Nog 2 weken.

Weer een drukke week achter de rug. maar het eind van alle voorbereidingen is inzicht. Afgelopen week heb ik bijna alle laatste dingen gedaan en gekocht.

's Woensdags ben ik 's ochtend samen met mijn moeder en een Surinaamse zuster van de kerk naar een Surinaamse toko geweest om wat Surinaamse hapjes te zoeken. Het was heel gezellig en heb weer wat nieuwe dingen over Suriname geleerd. 's avond heb ik nog visite gehad van vrienden dit was hartstikke gezellig.
Donderdags heb ik mijn kamer op geruimd. Dat was echt een werk alle kastjes, laatjes en planken nagekeken over op gehaald en opgeruimd. Vrijdag ochtend heb ik de laatste dingen nog opgeruimd en toen ben ik naar de Tempel geweest. Het was echt onwijs leuk om Elder Boom daar te zien, Ruben Boom is de afgelopen twee jaar in Suriname op zenidng geweest en is vrijdag terug gekomen van zending. Hij had een lange rijs achter de rug en wegenstijd gebrek heb ik hem toen niet heel uitgebreid gesproken dus heb ik hem zondags middag even gebeld en wat dingen gevraagd over zijn zending.
Vrijdag 's avonds had ik een vrijgezellen feestje van Jord Riekwel was erg gezellig hij had niets door dus hij was erg verrast om ons te zien. Het was een hele gezellige avond. Wij hadden een grote oude-oma shirt gekocht en daar met viltstift op de voorkant "help ik ga trouwen" en op de achter kant "laatste vrouwen jacht" gezet en zijn opdracht was het om het hele alfabet aan vrouwen namen te verzamelen van vrouwen in de stad.
Zaterdags was mijn laatste werkdag van af nu werk ik dus niet meer bij TNT-post en per 1 augustus heb ik officeel ontslag genomen. Die avond had ik een verjaardags feestje van Danielle Tollemache dit was ook gezellig en was netzo als vrijdag avond erg laat geword.
zondag was het best warm en benauwd, dit is weer waar ik en zal moeten gaan wennen want in Surinamen is het altijd warm en benauwd.
Vandaag ben ik wezen Zwemmen in de Tongelreep te eindhoven. ik heb het onwijs naar mijn zin gehad. Het weer was mooi en het is een leuk zwembad en het groepje waarmee ik was was gezellig. Ik ben nu wel kapot omdat ik gisteren nacht door de warmt niet veel geslapen heb en de twee nachten er voor nogal laat in bed lag maar ja ik ga nu gewoon lekker naar bed en probeer morgen uit te slapen.

Tot snel,
Jared

Nieuw blog uiterlijk en datum afscheidsfeestje

Mede dankzij Kilian ziet mijn blog er nu een stuk beter uit. Ik hoop dat het iedereen bevalt, ik vindt het er in ieder geval mooi uitzien, in het bijzonder de header (de bovenste balk). Ik bedank hem bij deze er nogmaals voor.

Zaterdag 2 Augustus zal ik in het kerkgebouw van Rotterdam 2 (zuid) te Schoonveld 60, 3085 BT Rotterdam een afscheidsfeestje houden. Dit zal beginnen om 19:00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen. Het idee is om er gewoon een gezellige avond van te maken met een hapje en een drankje.

Ik hoop velen van jullie daar te zien.

Groetjes,
Elder Jared Croese

nog een prik!

Ik ben de afgelopen week weer druk in de weer geweest maar het schiet al op, nog twee weken thuis, dan een week jovokamp en dan is het al zover.

