blog entry komt later

Aangezien ik vandaag geen tijd heb omdat ik zo dadelijk mijn diploma uitreiking heb stel ik mijn blog verhaaltje een dagje uit.

Groetjes,
Jared

Vacinaties

Ik ben echt een verzamelaar, ik ben nu alle audio bestanden die er te downloaden zijn van lds.org en byu.edu aan het downloaden zodat ik die tijdens het werken kan luisteren en zodat ik die mee kan nemen op zending. Ik kijk er echt van op hoeveel geweldige en inspirerende toespraken en muziek er verkrijgbaar is op internet. Ook kan ik van Richard "talktapes" die hij tijdens zijn zending verzameld had kopieren en zou ik van Joeri, die net terug is van zending, wat muziek kunnen kopieren die hij tijdens zijn zending heeft geluisterd. ik ben nog lang niet klaar en heb nu al over de 10 GB aan toespraken, audiobooks en muziek.
Afgelopen woensdag ben ik naar de GGD geweest om de eerste set injecties te halen nadat ik mijn oproep terug heb, voor dat ik mijn zendingspapieren opstuurde heb ik een DTP herhalingsinjectie gehad en twee van de drie twinrix (hepatitis A&B) vaccinatie gehad. afgelopen woensdag heb ik een buiktyfus-, de eerste van 3 rabiës (hondsdolheid) en een gelekoorts vaccins gehad, nu krijg ik aanstaande woensdag mijn tweede rabiës vaccin en waarschijnlijk een kinkhoest- en een meningokokken vaccin hebben , dan moet ik na een tijdje nog terug voor mijn laatste rabiës vaccin en dan zal ik in de MTC mijn laatste twinrix moeten halen omdat ik die vanwege de tijd die tussen de eerst en de laatste moet zitten net niet hier in Nederland kan halen. zoals jullie dus horen word ik me een parij lek gestoken , voordat ik een maal wel kan. Zelf vind ik het allemaal wel best, want ik heb er geen last van en ik heb liever nu een prik, dan dat ik dalijk ergens een enge ziekte op loop waar je bij de meest ook nog dood aan kan gaan. het enige nadeel is dat het allemaal nog al een prijzig verhaal is maar ja, daar had ik al rekening mee gehouden.
Natdat ik naar de GGD ben geweest heb ik een herkansing natuurkunde gemaakt, tijdens het maken dacht ik wel dat het niet dat beetje beter was gegaan dan de vorige keer, maar toen ik het eenmaal thuis gekomen nakeek begon ik er erg over te twijfelen ik denk zelfs dat ik het net niet verbetert heb, of zelfs slechter gemaakt.
Afgelopen vrijdag ben ik voor het eerst door de tempel geweest voor mijn eigen endowment, het was echt geweldig, wat is de tempel een fantastische plaats zeg, ik weet zeker dat tempels letter lijk de plaats zijn op aarde waar je het dichtst bij onze hemelse vader kan zijn, de geest daat is zo sterk, het is echt een geweldige plaats en ik wil iedereen aan moedigen om er voor zo ver mogelijk er regelmatig naar toe te gaan, en als je dat door omstandigheden niet kan ik wil ik je aansporen om de nodige veranderingen in je leven aan te brengen zodat je wel kan gaan. Ik weet dat het het huis van de Heer is en wil nogmaals iedereen op het hart drukken om regelmatig de tempel te bezoeken.

