok, ik had weer computer problemen, maar ik heb de foto’s dit keer in ieder geval al verzonden, dus even een kort berichtje. Sorry, ik word een beetje geïrriteerd van de computers hier, maar ja, geduld is een schone zaak.

Ik heb vandaag een lange e-mail naar president Robison gestuurd, dus ik heb niet veel tijd om een e-mail naar jullie te sturen. Dit komt omdat deze week echt geweldig was. Ok dan even kort over deze week, het was echt fantastisch! We hebben echt wonderen gezien. Ik zal er even één delen.

Jeep

 

Een geluk bij een ongeluk

We reden op  een weg toen Elder Riding’s fietsketting er afvloog. Dus wij de ketting erop zetten. Toen we de ketting erop hadden kwam er een mevrouwtje naar ons toe, die ons vroeg of ze ons kon helpen met de fietsenpech. Natuurlijk hoefde dat niet, maar we hebben wel gelijk met haar gepraat over de kerk. Ze heeft ons uitgenodigd om even verder te komen en te zitten en een les te delen. Wat later dus bleek, was dat ze al een tijdje met ons wou spreken en dat ze niet precies wist hoe ze ons moest aanspreken, maar toen we voor haar huis stil stonden met fietsen pech greep ze gelijk haar kans.(Dit is echt geen toeval.) Ook bleek dat haar man een tijdje geleden door een lid van onze kerk was uitgenodigd om naar de kerk te komen en dat hij zich daar heel goed over voelde, maar dat hij o.a. vanwege zijn werk daar geen tijd voor gehad heeft. Dus we hebben een paar keer met hen gesproken en ze zijn echt geweldig. Ze zijn al getrouwd en hebben voor zover we nu weten geen woord van wijsheid problemen en ze zijn ontzetten enthousiast over het evangelie. Ze hebben de Geest meerdere keren gevoeld en hebben in het Boek van Mormon gelezen.

En dan nu het volgende wonder. Wat bleek is dat zijn baas en vriend ook een onderzoeker van ons is, die toevallig voor zondag ook in het Boek van Mormon heeft gelezen en de Geest heeft gevoeld. En al kon hij zelf niet naar de kerk komen, liet hij zijn werknemer wel komen. En die was dus afgelopen zondag tijdens een geweldig vastenzondag in de kerk, waar ze sterk de Geest hebben gevoeld en ze willen aankomende 20 december gedoopt worden.

Onderzoekers

Ook was een onderzoeker waar we al een lange tijd mee werken, weer in de kerk en hij voelde de Geest zo sterk dat hij zijn getuigenis gaf en zei dat hij binnenkort gedoopt ging worden. Toen we ’s avonds bij hem langs kwamen hebben we samen ook voor de 20ste een doopdatum gesteld.

Jammer genoeg was Henny (Rachela’s vriend), vandaag niet in de kerk omdat hij ergens ver weg bij zijn familie was, omdat hij een (niet ernstige) aanrijding had gehad. Maar hij is nog steeds gewillig om meer te leren en naar de kerk te komen dus hij kan mogelijk ook de 20ste gedoopt worden.

En dan deze week het trouwfeest van opa en oma Nijda .

Het is hier echt geweldig. Ik houd van Kwarasan en de mensen hier. Ze zijn zo nederig en open voor de Geest, echt fantastisch!

Ik houd heel veel van jullie allemaal.

Groetjes, Elder Croese

sinterklaas 2008

Internet vastgelopen

zoneconferentie 1 dec 2008 2

Ik heb net een uur achter de computer gezeten en net voordat ik het wou verzenden liep het Internet vast en was ik alles wat ik geschreven heb kwijt. Dat vond ik nogal erg vervelend, al die tijd verspild. Dus nu moet ik alles weer overdoen en ik weet niet meer precies wat ik allemaal geschreven had.