Afgelopen woensdag hebben mijn ma, ik en mijn zusje de koelkast schoon gemaakt. Nou daar had ik me nogal zwaar in vergist, ik dacht "ow dat doen we even" maar uiteindelijk zijn we er toch met zijn drieën nog een flinke tijd aan bezig geweest.
Donderdag heb ik de hele middag gewinkeld (de mensen die mij kennen weten hoe leuk ik dit vind) en heb ik een hoop dingen kunnen vinden die ik nog nodig had voor mijn zending. Ook zijn we, omdat we in de stad waren, naar de GGD geweest, omdat ik daar nog langs moest voor een voorlichting over hoe ik TBC vrij kan blijven. Toen kreeg ik daar ineens te horen dat ik nog een vaccinatie moet hebben, namelijk de BCG vaccinatie. Dit is een vaccinatie tegen TBC, alleen zorgt het er niet voor dat ik niet meer ziek kan worden van TBC maar, dat als ik het krijg de ziekte veel minder erg is. Echter voordat ik een BCG vaccin kon krijgen moest ik een mantoux-huidtest hebben gedaan. Deze test had ik al moeten doen voordat ik mijn zendingspapieren kon opsturen dus vroeg ik of die test die ik ongeveer 4 maanden geleden gehad had nog goed was, Bleek de mantoux-huidtest die vereist is om een BCG-vaccin te krijgen maximaal 2 of 3 maanden oud mag zijn, dus kreeg ik donderdag een mantoux-huidtest die vandaag gecontroleert werd en heb ik vandaag mijn 11e vaccin gehad, namenlijk het BCG vaccin. Het BCG-vaccin is wel een beest want buiten dat ik hierna, omdat ik door middel van dit vaccin al antistoffen tegen TBC krijg, nooit meer een mantoux-huidtest kan krijgen om een besmetting met TBC aan te tonen, krijg ik na 4 weken op de plaats van de prik een zweertje wat een beetje ontstoken zal zijn en waar wat smurrie uit kan komen.
Vrijdag ochtend ben ik eerst 's ochtends een nieuwe bijbel gaan kopen omdat degene die ik nu heb bijna uit elkaar valt en ik wel wil dat mijn bijbel de aankomende twee jaar overleeft. Daarna is Paul langs geweest en hebben we familie foto's gemaakt wat, gezien hoeveel wij thuis allemaal van foto's maken houden, een hele opgaaf was. Daarna ben ik weer naar de Tempel geweest. Wat is dat een geweldige plek zeg. Iedere keer weer als ik er kom voel ik de geest zo sterk waardoor mijn getuigenis versterk en ik weet dat wij een Hemelse Vader hebben die van ons houd.
Vrijdag 's avonds was er een Jovo dansavond bij mij in de wijk (eigenlijk zou hij in Haarlem zijn maar de mensen daar konden het niet regelen of zo dus hebben de Jovovertegenwoordigers van onze ring het maar georganiseerd) het was heel gezellig. Ik heb dit keer niet heel veel gedanst vooral omdat ik meer gekletst heb en ik last van mijn kies had waar aan het begin van de avond iets mis mee was gegaan.
Zaterdag heb ik natuurlijk weer gewerkt, Nog één zaterdag werken en dan ben ik er klaar mee.
Zondag zijn we 's ochtends naar de kerk geweest en zijn we daarna langs beide opa's en oma's gegaan en heb ik daar ook gelijk met mijn eigen camera foto's van genomen en zijn er foto's genomen van mij + hun ( misschien zet ik die er volgende keer wel op) en 's avonds hebben we met Wilco, Coby en de kids bij Opa en Oma Batenburg (kip patat en appelmoes) gegeten.
Vandaag heb ik buiten de BCG vaccinatie ook nog gewerkt en als jullie het weer ook gezien hebben weet je al dat ik dus helemaal verzopen ben.

Tot Volgende keer.

Groetjes,
(Elder) Jared Croese

Winkelen en een Tempel-Doopdienst

Deze week maar een kort berichtje.

Afgelopen week ben ik veel gaan winkelen, om nog allerlei dingen te halen die ik nog nodig heb. Ik heb nog steeds niet alles wat ik moet hebben, omdat een aantal dingen wat moeilijker te vinden zijn.
Zaterdag hadden we met de jovo's een tempel-doopdienst. Het was echt geweldig de geest was sterk aanwezig en er waren veel mensen, de doopzaal zat stampvol.
Na de doopdienst zijn we naar de film geweest en heb ik Kong Fu Panda gezien. Het was echt een grappige film en ik heb echt helemaal dubbel gelezen (de mensen die mij kennen weten hoe dat er uitziet)
Gisteren was er weer een Jovo Kerkdienst die natuurlijk weer opbouwend was.
Vandaag heb ik gewerkt en de rest van de week zal ik wel weer bezig zijn met voorbereidingen.

Groetjes,
Jared

Tempel-Doopdienst: Wij geloven dat ierdereen bepaalde verordingen nodig heeft om terug te kunnen keren bij onze hemelse vader, daarom heeft onze Hemelse Vader het mogelijk gemaakt dat wij op speciale plaasten (Zijn tempels) plaatsvervangend die verordeningen kunnen doen voor de mensen die zijn overleden en nog niet de mogelijkheid hebben gehad om die te ontvangen, zodat zij zelf kunnen kiezen of ze het aanemen of niet. Een van deze verordeningen is de doop, vandaar Tempel-Doopdienst.