“I wish to say to everyone here, come to the temple. Live worthy to come to the temple. Live the commandments of God so that you may come to the temple. Do those things which will make you eligible to serve in the house of the Lord. It has been built for you, my brothers and sisters, that you might have the opportunity of coming here and receiving the wonderful blessings that can be had nowhere else in all the world, except in other temples, where you may be sealed together as husband and wife, where your children may be sealed to you, where you may work in behalf of your forebears, who have gone beyond. That great and marvelous and wonderfully unselfish work occurs in the house of the Lord. Come to the temple” (meeting, Aba, Nigeria, Aug. 6, 2005). Gordon B. Hinckley, “Inspirational Thoughts,” Ensign, Sep 2007, 4–8
Zaterdag heb ik gewerkt en heb ik 's avond gezellig naar het drama wat Nederland - Rusland heet gekeken, wat speelde het Nederlandse team slecht zeg, echt niet eens half zo goed al in de drie wedstrijden daar voor.
Zondag vierde mijn pa zijn verjaardag dus is er wat familie geweest en heb ik een aantal keer bijna liggen maffen omdat ik die ochtend pas om half 2 in mijn bed lag. voor de rest was het wel gezellig.
Ik heb een paar kleine dingetjes op mijn blog veranderd, er staat nu een foto naast mijn profiel (dit is de foto die de bisschop genomen heeft en die op mijn zendingspapieren zit en die ik ook naar de liahona (kerktijdschrift) heb gestuurd), ik hoop binnenkort een leukere foto te plaatsen, maar dat komt wel. Ik heb wat links toegevoegd aan de lijst met sites van de zending omdat ik er achter kwam dat de vrouw van de zendingspresident die had aangemaakt om dingen ordelijker te maken. ik heb de lijst met blogs van andere zendingelingen veranderd, zodat je nu kan zien wat en wanneer ze het laats op hun blog hebben gezet. ik heb een stukje over die recepten aangemaakt ondermijn profiel, zadat het snel zicht baar blijft, dit omdat ik er tot nu nog geen reactie op het gehad, volgende maand zal het ook in de wijkkrant staant en ik hoop dan wel wat recepten te ontvangen. ook hbe ik de volgorde van de verschillende items aan de rechter kant van mijn blog veranderd. ik wil misschien ook nog het uiterlijk veranderen, maar daar heb ik mijn broers hulp voor nodig.

Dat was het weer voor nu, tot snel en in iedergeval tot volgende week.

Groetjes,
Jared Croese

Geslaagd, Recepten, voetbal enz.




















