Zoneconferentie

Alle Suriname zendelingen voor de Boom des Levens

Alle Suriname zendelingen voor de Boom des Levens

Elders Muse, Shakespear, Croese, en Riding

Elders Muse, Shakespear, Croese, en Riding

Gisteren hebben we zone conferentie gehad en het was echt geweldig ! Ik heb heel veel geleerd en heb de Geest echt heel sterk gevoeld. Het was zo bijzonder, we hebben voor een lange tijd gesproken over Lehi’s droom (de boom des levens) en hoe we dit kunnen toepassen op zendingswerk, zendelingen en onderzoekers. Dit was echt fantastisch! Ik heb er erg van genoten. Ik heb weer zo veel nieuwe inzichten gekregen over hoe wij ons werk als zendelingen kunnen verbeteren.

Les van zuster Robison

Les van zuster Robison

Op het eind van de zoneconferentie hebben de Elders Shakespear, Muse, Croese, Riding, en Baantjer een kerstlofzang gezongen

Op het eind van de zoneconferentie hebben de Elders Shakespear, Muse, Croese, Riding, en Baantjer een kerstlofzang gezongen

Het is echt geweldig om met Elder Riding samen te werken. Hij is mijn nieuwe collega nu hier in Kwarasan en we hebben het onwijs naar ons zin. We werken hard en hebben veel bijzondere ervaringen hier. Op het moment hebben wij het voorrecht om met de goede vrienden/familie van sommige van onze pas gedoopte leden te spreken en ze te onderwijzen. Dit is echt fantastisch omdat we zien hoe het enthousiasme en de standvastigheid van de pas gedoopte leden erg aanstekelijk is en zo ook langzaam hun goede vrienden en familie geïnteresseerd maakt om met ons te spreken.

Onderzoekers

Zo gaat het heel goed met Rachella’s vriend. Hij was afgelopen zondag in de kerk en hij voelde zich erg goed, daar hij gelooft dat dit waar is en wil op de 13e december gedoopt worden.

Ook wilde het zusje van Erik ineens met ons spreken en is ze naar de kerk gekomen. Ze was erg enthousiast en voelde de Geest in de kerk. We gaan hard met deze mensen werken om ze te helpen om dit zelfde geluk te voelen als dat wij en alle andere leden hier voelen.

Ik weet dat wij dankzij het evangelie van Jezus Christus werkelijk gelukkig kunnen worden.

Het gaat het weekend van 12, 13 en 14 december echt geweldig worden omdat opa (Jacobus) en oma Nijda dan gaan trouwen , gedoopt worden en zich laten bevestigen.

Ook gaat, als alles goed loopt, Henny (de vriend van Rachella) dan gedoopt worden.

Witte Kerst

We gaan hard werken om deze december een witte kerst te hebben zoals president Robison dat zegt. Ondanks dat er geen sneeuw is willen wij als zending veel mensen in witte doop kleren zien deze maand. We zijn echt een groep broeders hier in de West Indies. Afgelopen maand hebben we 237 mensen gedoopt als zending en we moeten aankomende maand nog 191 mensen dopen om tot ons doel van 2008 dopen in 2008 te komen. Ik weet dat als wij als zendelingen en leden gehoorzaam zijn en hard werken om ons doel te bereiken, onze Hemelse Vader ons zal zegenen met die kinderen van hem die bereid zijn om het evangelie aan het nemen en die voorbereid zijn op onze boodschap.

Thanksgiving

Ook hebben we afgelopen donderdag op Thanksgiving een uitgebreide lunch gehad, verzorgd door de zendingsechtparen hier in Suriname. Dit was lekker en ik heb er van genoten.

Ook hebben Elder Ash en ik een das voor Elder Broekzitter gekocht voor zijn verjaardag. Eerst wilden wij een cake maken, maar dat leek ons niet zo slim aangezien er al zo veel eten was voorspeld, dus hebben we die das maar gekocht, die trouwens even duur is als een cake bakken en van een das kan je langer genieten.

Ik houd heel veel van jullie en dank jullie voor alle brieven. Ik wens iedereen bij deze alvast een geweldige pakjesavond. Dat sinterklaas maar veel leuks en lekkers mee mag nemen en ik hoop dat jullie een fijne tijd hebben (eet niet al te veel pepernoten).

groetjes,
Elder Jared Croese

;;