Chaos op de ambasade :P

Afgelopen donderdag ben ik dus naar het Surinaams Consulaat geweest. Mijn pa en ma zijn (natuurlijk) mee geweest, maar omdat mijn pa nogal een vroege vogel is waren we dus best vroeg op weg gegaan om daar ondanks de file nog vroeg aan te komen. Dit bleek ook wel nodig te zijn. De visum administratie van het consulaat is gevestigd in wat vroeg twee garages waren van een groot huis in Amsterdam. Het was dus vrij klein en dan waren er ook nog 4 loketten en een hele berg stoelen in gepropt. Tot zo ver is alles nog weinig chaotisch maar als je daar eenmaal door de deur naar binnen kwam was het onwijs benauwd, overal waar mensen konden zitten zaten mensen en de sta-ruimte was ook bijna helemaal bezet. Toen we daar 's ochtend aan kwamen waren de loketten nog gesloten en stond er dus buiten al een rij met mensen. Het is dat er een mevrouw zo vriendelijk was om te zeggen dat er ergens binnen een nummertje getrokken moest worden, anders waren wij dus nietsvermoedend achteraan de rij gaan staan. Toen we dus dit keer met nummertje achter in de rij stonden hoorden we van de mevrouw die ons zo vriendelijk er op geattendeerd had dat we een nummertje moesten trekken dat ze daar al voor de tweede keer stond en dat ze dit keer echt de papieren voor haar dochtertje goed geregeld moest hebben omdat ze de dag erna op vakantie ging naar Suriname. Toen ze aan de buurt was geweest vertelde men dat ze, ondanks de informatie die ze de dag daarvoor mee had gekregen en die ze stipt had nagevolgd, weer nog iets anders moest doen en dat 3 van de 5 andere online visum aanvragen die ze had gedaan niet door waren gekomen. Ik heb toen maar daar ter plekke op de computers die daar stonden nog een visum aanvraag ingevuld omdat ik begreep dat alles wat je daar in vulde sowieso wel goed aankwam. Dit omdat ik geen zin had om als ik eenmaal aan de beurt was er achter te komen dat er iets mis was gegaan en dan een nieuwe nummertje te moeten trekken. Dan hoorde we van een mevrouw die daar stond vanuit een reisbureau hoe een chaos het af en toe daar kan zijn. Ook bleek er een flink aantal dingen die op internet stonden niet te kloppen. Twee daarvan zijn de openingstijden en de kosten. Op het internet staat dat het consulaat van 9:00 tot 14:00 open zou zijn en toen we daar aankwamen bleek het maar van 9:00 tot 12:00 open te zijn (gelukkig hadden we daar niet zo'n last van omdat we vroeg waren weggegaan en dus erg op tijd waren). De kosten voor een eenjarig meerdere toegangen visum die op de site van het consulaat stonden, bleek eenmaal daar ter plekke een stuk duurder te zijn. Gelukkig ging de rest van de visum aanvraag gewoon goed, alleen gooiden ze bij het afhaal loket de normale nummertjes volgorde flink door de war, maar ja dat zal vast wel een reden gehad hebben.
Sinds afgelopen zaterdag moet ik bij de post mijn vervanger opleiden aangezien hij alles snel snapt, betekend dat dat ik waarschijnlijk voortaan op zaterdag lekker een stukje eerder klaar ben.
Zondag ben ik naar de afscheidsdienst van broeder en zuster Broekzitter geweest. Zij gaan deze week voor acht maanden op zending naar Suriname dus die zal ik in Suriname zeker wel eens tegenkomen.

Dit was het zo'n beetje voor deze week. Tot snel!

Groetjes,
Jared

Diploma binnen






Zoals ik gisteren al lieten weten had ik toen dus mijn diploma uitreiking. Ik vond het veel leuker dan twee jaar geleden bij mijn havo diploma uitreiking al was het als nog best een lange zit, maar gelukkig niet zo erg als bij de diploma uitreiking van kilian. ik was erg blij om mijn nieuwe cijferlijst te zien en te vernemen dat ik mijn natuurkunde cijfer toch verbeterd had en ik daar nu dus een acht voor sta. De laatste vier cijfers van mijn lijst zijn daar door als volgt: acht, acht, acht, negen. Jammer genoeg sta ik geen acht gemiddeld voor al mijn cijfers, maar ja dit heeft ook zo zijn redenen. de voornaamste reden is dat ik vrij weinig voor school gedaan heb de afgelopen paar jaar en een andere reden is dat ik dankzei mijn dyslexie ondanks dat ik daar wel hard voor gewerkt heb een zes voor Frans en een zes voor Duits heb. Voor de rest ben ik wel tevreden met mijn lijst zeker als ik de prijs/kwaliteit verhouding bekijk.
Ik heb me hoe dan ook wel voor genomen om tijdens mijn zending en als ik dadelijk ga studeren een actievere houding te hebben en niet maar een beetje aan te modderen.

voor de rest ben ik afgelopen vrijdag weer naar de tempel geweest, waar voorlopig iedere vrijdag zal proberen te zijn. Dit was natuurlijk weer een geweldige ervaring.Vorige week dinsdag, zaterdag, gisteren en vandaag heb ik weer gewerkt en zondag zat ik weer in de kerk. Afgelopen woensdag ben ik weer bij de GGD geweest voor twee vaccinaties en nu moet ik volgende week woensdag voor de laatste twee hier bij de GGD en dan moet ik de allerlaatste op de MTC halen.

Aanstaande donderdag ga ik naar het Surinaams consulaat in Amsterdam om mijn visum te regelen zodat ik een kopie daarvan daarna zo snel mogelijk naar Engeland kan mailen. Dan kan eindelijk mijn vlieg informatie geregeld worden.

Nou dit was het dan voor deze week, ik hoop dat ik volgende week wat meer de vertellen heb.

Groetjes,
Jared
;;