Kunnen jullie het al geloven ? wat een uitslagen allemaal hè bij het EK, zelfs ik als anti-voetbalman vind het geweldig als het Nederlands team het zo goed doet, dan heb ik toch wel een beetje Hollands trots. De laatste wedstrijd die tegen Frankrijk 4-1 echt niet te geloven. We zaten het hier thuis met een groep vrienden te kijken echt geweldig.
Zoals jullie zien heb ik eindelijk wat foto's weten up te loaden als goed is heb ik de titel van het plaatje dusdanig aan gepast dat het duidelijk is waar het over gaat. een aantal dingen wijzen dus ook terug naar wat ik vorige weken heb geschreven.
Ook afgelopen week heb ik weer extra gewerkt dus dat gaat wel lekker aan zo ik vergeet tekens om mijn ontslag brief uit te typen en in te leveren maar dat hoop ik deze week voor elkaar te krijgen. want vanaf 1 augustus stop ik met werken bij de post, dan ga ik de week daarna op jovokamp en de maandag of dinsdag daarna ga ik al weg, het komt nu allemaal wel steeds dichter bij en ik krijg er eigenlijk alsmaar meer zin in.
Afgelopen dinsdag heb ik met mijn ma een multomap gekocht om mee te nemen op zending. Hierin wil ik een recepten verzameling aanleggen tijdens maar nu ook nog even voor dat ik op zending ga. Dus ook voor alle mensen die mijn Blog lezen als jullie de tijd willen nemen en mij blij willen maken zouden jullie je favoriete recept op willen schrijven en dat het liefst met met een foto van jezelf en of je gezin en een foto van het gerecht aan mij willen geven of naar mij toe willen mailen. (voor de gene onder jullie die niet lid zijn van de kerk van Jezus christus van de heiligen der laatste dagen zou ik het op prijs stellen als je er op zou letten dat het recept dat je me geeft of mailt wel LDS-proof is, dus dat het geen koffie, thee en/of alcohol bevat, zodat ik er wel wat aan heb.)
Donderdag kreeg ik dus te horen dat ik geslaagd ben, ik had heel eerlijk ook niets anders verwacht. mijn voorlopige cijferlijst staat er ook bij dus als je geinteresseert ben dan kan je mijn cijfers bekijken, het is wel een goede lijst maar ja ik ben er niet helemaal tevreden mee. ik ga in ieder geval woensdag natuurkunde herkansen om te kijken of ik dat cijfer van een 7,4 gemiddeld in ieder geval op kan halen naar een 7,5 gemiddeld en het liefst nog hoger, en voorde rest kan ik er niets aan doen en het alleen jammer vinden dat mijn scheikunde net een 8,4 gemiddeld is en geen 8,5 en vindt ik het nog steeds heel stom dat het me niet lukt om een 8,0 gemiddeld te staan voor al mijn cijfers dit komt voornamelijk door mijn Frans en Duits cijfer , maar dit zijn de enige twee vakken waar ik onder andere door mijn dyslectie moeite mee heb.
Zondag hadden we weer Jovo-kerkdienst in gouda, Dit keer kwam er een zeventiger en zijn vrouw spreken Elder en Sister kerr uit schotland. Het was echt geweldig en opbouwend, het ging over van alles en nog wat van hoe de kerk er wereldwijd gezien voorstaat tot hoe we innerlijke kracht kunnen ontwikkelen en onze getuigenissen kunnen versterken, en natuurlijk kwam het onderwerp trouwen ook weer naar voren. Wat is Elder kerr een boeiende en vooral grappige spreker zeg en zijn vrouw is zeker niet minder enthousiast ik heb er echt van genoten.
Voor de rest ben ik deze week weer met van alles en nog wat bezig geweest, ik probeer steeds lijstje te maken met dingen die ik nog moet doen zodat ik het niet vergeet, want mijn hoofd loopt over van alle kleine dingen die ik nog moet doen, schrijven, lezen, kopen enz. dus ik probeer langzaam een orde in die chaos te scheppen.

Groetjes en tot snel,
Elder Jared Croese

ps. ik zag net dat de opmaak van de foto's de rest van de opmaak verziekt, ik kijk binnen kort wel hoe ik dat kan oplossen.

Als visums de bomen zijn waar is het bos dan ?

Netzo als vorige keer ben ik afgelopen week weer druk bezig geweest, daarom heb ik nog geen tijd gehad om wat foto's en plaatjes online te zetten, ik zal mijn best doen omdat zo spoedig mogelijk als nog wel te doen.
Afgelopen maandag avond was ik naar de deelgemeente gegaan om geboorteaktes aan te vragen, hier kreeg ik te horen dat dit over drie weken thuis gestuurd werd of ik moest het aanvragen op het gemeentehuis in de stad, daar zou ik ze dan direct mee krijgen. Aangezien er in de brief van de zendingspresident duidelijk werd gezegd dat er nogal haast achter de gevraagde document zat ben ik dinsdag met mijn moeder naar het gemeentehuis gegaan om die papieren te halen, wat een chaos was dat zeg. we waren nauwelijks de deur door en we stonden al in de rij voor de informatie balie. Nadat we daar dus een hele tijd hadden gewacht en mijn moeder ondertussen uit een van de nummertjes computers die daar stonden een nummertje had gehaald waren we aan aan de beurt bij de informatie balie en bleek dat we een nummertje voor een heel andere balie nodig hadden die we gelukkig wel direct mee kregen. maar toen was het dus weer wachten geblazen tot dat we daar eindelijk aan de beurt waren om om het dan nog leuker te maken moest ik ook nog een aanzienlijke tijd wachten voordat ze de aktes gemaakt had en dan krijg je twee uitgeprinte papiertjes met een stempel en handtekening er op mee en daar vragen ze dan meer dan twintig euro voor. woensdag en donderdag heb ik gewerkt en ben ik natuurlijk 's avonds respectievelijk naar dansles en instituut geweest en vrijdag avond hadden we met de wijk een tempeldoopdienst, jammer genoeg hadden we weinig namen van ons zelf bij ons dus moesten we werken met het tempelfile. ondertussen hebben we in die dagen de overige documenten kopietjes en foto's verzameld en heeft mijn ma vrijdag ochtend alles via FedEx terug naar de west indies mission office gestuurd, wat trouwens ook niet echt een goedkoop grapje was. ondertussen e-mail ik geregeld met sister Coleman, deze zuster werkt op het zendingskantoor in Trinidad en heeft heel aardig en geduldig al mijn vragen beantwoord over het visum gebeuren wat trouwens nog een lastigere taak blijkt te zijn dan dat ik dacht. afgelopen zaterdag was wel grappig tijdens het sorteren van mijn laatste wijk wat toevallig ook de wijk is waarin ik woon zag ik weer een brief met het kerk logotje er op en ja hoor die was aan mij geadresseerd. Het was afkomstig van het zendingskantoor in Engeland sollihul wat gaat over het reizen en visa aanvragen voor de mensen die hier van uit west Europa vertrekken. In de Brief werd dus aan gegeven dat ik een visum voor Suriname aan moest gaan vragen dus nu na veel over een weer ge-e-mail tussen mij Sister Pearson (de zuster in het zendingskantoor in Engeland) en zuster Coleman en het Surinaams Consulaat in Suriname. ben ik er dus achter dat ik een visum voor een jaar moet aanvragen en dat deze in Suriname zelf verlangt zal moeten worden en dat ik dit visum pa twee maanden voor de aankomst in Suriname kan aanvragen. Dus het visum verhaal wordt vervolgd...
Afgelopen zaterdag en zondag hadden we ring conferentie wat natuurlijk weer erg opbouwend was. vooral de zondags dienst was erg bijzonder er was een uitzending van uit Salt Lake waar we weer hebben kunnen horen van onder andere de Profeet Thomas S. Monson. Jammer genoeg was de vertaling in het begin niet echt vloeiend zo hoorde we in het begin "we eten jullie van harte welkom":P dat zorgde dus wel voor de nodige lach en grinnik zoals jullie kunnen begrijpen.
Ook van ik de toespraak van Elder Woodland op de zaterdag dienst erg bijzonder. Sinds vorige week maandag staat mijn wekker nu op 6:30 (het zendelingen tijdstip) en probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat dan wakker te worden en in ieder geval twee uur op een dag schriftstudie te doen maar dan was nog lastiger dan ik dacht, ik heb daarom ook vrijdag,zaterdag en zondag besloten om wat later mijn bed uit te komen maar vanaf vandaag ben ik weer veder gegaan.
nou ik hoop voor volgende week maandag nog een berichtje te kunnen plaatsen en dan ook eindelijk een zooi foto's er bij te doen.

nou ik ga nu stoppen met dit schrijven aangezien het ondertussen geen maandag is maar al een goed kwartier dinsdag.

tot snel,
Jared Croese

Brief van de zendingspresident

nou er is al weer een week voorbij. wat ging dat snel zeg afgelopen week heb ik mijn eindexamens afgemaakt, dinsdag had ik mijn engels eindexamen die onwijs goed ging maar mijn wiskunde examen de dag er na ging voor mijn gevoel zelf nog beter. ik heb echt het gevoel of deze week voorbij is gevlogen (dat belooft wat voor de volgende paar weken) dinsdag en woensdag ben ik natuurlijk bezig geweest met mijn examens zo goed en kwaad als het leren ging en woensdag avond toen ik met mijn ma even boodschappen aan het doen was hebben we gelijk een nieuwe stropdas gekocht :D ben er echt blij mij, ik vindt hem in ieder geval erg leuk. veder heb ik deze week niet veel aan zendings voorbereiding gedaan. Donderdag met Léon naar de bios ben geweest naar de nieuwe Indiana Jones en voor de rest ben ik overdag bezig geweest met spaghetti koken en de instituut les van die avond door te nemen, die natuurlijk weer onwijs leerzaam was. Het ging over de geestelijke schepping en de val. Ook heb ik toen mijn camera besteld die vrijdag 's avonds bestelt werd dus van af binnen kort zal ik een berg foto's online zetten van mijn papieren en dergelijke en natuurlijk ook een paar van mezelf (ook al heb ik daar een hekel aan) . vrijdag was Ramona 's ochtend even lang geweest en ben ik de rest van de dag bezig geweest met het huis schoon maken en spelen met mijn nieuw foto camera . Zaterdag heb ik een onwijs leuke dag gehad in movie park Germany waar we met het gezin en Wilco en Coby en de kids naar toe zijn gegaan was echt gezellig in allerlei verschillende attracties geweest en een aantal keer flink nat geworden in de water attracties maar ja het weer was redelijk dus ik was snel genoeg weer droog. het was echt een gezellige dag maar ik was toch wel moe toen we 's avonds thuis kwamen aangezien we vroeg weg waren gegaan en daar de hele dag bezig zijn geweest en laat weer thuis kwamen. Jammer genoeg heb ik daar niet veel foto's van kunnen makken omdat ik de vorige dag zo lang met mijn camera had zitten vogelen en tijdens de heen reis ook ging de accu tijdens de heen reis leeg waardoor ik in het park veder geen foto's heb kunnen maken. Zondag ben ik met de tempel lessen begonnen samen met Kilian. We hebben van de Bisschop de eerste en tweede tweede les gehad dus dat schiet gelukkig snel op zodat ik nog een aantal keer naar de tempel kan voor dat ik op zending ga. Die avond hadden we ook nog een haardvuuravond van de wijk die gegeven werd door Zr. Leonie S. het ging over de berg des heren (wat vaak als symbool voor de tempel gebruikt word) en over de vergelijking tussen het voorbereiden om een bergwandeling/klim te maken en de voorbereidingen die je nodig heb om naar de tempel te gaan. Dit was echt een interessante en leerzame haardvuuravond aangezien ik met op het moment ook aan het voorbereiden ben om naar de tempel te gaan.
Vandaag was weer een bijzondere dag. vanaf vandaag staat mijn wekker op zendelingen tijdstip (6:30) en zak ik dus alvast proberen te wennen om zo laat wakker te worden. ik was van ochtend wel voor mijn wekker wakker maar ben daar na na mijn wekker weer een paar keer in slaap gevallen waardoor ik er als nog maar 1,5 later uitkwam, dus zal ik misschien voortaan ook wat eerder mijn bed in moeten. ook ben ik begonnen om het studie schema van de zendelingen te volgen en dus 's ochtends twee uur in de schriften of predik mijn evangelie te studeren. maar tijdens dat ik in het tweede uur bezig was met studeren in predik mijn evangelie kwam een meneer van FedEx aan de deur met een dikke envelop voor mij :D daar in zat een brief van mijn zendingspresident aan mijn ouders en ook een brief van de zendingspresident aan mij, en een hele lijst met dingen die ik zo spoedig mogelijk naar Trinidad op moet sturen. een aantal van die dingen zijn : een stel pasfoto's in zendingsoutfit, een kopie van mijn paspoort, een certificaat van goed gedrag en paar geboorte aktes. over de rest wijd ik binnen kort wel uit en ook over alle regels die ik heb gekregen over hygiëne en het voorbereiden van voedsel en water door zo in de West Indies. maar dat vertel ik wel als ik een stel foto's plaats van al die papieren die ik heb gehad.

Nou dat was het weer voor vandaag binnenkort weer meer en dan ook foto's

Groetjes,
(Elder) Jared Croese
;;